Nacionālajā teātrī pirmizrāde "Indrāni" • IR.lv

Nacionālajā teātrī pirmizrāde “Indrāni”

25
Nacionālā teātra izrādes "Indrāni" plakāts

Izrāde „Indrāni” – stāsts par latviešiem tik biedējoši pazīstamu attiecību modeli, kur valda paštaisnība un nespēja izrunāties

Ceturtdien, 10.janvārī Latvijas Nacionālā teātra Aktieru zālē pirmizrāde Rūdolfa Braumaņa lugai „Indrāni” Valtera Sīļa režijā, galvenajās lomās Lolita Cauka un Ģirts Jakovļevs.

„Indrāni” ir viena no visvairāk Latvijas profesionālajos teātros iestudētajām izrādēm. Šis būs jau ceturtais „Indrānu” iestudējums Nacionālajā teātrī – pirms tam 1920., 1954., 1988. gadā, tādēļ izrādes režisors atzīst, ka viņam bijis interesanti pētīt, kā katrā laikmetā režisori ir skatījuši šo Indrānu ģimenes drāmu, kādi ir bijuši akcenti un detaļas.

Valters Sīlis: „Veidojot izrādi liekas būtiski pētīt tieši Nacionālā teātra iestudējumu tradīciju, jo šī luga runā par paaudzēm, kuras viena no otras pārmanto ne tikai savu iekopto zemi, bet arī mūsu nācijai biedējoši pazīstamu attiecību modeli, kas inficēts ar izteiktas paštaisnības, neizrunāšanās, neuzklausīšanas, otra nedzirdēšanas „vīrusu”. Tas ir rosinājis daudziem teātra māksliniekiem radīt savus „Indrānus”, liekot atšķirīgus akcentus šīs ģimenes attiecību atspoguļojumā.

Ievas un Edvarda lomās – Daiga Gaismiņa un Uldis Anže, vēl izrādē spēlē Juris Lisners, Anete Saulīte, Daiga Kažociņa, Ainārs Ančevskis, Jurģis Spulenieks, Anna Klēvere.

Vairāk informācijas www.teatris. lv

 

Komentāri (25)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu