Rīgas Krievu teātrī komēdijas "Jakišs un Pupče" pirmizrāde • IR.lv

Rīgas Krievu teātrī komēdijas “Jakišs un Pupče” pirmizrāde

22
Izrādes plakāts

Skumjo komēdija Rīgā iestudējis Izraēlas teātra “Gešer” mākslinieciskais vadītājs Jevgeņijs Arjē

Sestdien, 23.martā, Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī pirmizrādi Lielajā zālē piedzīvos skumja komēdija “Jakišs un Pupče”, kuru Rīgā ar savu komandu iestudē Izraēlas teātra “Gešer” mākslinieciskais vadītājs Jevgeņijs Arjē.

“Jakišs un Pupče” ir izraēliešu autora Hanoha Levina luga, kas reizē ir gan nopietna, gan liriska un smieklīga. Skaistums mūsdienās ir nevis greznība, bet gan ikdienas nepieciešamība. Vismaz tā cenšas pārliecināt reklāma. Taču precēties nākas ne tikai fotomodeļiem, tāpēc vecāki nesnauž, gluži pretēji – jau laikus meklē savam «bērniņam» piemērotu otro pusi. Atslēgas vārds šeit ir – «piemērotu»: nedz Jakišu, nedz viņa līgavu Pupči, maigi izsakoties, nenosauksi par skaistuma etaloniem, taču arī viņi ilgojas pēc viena un tā paša – siltuma, mīlestības, bērniem.

Un tā kāzas nosvinētas, taču ģimenes laime nepienāk: Jakišam neizdodas ieraudzīt Pupčē savu sapņu sievieti. Pie lietas ķeras radi, izvēršot grandiozu projektu, lai palīdzētu jaunajam pārim izveidot pilnvērtīgu ģimenes dzīvi..

 

Kā preses konferencē pirms kāda laika, stāstīja izrādes režisors, pirmo reizi lugu “Jakišs un Pupče” viņš pirms trīs gadiem iestudējis Izraēlas teātrī “Gešer”. Tāpat kā tajā iestudējumā, arī Rīgā izrādes mākslinieks ir Mihails Kramenko, bet komponists Avi Benjamins, savukārt lomas Rīgas Krievu teātrī atveidos Anatolijs Fečins, Jekaterina Frolova, Vadims Grosmans, Olga Ņikuļina, Dmitrijs Palēss, Svetlana Šiļajeva, Boriss Ploskihs, Jakovs Rafalsons, Aleksandrs Poļiščuks un Jevgeņijs Čerkess.

Izrādē skanēs dzīvā mūzika.

Vairāk informācijas www.trd.lv. Biļetes cena Ls 5.60-15. Biļetes nopērkamas www.bilesuserviss.lv

 

 

Komentāri (22)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu