RP pašvaldību vēlēšanās Rīgā grasās startēt atsevišķi • IR.lv

RP pašvaldību vēlēšanās Rīgā grasās startēt atsevišķi

33
Foto: Edijs Pālens, LETA

“Vienotība” aicina RP un Nacionālo apvienību vienoties sadarbībai Rīgas domes vēlēšanās

Reformu partijai (RP) pašvaldību vēlēšanās Rīgā vajadzētu startēt atsevišķi vienā sarakstā, atbildot uz “Vienotības” izteikto piedāvājumu, aģentūrai LETA, paužot savu personīgo viedokli, sacīja RP Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Vjačeslavs Dombrovskis.

Ņemot vērā, ka politiskā spēka dome ir pieņēmusi lēmumu kandidēt atsevišķā sarakstā, tad vai nu pašai domei, vai kādai citai partijas lēmējinstitūcijai ir tiesības to mainīt. Tomēr Dombrovskis uzskata, ka RP “jācīnās līdz galam un nav jāiet kopīgā sarakstā”.

Savukārt “Vienotība” pirmdien izplatīja aicinājumu RP un Nacionālajai apvienībai “Visu Latvijai”-“Tēvzemei un brīvībai”/LNNK noslēgt trīspusēju vienošanos par sadarbību Rīgas domes vēlēšanās, informēja “Vienotības” preses sekretāre Laila Timrota.

Vienošanās projektu, kas paredz konsultācijas par saskaņotu rīcību kopīgu mērķu sasniegšanai, koalīcijas partneriem nosūtījusi “Vienotības” Rīgas saraksta līdere un Rīgas domes priekšsēdētāja amata kandidāte Sarmīte Ēlerte. “Tikai sadarbībā ir iespējams novērst populistu uzvaru, kas balstās sabiedrības šķelšanā, balsu uzpirkšanā un pašreklāmā uz Rīgas nodokļu maksātāju rēķina,” uzskata Ēlerte.

RP Rīgas mēra amatam pēc saņemtā Mārtiņa Bondara atteikuma varētu izvirzīt kandidātu no sava vidus, kurš sabiedrībā varētu nebūt tik atpazīstams kā bijušais Valsts prezidenta kancelejas vadītājs, sacīja Dombrovskis. Bondara atteikums ir stiprinājis un saliedējis partijas pārstāvjus, liekot saprast, ka potenciālais līderis ir jāmeklē politiskā spēka iekšienē, norādīja politiķis. “Kandidāta gatavība iestāties par kopīgo lietu un īstenot partijas idejas ir svarīgāka par atpazīstamību,” uzsvēra Dombrovskis.

Jau vēstīts, ka bijušais Valsts prezidenta kancelejas vadītājs Mārtiņš Bondars nolēmis patlaban nesadarboties ar RP, jo RP vēlas veikt pārmaiņas soli pa solim, bet viņš uzskata, ka pārmaiņas jāveic daudz straujāk. RP bija gatava piedāvāt Bondaram Rīgas domes priekšsēdētāja amata kandidāta statusu gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās.

RP Rīgas mēra amata kandidātu plāno nosaukt dažu nedēļu laikā, 7.janvārī sacīja RP līderis Valdis Zatlers.

 

Komentāri (33)

silvija_vitina 08.01.2013. 13.33

šorīt klausoties LR1, jau iet vaļā … Ušakovs: “mes-stradajam-ridznieku-laba” (Ušakova akcentu piedomāt), un pēc minūtes Ameriks “mēeeees-strāaaaadāaajma-rīidznieku-labāaa” kā ar bazūnēm. Es pat saausījos, šķiet, tika izmantoti skaņas specefekti, lai izklausītos īpaši pompozi. Tā, lūk.

Tai pat laikā, RP ir aizbarikādējuši sevi dedlokā, atšaudās ar smago artilēriju un sauc “mēs cīnīsimies līdz pēdējam vīram!” Ko lai saka?

+12
-3
Atbildēt

7

    Ojārs > silvija_vitina 08.01.2013. 22.06

    zanE …ne tikai radio….TV kasē arī ielīduši – spied kuru pogu gribi, visur priekšā Ušmeriks!…(takš Siamas dvīņi)…
    ———–
    eksperiments ar varas “došanu krieviem” ir beidzies(turpinās) bēdīgi. Kā jau teicu agrāk – viņi nekautrēsies izmantot varas resursus savā labā, tāpat viņus nenobiedēs “bailes” no korupcijas.
    Reiz jau rakstīju – latviešu partijas tikmēr skatījās viena otrai uz pirkstiem un neļāva neko darīt, kamēr paspēlēja vēlēšanas, un tagad viņiem ir nauda gan pabalstiem, gan bezmaksas biļetēm, gan citām populistiskām muļķībām.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    dro > silvija_vitina 08.01.2013. 17.08

    urga. Tieši tā:)

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    Edzs > silvija_vitina 08.01.2013. 18.14

    > urga, lno
    Sallija Benfelde: teātris ap 1. slimnīcu
    http://www.apollo.lv/zinas/sallija-benfelde-teatris-ap-1-%C2%A0slimnicu/424646
    Sallija Benfelde: Nāves ministre
    http://www.diena.lv/izklaide/maksla/naves-ministre-685776

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    esmeralda_se > silvija_vitina 08.01.2013. 14.39

    >>>atšaudās ar smago artilēriju>>>

    …plaukšķenēm:)

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    valdis > silvija_vitina 08.01.2013. 17.49

    Ino. Un ar to vēl nebeidzās, vēl sekoja A.Amerika uzruna tautai. Šodien radio tiek bombardēts. A.Ameriks par Ziemeļblāzmas atjaunošanu lielījās, bet patiesība tāda, ka tad, kad SC nāca pie varas, tad Ziemeļblāzmas projekti jau bija gatavi. Vai tikai nav tā, ka viņi pārņēma iesāktu darbu… Nesaprotu, vai Rīga jau sākusi priekšvēlēšanu aģitāciju? Cik tas izmaksā, no kādas naudas?

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

    andris902 > silvija_vitina 08.01.2013. 20.33

    …ne tikai radio….TV kasē arī ielīduši – spied kuru pogu gribi, visur priekšā Ušmeriks!…(takš Siamas dvīņi)…

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    valdis > silvija_vitina 08.01.2013. 15.12

    Arī dzirdēju jau 2x N.Ušakova politisko reklāmu. Bet, vai tad B.Rozentāles laikā neslēdza 1.slimnīcu? Vai kaut ko jaucu? Ja B.Rozentāles laikā tas notika, tad viņa taču stājās SC, ne tā?

    +6
    -1
    Atbildēt

    0

ltvpanorama 08.01.2013. 13.30

būšu naivs un teikšu, ka Zatlers būtībā nav slikts cilvēks..bet politika laikam tomēr nav priekš viņa..cilvēkus sasauca un piečakarēja jau pašā sākumā ar visu saskaņas centra epopeju, no reformām čiks..un baigās aizdomas par striķīšu raustītājiem ārpusē..patiesībā šim veidojumam game ir over..gribētos uzzināt cik partijas ierindas biedru palicies no visa tā kvantuma, kas entuziasma pārņemti metās iekšā tai rosolā un palika neuzklausīti..

+12
-5
Atbildēt

0

Sandris Maziks 08.01.2013. 13.21

klusais
Nekādu dižo varoņdarbu no Zatlera Centrs jau vairs negaida. Daži procenti kanalizācijā nolaisto lētticīgo latviešu balsu, arī derēs.

+10
-4
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu