ASV Drošības padomē bloķē paziņojumu par Damaskas terorakta nosodījumu • IR.lv

ASV Drošības padomē bloķē paziņojumu par Damaskas terorakta nosodījumu

11
Melnu dūmju mākonis Damaskā pēc sprādziena. Foto: AFP/LETA

Teroristu sarīkotā sprādzienā Damaskas centrā vairāk nekā 50 bojāgājušo un simtiem ievainoto

ASV ceturtdien ANO Drošības padomē nobloķējušas Krievijas sagatavotā paziņojuma projektu, kurā nosodīts nule kā Damaskā notikušais terorakts, kā arī izteikta līdzjūtība cietušajiem un bojāgājušo tuviniekiem, ziņo LETA/ITAR-TASS.

“Diemžēl ASV delegācija jau kuru reizi bloķējusi nepieciešamo Drošības padomes reakciju uz teroraktu, saistot to ar citiem jautājumiem. Šādus teroristu darbības attaisnošanas centienus uzskatām par nepieņemamiem,” teikts Krievijas ANO pārstāvniecības paziņojumā. “Acīmredzot ASV delegācija šādā veidā atbalsta tos, par kuru mērķi ne reizi vien kļuvušas arī amerikāņu intereses, tai skaitā ASV diplomātiskās pārstāvniecības.”

ASV Valsts departamenta preses sekretāre Viktorija Ņūlenda ceturtdien paziņoja, ka Savienotās Valstis kategoriski nosoda Damaskas teroraktu un ka Vašingtona šos traģiskos notikumus grasās pārspriest ar Sīrijas opozīciju.

Teroristam pašnāvniekam ceturtdien Damaskas centrā līdzās valdošās partijas “Baath” birojam uzspridzinot mīnētu automašīnu, nogalināti 53 cilvēki, bet vairāk nekā 230 ievainoti. Bojāgājušo vidū pārsvarā ir šīs apkaimes vietējie iedzīvotāji, arī sievietes un bērni.

Sīrijas Ārlietu ministrija notikušajā vaino ar starptautisko teroristu organizāciju “Al Qaeda” saistītus teroristu grupējumus, kas no ārvalstīm saņem finansiālo palīdzību.

Policijai izdevies aizturēt otru iespējamo teroristu, kurš vadījis automašīnu, pilnu ar apkures radiatoriem, kas savukārt bijuši pildīti ar sprāgstvielām, vēsta Sīrijas aģentūra SANA. 

Kā vēsta Krievijas ziņu aģentūra „Interfaks”, ar sprāgstvielām pildītais automobilis uzsprādzis tikai 300 metru attālumā no Krievijas vēstniecības, izsitot ēkai logus, taču neviens no personāla cietis nav.

Savukārt aculiecinieki ziņo, ka pēc šā sprādziena dzirdējuši vēl divus citus sprādzienus. Pēc sprādziena pilsētu klāj melns dūmu mākonis.

Šis lielais terora akts noticis dienā, kad Damaskā tiekas Arābu līgas valstu pārstāvji ar Krievijas ārlietu ministru Sergeju Lavrovu, lai spriestu par Sīrijas krīzes risinājumiem.

(papildināta ar jaunāko informāciju)

Komentāri (11)

Nika 21.02.2013. 19.43

Sirijas valdiba un Krievija labak redz izpostitu Siriju, neka viena dumja diktatora atkapshanos no varas.

+7
-2
Atbildēt

1

    lebronj2356 > Nika 21.02.2013. 22.08

    Un kas tad tur nāks vietā ? Katarā, Stambulā un Kairā sastiķētas organizācijas, kas organiski neturās kopā vai arī džihādisti, kas vēlas emirātu tiešā ES tuvumā ? Ja būtu kāds, kas spētu nākt vietā un arī saliedēt valsti un to atjaunot, tas jau būtu noticis un Assads būtu gāzts Kadafi vai ben Alī stilā…Nekas tāds nav noticis – gluži pretēji, islama radikāļu rosīšanās un panākumi Sīrijā liek radikalizēties arī Sīrijas minoritātēm t.i. saliedēties ap…Assadu. Zīmīgi, ka Rietumos arvien izvairīgāk runā par t.s. opozīciju, bet gan par sarunu un diplomātiska risinājuma nepieciešamību – laikam jau Malī piemērs liek padomāt !

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

Kaspars Špūle 22.02.2013. 08.22

CCO (curiku centrālā orgāna) ziņu izvēle publicēšanai ir pavisam mīklaina.
Sprādziens Sīrijā un pussimts upuru – svarīga, publicējama ziņa, turklāt ar atsauci uz krievu ziņu aģentūru.
Sprādzienu sērija Irākā – nesvarīgas, nepublicējamas ziņas, lai gan tur februārī vien līdz šim sprādzienos nogalināti aptuveni 100 cilvēki:
3. februāris: sprādziens Kirkukā – 30 nogalināti
4. februāris: sprādziens Tadži pilsētā (uz ziemeļiem no Bagdādes) – 23 nogalināti
8. februāris: vairāki sprādzieni Bagdādes tirgos – 29 nogalināti
17. februāris: vairāki sprādzieni Bagdādē – 15 nogalināti
Interesanti, ka ANO Drošības padomē Krievija neliekas ne zinis par Irākas upuriem.

+4
0
Atbildēt

0

Ieva 22.02.2013. 09.27

IR atkal ir nomainījis raksta virsrakstu un raksta saturu. Bez jebkādiem sirdsapziņas pārmetumiem.
Šoreiz vismaz, raksta jēga nav mainīta uz pretējo. Paldies vismaz par to.

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu