Karikatūrists Vilks Malmē izstādīs jaunus darbus par pravieti Muhamedu • IR.lv

Karikatūrists Vilks Malmē izstādīs jaunus darbus par pravieti Muhamedu

43
Mākslinieks Lāšs Vilks 2010.gadā. Foto: AFP/LETA

Izstāde notiks pilsētā, kurā dzīvo aptuveni 100 000 musulmaņu izcelsmes cilvēku

Latviešu izcelsmes Zviedrijas mākslinieks Lāšs Vilks, kurš saņēma nāves draudus par pravieša Muhameda zaimošanu savās karikatūrās, trešdien paziņojis, ka drīzumā nāks klajā ar jauniem darbiem, kuros pravietis atkal atainots ar suņa ķermeni, ziņo LETA/AFP.

“Ir svarīgi turpināt, jo, padodoties draudiem un atkāpjoties, tiek atmesti demokrātiskie principi,” paziņoja mākslinieks. Vilks plāno piedalīties jūlijā gaidāmajā mākslas izstādē Malmē.

Savukārt Malmes pilsētas mērs izdevumam “The Local” teicis, ka nebūt nav sajūsmā par Vilka līdzdalību šajā izstādē, jo, viņaprāt, mākslinieks izstādi grib izmantot politiskiem mērķiem.

Vilks musulmaņu pasaules sašutumu izpelnījies ar 2007.gadā Zviedrijas laikrakstos publicētajām pravieša Muhameda karikatūrām, kurās musulmaņu pravietis attēlots ar suņa ķermeni.

Zīmējumu publicēšana izraisīja plašus protestus musulmaņu valstīs, kā arī nāves draudus no vairākām organizācijām, arī no kādas ar “Al Qaeda” saistītas organizācijas, kas piedāvāja 10 000 dolāru (53 000 latu) atlīdzību par karikatūrista nogalināšanu un papildus 50 000 dolāru, ja viņš tiks nogalināts, pārgriežot rīkli.

Pēc tam Vilks bija spiests pieņemt policijas aizsardzību.

Malmē mākslinieks plāno izstādīt gleznas, kuros pravietis atkal būs attēlots ar suņa ķermeni, bet šoreiz dažādu pasaulslavenu mākslinieku gleznu ietvaros. Kāda varētu būt sabiedrības reakcija, ir grūti prognozēt, atzina Vilks.

Malme, kurā katrs trešais iedzīvotājs ir dzimis ārpus Zviedrijas, ir kļuvusi par centru diskusijām par imigrācijas jautājumiem. Pilsētas Islāma centra aplēses liecina, ka Malmē aptuveni 100 000 cilvēkiem ir “musulmaņu izcelsme”.

 

Komentāri (43)

ligakalnina 21.02.2013. 13.55

Kā lasīju, Zviedrijā un Dānijā, ne visur, bet, atsevišķās apdz. vietās un lielās pilsētās, biežākais vārds, ko liek jaundzimušajiem bērniem, ir Muhameds, Mahmuds, utt., dažādās modifikācijās.
Katrus 10 gadus musulmaņu skaits Eiropā dubultojoties, to esot aprēķinājuši divi zviedru žurnālisti, kā arī to, cik strauji pieaugot izvarošanu skaits Zviedrijā, ko veicot taisni musulmaņi, pārsvarā, no Z Āfrikas, kuriem pat vietējie musulmaņu sludinātāji mācot, ka, ja sieviete staigā bez lakatiņa un īsos svārkos, viņa pati uzprasoties uz izvarošanu ( neoficiāli, politkorektuma dēļ, par to runāt arī esot aizliegts).
Ja musulmaņi var aizliegt svinēt Ziemassvētkus Eiropas pilsētā, jo att. ciemā ir vairākumā, tas vairs nav tikai absurds, bet, pilnīgākā atteikšanās no savas kultūras līdz idiotismam novestā politkorektuma, vai, drīzāk, nākamā elektorāta dēļ, vairākums musulmaņi, dabiski, balsojot par kreisajiem, kas ir pilnīgi dabiski, kādreiz emigranti bija spiesti strādāt, tagad var mierīgi dzīvot uz pabalstiem.
Tāpēc – visu cieņu un atbalstu Vilkam, piekāpšanās reliģioziem fanātiķiem ir demokrātisku un liberālu vērtību nodošana, ja to negrib saprast politiķi, šīs vērtības jāsargā un jāaizstāv katram.

+10
-2
Atbildēt

27

    ligakalnina > ligakalnina 21.02.2013. 15.42

    Manuprāt, SC vajadzēja jau sen iesaistīt valdībā, tad tas jau sen būtu sadalījies “normālā” un prokremliskajā daļā.
    Un, nevajag aizmirst, ka, lai kādi uzskati būtu tiem SC politiķiem un elektorātam, ieskaitot uzskatus par valodas lietošanu ( es neaģitēju par otru valsts valodu), viņiem, kā pilntiesīgajiem šīs valsts pilsoņiem, ir uz to pilnas tiesības, un tas automātiski nenozīmē, ka viņi ir valsts ienaidnieki.

    +2
    -7
    Atbildēt

    0

    dmitrijskripkins > ligakalnina 21.02.2013. 15.46

    Vispār jau, ja mēs visi te gudrinieki, lasītu arābu presi, mēs redzētu, ka nosoda gan. Un kā vēl. Vienkārši mēs neesam gatavi sākt vērtēt cilvēkus pēc viņu darbiem. Mums par visām varītēm vajag karināt klāt birkas – musulmasnis, kristietis, eiropietis, terorists… Bija reiz tāda multene par kapteini Gudrimeli, kurš karināja pie kuģa aprīkojuma spēļu kārtis, jo tas bija viss ko viens “matrozis” spēja apjēgt. Tad nu viņš sauca “uzvilkt kreiceni” un “satīt pīķa kalpu”. Mēs, ļoti gudrie un ļoti demokrātiskie eropieši esam līdzīgi tam “matrozim”.

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > ligakalnina 21.02.2013. 15.12

    roberts_j – Ušakova valdīšana jau liek domāt, ka SC tiešām ir tāds, kā tu saki, tai pat laikā, tas arī nav dalījums pēc etniskā principa, pietiekami daudzi latvieši ir ar līdzīgu domāšanu.
    No otras puses, no man pazīstamiem krieviem neviens Latvijas valsti likvidēt negrib, un, principā, ir Latvijas patrioti, vienīgais, viņiem ir cits viedoklis par valodas politiku, un kāpēc gan viņiem tāds nevarētu būt, katrs grib paplašināt savas valodas lietošanu, manuprāt, uzskatīt tos tāpēc par ienaidniekiem arī ir nepareizi.

    gabis – bet kāpēc tā lielākā musulmaņu daļa atklāti nenosoda tos ekstrēmistus un klusē?

    +2
    -4
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > ligakalnina 21.02.2013. 14.22

    Ja īsi – nebūtu jāņem vērā, ja ir vēlme, jebkurš, ja tikai viņš nav idiots, sen varēja iemācīties latviešu valodu, ja viņš to negrib darīt, tās ir viņa problēmas.
    Ja garāk – ne visi latviešu valodas nepratēji ir valsts ienaidnieki, un krievu un latviešu kultūrai nekādas radikālas atšķirības nav, salīdzinot ar tām atšķirībām un nesamierinām pretrunām, kas ir radikālam islamam un Eiropas senajai kultūrai( kurai nav nekas kopējs ar pēdējos gadu desmitos kreiso sludināto polititkorektumu, iespējām parazitēt uz citu rēķina, utt., viss tas nav nekas slikts, gan politkorektums, gan pabalsti trūcīgajiem, bet, tas viss ir novests līdz absurdam).

    +3
    -4
    Atbildēt

    0

    dmitrijskripkins > ligakalnina 21.02.2013. 14.55

    Gribētos tomēr precizēt. Cēlonis nevar būt reliģisks fanātisms, tas var būt tikai ierocis. Cēlonis ir cilvēka paša pieņemts lēmums būt kaut kādā veidā ārpus likuma. Reliģiskais fanātisms dod šādu iespēju, jo attaisno rīcību ar cīņu par “īsto Dievu”. Tāpat kā revolucionāri ir cilvēki, kuriem niez nagi pašaudīties un paspridzināt, tāpēc viņi atrod vai izveido attiecīgas situācijas. Lielākā daļa pasaules musulmaņu pat iedomāties nevar, ka spētu kādu nogalināt vai kā citādi apspiest. Ekstrēmisti ir arī starp kristiešiem, pareizticīgajiem, indusiem, katoļiem, utt. utjp. Tie ir cilvēki kuri nespēj būt pret sevi pietiekoši godīgi, lai atzītu, ka vienkārši vēlas atrasties ārpus likuma un laiku pa laikam ielaist kādam lodi pierē. Tāpēc viņi izdomā dažādus attaisnojumus.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    Sandris Maziks > ligakalnina 21.02.2013. 20.17

    TanteSidra
    Nav ko piebilst? Kā tad paliek ar krieviem, kas no mums atšķirās vairāk kā nēģeris ar diviem deguniem? Kam pilnīgi diametrāli pretēja izpratne par labo un ļauno?

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    Edzs > ligakalnina 21.02.2013. 19.41

    > dzeris49
    nav ko piebilst, tev ir 100% taisniba.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    lindapastare > ligakalnina 21.02.2013. 15.27

    robert_j – tur jau visa sāls – SC ir nedabiska kompozīcija, kas zem krievu valodas birkas ir apvienojusi šīs 2 krasi atšķirīgās grupas. Kādēļ tas izdodas? Tādēļ, ka visi krievu plašsaziņas līdzekļi ir pilnīgā SC (Kremļa) kontrolē – absolūti vienveidīga informācijas plūsma. Ja šo informācijas plūsmu izdotos sadalīt, tad SC neizbēgami sašķeltos 2 daļās. Domāju, ka sovoki iekš SC elektorāta ir ap 70%. Ja šie 30% atdalītos atsevišķā partijā – tā jau būtu itin normāla partija, ko varētu arī valdībā aicināt.
    Bet, protams – atlikušie 70% būs mūžīgais akmens Latvijas politikas kaklā, līdz kamēr pati Krievija neizbēgami sašķelsies :)

    +3
    -3
    Atbildēt

    0

    Edzs > ligakalnina 21.02.2013. 16.25

    > betijacelmale
    Betija, nupat izlasiju tavu 19.febr.11:37 – “…tai jau vienvalodīgo integrācija bija svarīgāka”.
    paldies par labām emocijām :)))))

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

    Sandris Maziks > ligakalnina 21.02.2013. 16.00

    dzeris49
    “Manuprāt, SC vajadzēja jau sen iesaistīt valdībā, tad tas jau sen būtu sadalījies “normālā” un prokremliskajā daļā.”

    Ne pabarot prusakus, bet uzturēt tīru un paskābinātu vidi un nekautrēties uzmīt tam ar kāju, ja tāds skrien pa grīdu. Pietika jau tikai Putina piesmietā zoopreža dotās cerības, lai nelegāļi, cilvēces pabiras, kļūtu pavisam nekaunīgi.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    janis17 > ligakalnina 21.02.2013. 16.42

    Dzeri, Manuprāt, SC vajadzēja jau sen iesaistīt valdībā, tad tas jau sen būtu sadalījies
    _______________________

    Tikpat labi var apgalvot, ka valdībā vajadzēja turēt ZZS, tad tagad lembis būtu viens pats palicis, aiz vientulības atdevis valstij sazagto un zaru būdā rakstītu memuārus – “kā es labojos….”

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > ligakalnina 21.02.2013. 18.24

    Tak nevienam jau nav nekas pret musulmaņiem kā tādiem, lai viņi dzīvo savās valstīs, un dara tur, ko grib, ja grib, lai dzīvo arī Eiropā, bet, tad lai arī uzvedas pēc Eiropas likumiem, nevis grib te iedibināt savu kārtību, un uzspiest visiem savu kultūru.
    Dabiski, tas galīgi neattiecas uz visiem Eiropā dzīvojošajiem musulmaņiem, tai pat laikā, jau ir rajoni Londonā, kur staigā “musulmaņu patruļas”, un, ja meitene iet bez lakatiņa un īsos svārkos, viņa var smagi norauties.
    Un visur, kur musulmaņi nākuši pie varas, sāk veidoties islama diktatūras, spožākais piemērs ir Ēģipte un Mursi, var jau to saukt par islama demokrātijām, ja grib, bet, kad tur pie varas bija Mubaraks, tad, vismaz, nenotika kristiešu – koptu vajāšanas, nebija agresīvi paziņojumi att. uz ēbrejiem, utt., kur te ir tas miermīlīgais islams, kaut kā to nemana.
    Dabiski, ir sufīti, solofīti, utt., vieni radikālāki, vieni mērenāki, bet, iespaids tāds, ka tas islams grib uzspiest savu kārtību visur, kur tas ir.
    Tai pat laikā, Eiropa, lielā mērā, pati vainīga, ASV nekas tamlīdzīgs, cik zinu, nenotiek.
    Un kur vēl tie prieki un svētki islama valstīs pēc ta 12.09., vai tad tā ir civilizētu un reliģiozu cilvēku reakcija uz simtiem nevainīgu cilvēku bojāeju, tad kas tad tā par reliģiju?
    Nu var jau to visu saukt par islamofobiju, bet, tie ir objektīvi fakti.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    andris902 > ligakalnina 21.02.2013. 16.24

    ….esam pieraduši pie izveidotā viendabīgā un saliedētā SC tēla….nebūt arī tur viss neizskatās tik gludi un saskanīgi….jau pirms iepriekšējām vēlēšanām bildu, ka SC ir iekšējie kašķi un grupējumi cīnās savā starpā….tikai līdz šim tas nav izlauzies uz āru, kā tas pierasts ar latviskajām partijām – kurš pirmais aizskries līdz kādam MM, lai paziņotu par pāridarījumu vai izskatītos labāks par citiem….šobrīd nesaskaņas SC un biedru aizplūšana no partijas jau nonāk publiskajā telpā….Ušakovs ir sācis nervozēt….un tas jau parāda viņa nepārliecinātību….

    – “Daudzi partijas biedri distancējas no partijas” tā savā vēstule, kas adresēta esošajiem un bijušajiem partijas Saskaņa biedriem, raksta SDP Saskaņa Rīgas nodaļas vadītājs S.Mirskis. Interesanti kāpēc, neskatoties uz augstiem partijas reitingiem un panākumiem Rīgas pašvaldībā, partijas biedri ne tikai distancējas, bet arī pamet partijas Saskaņa rindas. Jau distancējušies “ēnu kabineta” ministri G. Kirsis, A. Strazds, A. Gapoņenko u.c. Partija Saskaņa zaudē savus biedrus gan Rīgā, gan reģionos – Tukumā, Ventspilī, Olainē, Salaspilī u.c. Pārsvarā tie ir latvieši un dažādu tautību jauni cilvēki, kas vēl nesen iestājas partijā.”

    http://www.diena.lv/latvija/viedokli/bijusi-partijas-biedre-neskatoties-uz-augstajiem-reitingiem-saskanu-pamet-partijas-biedri-13994585

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    lindapastare > ligakalnina 21.02.2013. 15.36

    roberts_j – tādēļ, ka nav platformas, kur to varētu darīt. Padomā – cik daudz būtu Lemberga kritiķu, ja viņš kontrolētu visus latviskos plašsaziņas līdzekļus? Tad arī varētu teikt, ka visi atbalsta viņa izdarības, jo neviens publiski neiebilst.

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > ligakalnina 21.02.2013. 21.19

    dzeris: “… jau ir rajoni Londonā, kur staigā “musulmaņu patruļas” un, ja meitene iet bez lakatiņa un īsos svārkos, viņa var smagi norauties.”
    Dzeri, Rīgā ir rajoni, kur vakarā jaunieši, savā starpā runājoši latviski, var ne mazāk smagi norauties,
    “… iespaids tāds, ka tas islams grib uzspiest savu kārtību visur, kur tas ir.”
    Tev nekādas asociācijas nerodas, ja tu islamistus nomainīsi ar vienvalodīgiem? Vai tad tie negrib pārtaisīt Latviju “под себя”? Tie pat neapjēdz, ka mēdz būt savādāks uzvedības modelis – uzmanīgs, iejūtīgs, ar cieņu un toleranci pret tautu, kuras teritorijā tie dzīvo. Un tu to apstiprini – “grib paplašināt savas valodas lietošanu”. Atceries Zubkova žēlabas, ka latvieši pārtaisīja un pārveidoja Soču trasi priekš sevis? Vai man tev ir jāstāsta, ka tas ir tieši tas, ko viņš nenoliedzami darītu, būtu viņš to vietā. Un to pašu šeit dara (apnicis jau to rakstīt) SC un tā elektorāts.

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > ligakalnina 21.02.2013. 14.37

    Nu tam es pilnībā piekrītu, tāpēc dalījumam jābūt nevis “latvieši – krievi”, bet gan “eiropieši” – “sovoki”.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    Sandris Maziks > ligakalnina 21.02.2013. 15.32

    dzeris49
    “gabis – bet kāpēc tā lielākā musulmaņu daļa atklāti nenosoda tos ekstrēmistus un klusē?”

    Tiešām, kaut kā nav manīts, ka lielākā daļa krievu atklāti nosodītu nolādēto fašistisko izdzimteņu, civiliedzīvotāju masu slepkavu, marodieru, kapu un pieminekļu apgānītāju un vecenīšu izvarotāju un viņu mantinieku cūciskās dzīres 9. maijā Karātavu laukumā, staļinisma un rusisma apoliģētus.
    Un vēl skaļi bļaustās.

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    dmitrijskripkins > ligakalnina 21.02.2013. 15.21

    Valsts – tie ir cilvēki un nekas vairāk. Lielākas vai mazākas cilvēku saujiņas vēlmju apvienojums sistēmā.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    grislits > ligakalnina 21.02.2013. 15.38

    dzeris49: No otras puses, no man pazīstamiem krieviem neviens Latvijas valsti likvidēt negrib, un, principā, ir Latvijas patrioti,
    _____________________

    Ko nozīmē “principā ir patrioti”? Esmu par 100% pārliecināts, ja būtu karš starp Latviju un Krieviju viņi nostātos Krievijas pusē, jo ja viņiem ir tas atšķirīgais viedoklis valodas jautājumā, tas tikai pierāda to, ka viņu iekšienē sēž lielkrievu šovinisms un imperiālisms un viņi pirmkārt, ir Krievijas impērijas patrioti.

    +6
    -2
    Atbildēt

    0

    grislits > ligakalnina 21.02.2013. 15.36

    dzeris49: vienīgais, viņiem ir cits viedoklis par valodas politiku, un kāpēc gan viņiem tāds nevarētu būt, katrs grib paplašināt savas valodas lietošanu
    ______________________

    Tad jau latviešu/lietuviešu/igauņu emigranti rietumos vai itāļu emigranti ASV nav normāli, jo viņiem nav bijis viedokļa, ka viņu valodu vajag ieviest attiecīgajā valstī par oficiālu valodu vai lai skolas attiecīgajā valstī būtu viņu valodā.

    +6
    -2
    Atbildēt

    0

    grislits > ligakalnina 21.02.2013. 14.50

    Bet dzeri, tur jau tā lieta, ka SC elektorāts gandrīz 100% ir sovoki. Tas, ka gadās kāds varbūt normālāku uzskatu cilvēks, tas neko nemaina, jo nekad nav dzirdēts no SC biedriem vai atbalstītājiem vai kāda SC elektorāta pārstāvja kādas skaļākas protesta balsis jebkādai neadekvātai SC rīcībai.

    Arī tie “normālie” neprotestējot pret SC izrīcībām, faktiski atbalsta sovoku kultūru un tātad uzskata to par pieņemamu. Līdz ar to uzsvērt kaut ko par to, ka ir tur arī normāli cilvēki, neredzu jēgu. Ja jau ir normāli, tad lai izstājas no SC vai mēģina protestēt neadekvātajai SC rīcībai. Bet ir klusums no to it kā normālo puses.

    Tādēļ neuzskatu, ka SC biedri vai SC elektorāts būtu jāsāk kaut kā izvērtēt, kurš tur ir normāls un kurš nē. Tie visi savā zemapziņā ir sovoki un imperiālisti. Arī tie paši daudzie it kā normālie krievi, ir normāli tikai tiktāl, kamēr ar viņiem runā par sadzīviskām lietām. Tiklīdz ir politiskas lietas, viņi visi kļūst par lielkrievu šovinistiem.

    Normālie krievi nav iekš SC un par to nebalso un ir ļoti nedaudz.

    +7
    -3
    Atbildēt

    0

    grislits > ligakalnina 21.02.2013. 14.17

    Es ar dzeri nesaprotu. Ārpolitiskajos jautājumos viņš spriež visai adekvāti, bet par līdzīgām situācijām Latvijā ir pilnībā neredzīgs.

    +6
    0
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > ligakalnina 21.02.2013. 14.08

    Kā ir ar pārprastu politkorektumu pret vienvalodīgājiem? Vai Latvijas neatkarības pretinieku viedoklis, kas ir vairākumā kādā apdzīvotā vietā, būtu jāņem vērā?

    +9
    -3
    Atbildēt

    0

    grislits > ligakalnina 21.02.2013. 15.32

    dzeris49: gabis – bet kāpēc tā lielākā musulmaņu daļa atklāti nenosoda tos ekstrēmistus un klusē?
    _____________________

    dzeri, man šis pats jautājums par SC “normālo” daļu…

    +8
    -1
    Atbildēt

    0

    lindapastare > ligakalnina 21.02.2013. 14.32

    dzeri – te jau sen bija secināts, ka atšķirība ir nevis starp krievu un latviešu kultūru, bet starp eiropeisko un padomisko kultūru – tur ir tāds pats bezdibenis kā starp eiropas un arābu kultūrām.
    SC kā reiz pārstāv šo padomisko, mums tik ļoti svešo, kultūru – ar vēršanos pret vārda brīvību (krievvalodīgo plašsaziņas līdzekļu kontrole), acu pievēršanu uz valsts īpašuma zagšanu (viņu vēlētājs tādas lietas piedod) u.t.t.

    +8
    -1
    Atbildēt

    0

    grislits > ligakalnina 21.02.2013. 15.51

    dzxeris49: Manuprāt, SC vajadzēja jau sen iesaistīt valdībā, tad tas jau sen būtu sadalījies “normālā” un prokremliskajā daļā.
    _______________________

    Absolūti nepiekrītu, viņi to svinētu kā lielu soli uzvaras virzienā un tas viņus konsolidētu vēl vairāk. Tāpat kā Rīgā Ušakova elektorāts viņam piedod visu un pat Rīgā, esot pilnībā pie varas, viņš savu nespēju kaut ko izdarīt noveļ uz valstī pie varas esošajiem, tad valdībā esot ar tikai dažiem ministriem viņš vēl vieglāk noveltu visu uz koalīcijas latviskajām partijām un spētu konsolidēt savus vēlētājus uz tādas nots, ka nu vēl mazliet jāsaņemas, palikusi pēdējā cīņa un jādabūn beidzot kontrolpakete (51% no Saeimas) un tad jau būs viss kārtībā, un viņa elektorāts pavilktos ar vēl lielāku iedvesmu. Bet kad dabūtu tos 51%, tad jau būtu vienalga, jo visi valsts varas resursi būtu viņu rokās un tad neviens vairs nespētu neko pīkstēt pretī.

    Tā kā Ušakovs cik vien iespējams tālu jātur prom no valsts varas un valdības, un šajās pašvaldību vēlēšanās jāpanāk, lai ir nost no vadības Rīgā, tikai tādā veidā viņa elektorāts lēnām šķīdīs, jo daļu elektorāta nomāks bezcerīgums, un visi nav tik idejiski spējīgi gadiem gaidīt SC piekļūšanu varai. Ušakova elektorātā ir jārada bezcerība tikt pie varas ar SC palīdzību, tikai tas viņus sašķels.

    +9
    -2
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > ligakalnina 21.02.2013. 15.30

    “… vienīgais, viņiem ir cits viedoklis par valodas politiku, un kāpēc gan viņiem tāds nevarētu būt, katrs grib paplašināt savas valodas lietošanu”
    To var izdarīt trīs gājienos – sapakojot mantas, nopērkot biļeti līdz Lielajiem Lokiem un jautājums būs atrisināts – viņiem līdz mūža beigām nebūs citas valodas nepieciešamas.

    +10
    -1
    Atbildēt

    0

grislits 21.02.2013. 16.16

gabim – to, ka ja grib dzīvot Eiropā, lai uzvedas adekvāti Eiropas kultūrai un noteikumiem.

+7
0
Atbildēt

0

grislits 21.02.2013. 14.42

Sociālpolitiska karikatūra nav bezmērķīga ņirgāšanās. Tā ir problēmu parādīšana ironiskā vai pārspīlētā veidā, lai sabiedrība pievērstu tām uzmanību un aizdomātos.

Vienkārši tāpat par reliģijām un kultūrām neviens inteliģents cilvēks neņirgājas.

+7
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu