Opozīcija nesteigsies atklāt plānus par eiro referendumu • IR.lv

Opozīcija nesteigsies atklāt plānus par eiro referendumu

68
Foto: Edijs Palens, LETA

Augulis nevēlas zīlēt, kāds būs ZZS lēmums, Urbanovičs saka, ka vēl jau neesot par ko lemt

Saeimas opozīcijā esošie politiskie spēki – Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) un apvienība “Saskaņas centrs” (SC) – pieļauj, ka galīgais lēmums par referenduma rīkošanu vai nerīkošanu saistībā ar valdības plāniem ieviest eiro no 2014.gada 1.janvāra tiks pieņemts pēc eiro ieviešanas likumprojekta apstiprināšanas galīgajā lasījumā, vēsta LETA.

ZZS lēmumu par to, vai vākt 34 deputātu parakstus referenduma rosināšanai par minēto normatīvo aktu, pieņems, ja eiro ieviešanas likumprojekts parlamentā tiks apstiprināts galīgajā lasījumā. Pagaidām vēl ir iespējams likumā kaut ko izmainīt, sacīja ZZS valdes priekšsēdētājs Uldis Augulis.

Viņš norādīja, ka nevēlas zīlēt, kāds varētu būt ZZS pieņemtais lēmums. Politiskais spēks izvērtēs, kādus priekšlikumus iesniegt pirms minētā likumprojekta izskatīšanas otrajā lasījumā.

SC Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Jānis Urbanovičs norādīja, ka pašlaik neesot par ko lemt – politiskais spēks sākumā vēlas iepazīties, kāds likums tiks pieņemts. Viņš uzsvēra, ka valdībai ir pienākums izskaidrot sabiedrībai visus plusus un mīnusus no eiro ieviešanas un cik naudas jau pirmajā dienā un arī kopumā Latvijai izmaksās pievienošanās eirozonai. Piemēram, vairāk jāskaidro, ka Latvijai būs jāmaksā nauda eirozonas solidaritātes fondā – pašlaik valdošās koalīcijas politiķi to piemin tikai garāmejot.

Ja valdība izpildīs šos nosacījumus, pastāv iespēja, ka referendums nenotikšot. Tāpat ir jāpārtrauc vulgārie un nepamatoties apgalvojumi, ka, nepievienojoties eiro, alternatīva būs lata pārvēršana rublī. Šādi izteikumi liecina, ka tauta tiek uzskatīta par idiotiem, akcentēja Urbanovičs. Viņš piebilda, ka neredz jēgu likumprojekta izskatīšanas gaitā sniegt priekšlikumus, jo tie tāpat parasti netiek uzklausīti.

Vaicāts par tehniskiem risinājumiem, piemēram, 34 deputātu parakstu vākšanu, SC frakcijas priekšsēdētājs norādīja, ka, ja frakcija tā lemtu, tad pastāvētu arī iespēja mēģināt savākt 30 000 parakstu, lai rosinātu tautas nobalsošanu par eiro ieviešanu no 2014.gada.

Kā ziņots, Saeimas deputāti 13.decembrī pirmajā lasījumā konceptuāli atbalstīja eiro ieviešanas likumprojektu, kas regulēs lata un eiro vienlaicīgas apgrozības periodu, abu valūtu paralēlās atspoguļošanas periodu, skaidrās naudas nomaiņu pret eiro un citus jautājumus.

Priekšlikumu iesniegšanas termiņš ir 2013.gada 10.janvāris, savukārt otrajā un galīgajā lasījumā likumprojektu paredzēts pieņemt nākamā gada 31.janvārī.

Jau vēstīts, – ja valdošajai koalīcijai izdosies pieņemt eiro ieviešanas likumprojektu, tad ZZS sākumā aicinās Valsts prezidentu Andri Bērziņu to neizsludināt. Neuzklausīšanas gadījumā tiks apsvērti divi scenāriji: vai nu vākt 34 deputātu parakstus, lai pieņemto likumu nodotu tautas nobalsošanai, vai arī iniciēt referendumu, sākot vākt likumā noteiktos 30 000 parakstu, skaidroja ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Ingmārs Līdaka.

 

Komentāri (68)

buchamona 14.12.2012. 15.48

Šī laikam ir pēdējā lielā iespēja ZZS kaut ko sev ietirgot uz eiro rēķina, SC uzdevums un šī ušakovistu pastāvēšanas jēga tieši ir panākt to, lai lats tiktu pielīdzināts rublim, tādēļ ” saskaņieši” izdarīs visu, lai sevi attaisnotu darba devēju acīs, lai gan – pēc pēc Zaļās partijas Rīgas mēra kandidāta Beleviča paziņojuma, ka: ” Ušakovs ir labs mērs, lai gan līdz Rubikam viņam tālu..” :) es vairs neredzu nekādas atšķirības starp ZZS un SC

http://www.diena.lv/latvija/viedokli/belevics-usakovs-ir-labs-mers-lai-gan-lidz-rubikam-vinam-talu-13983341

+15
-2
Atbildēt

37

    ligakalnina > buchamona 14.12.2012. 19.08

    R.A. – “…es vairs neredzu nekādas atšķirības starp ZZS un SC…” – nu beidzot, tu taču man nepārtraukti pierādīji, ka ZZS, tomēr, par Latviju, tie nav “ienaidnieki”, tiem ir kādas “robežas”, utt., un tie ir daudz labāka par SC.
    Es gan domāju, ka atšķirība ir, aiz ZZS stāv vienīgi Lembergs, kas to Latviju pārdos par sīknaudu, aiz SC stāv, patīk vai nepatīk, liela daļa Latvijas pilsoņu, kuru domas, tomēr, jāņem vērā, cik nu iespējams, var jau domāt, ka tie visi ir Krievijas ietekmē, utt., bet, tas lietas būtību nemaina.

    Tante – man, protams, priecē, ka tik simpātiska un gudra, kaut pretēju politisku uzskatu, sieviete par mani nepārtraukti domā, bet, kāds tam visam sakars ar psihiatriju?
    Ne jau tāpēc es kaut kur pieminēju par to, lai man to nepārtraukti atgādinātu, bet tāpēc, ka visus psihiatrus te mēģināja pataisīt par kādiem tur sadistiem.

    +3
    -14
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > buchamona 14.12.2012. 21.02

    Un kāpēc gan lai krievi nebalsotu par savas valodas lietošanas paplašināšanu?
    Viņu uztverē tas ir pilnīgi normāli, viņi jau nedomā, ka ar to tiks ierobežota latviešu valoda, visu to var pilnīgi izprast, tāpēc jau viņi nav nekādi ienaidnieki, nemaz jau nerunājot par to, ka viņi arī ir šīs valsts pilsoņi, kuriem nav mazākas tiesības par tevi, un viņi nepārkāpj ne Satversmi, ne šīs valsts likumus.
    “Ienaidnieks” nozīmē karu, ar savas valsts pilsoņiem nekaro, tā ir Krievijas un totalitāro valstu, nevis demokrātisku valstu leksika.
    Nu un tas, ka tu balso par NA, tā ir tava problēma, manuprāt, viņi ir galēji primitīvi populisti, nevis nacionalkonservatori.
    Vispār, derēja, kādreiz, mēģināt paskatīties uz lietām plašāk, un izprast arī citu viedokli, nevis pasludināt tos visus par ienaidniekiem, kaut Latvijā tas nav raksturīgi.
    Un tas attiecas ne tikai uz vienu, bet, arī uz otru pusi, dabiski.

    +2
    -12
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > buchamona 14.12.2012. 19.46

    R.A. – Nu beidz reiz par tiem ienaidniekiem, viņi ir Latvijas pilsoņi, kuriem ir citāda vīzija, un viņi var domāt, ko grib, par to netiesā.
    Cita lieta, ka, ja viņi reāli darītu ko tādu, kas neatbilst Satversmei vai Latvijas likumiem.
    Tā ir problēma, bet, vienkārši izolēt, un izlikties, ka viņi te nav, arī nav risinājums, tāpat, kā nav risinājums pildīt visas viņu prasības.
    Bet, vissliktākais risinājums, manuprāt, saukt un uzskatīt viņus visus par valsts ienaidniekiem.
    Roberts – kā ZZS pārstāv daļas Latvijas pilsoņu intereses, tā SC pārstāv daļas Latviju pilsoņu intereses, nebūt ne visi tur tik ļoti mīl to Maskavu, tā galīgi nav kāda viendabīga masa, un Maskavas marionetes, nevajag visu tik ļoti primitivizēt.
    Katrā ziņā, SC pārstāv arī pilsoņu intereses, lai kā tas arī nesakristu ar tām “nacionalām” interesēm daļas Latvijas pilsoņu izpratnē, ZZS, pārsvarā, tikai Lemberga intereses, kaut, daļa apmuļķotu Latvijas pilsoņu balso par šo partiju.

    +3
    -13
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > buchamona 15.12.2012. 13.59

    Kāpēc Ķīlim, nevis vecajai stagnātei Druvietei, Šadurskim, vai vēl kādam no lielajiem muldētājiem un kritiķiem, ne jau Ķīļa laikā tas iesākās.

    0
    -5
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > buchamona 15.12.2012. 20.31

    Ja pilsoņi ir nelojāli valstij darbos, nevis vārdos, ar to jānodarbojas DP, kamēr viņi nav pārkāpuši ne Satversmi, ne valsts likumus, viņi ir vienīgi pilsoņi ar citādiem politiskiem uzskatiem, nekas vairāk, un viņu attieksme pret valsti var būt dažāda, bet, par to nevienu nesoda.
    Un ko vispār nozīmē “nelojāli valstij” – ja kāds nepiekrīt šībrīža valdības politikai valodas un pilsonības jautājumos, tas ir nelojālas valstij?
    Demokrātiskā sabiedrībā soda nevis par uzskatiem, bet gan par kādu konkrētu rīcību, ja ir konkrēta rīcība, tā jau ir DP kompetence, pārējais viss ir tikai tukša demagoģija, katram var būt savi uzskati, kas valstij ir, kas nav labi, un katrs šīs valsts pilsonis Satversmes garantēto tiesību ietvaros var aizstāvēt savas tiesības, kaut vai tie paši krievvalodīgie rīkot referendumu par valodu, utt.
    Tā ka par lojalitāti vai nelojalitāti nelemj pēc tā, atbilst kāda uzskati NA vai SC, vai V biedra politiskajiem uzskatiem, bet gan pēc tā, pārkāpj att. pilsonis šīs valsts likumus un Satversmi, vai nepārkāpj, viss ir elementāri, nevienam nav tiesības izvērtēt cita lojalitāti vai nelojalitāti, vadoties no saviem politiskiem uzskatiem, tā notiek tikai totalitarās sabiedrībās.

    0
    -5
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > buchamona 15.12.2012. 10.13

    Par to, ka bija vajadzīga lustrācija, un Rafaļskis nedrīkst strādāt par skolotāju, vēl jo vairāk, ka vēsturi jāmāca pēc Latvijā izdotām grāmatām – tur nav par ko strīdēties, var tikai pabrīnīties, ka tas vēl arvien notiek, un cik tizla mums ir valdošā koalīcija, ka neko nedara, lai to pārtrauktu.
    Par to, ka visi, kas balso par SC, vai par to valodu, ir valsts ienaidnieki un kāda viendabīga masa – nekad nepiekritīšu, tur ir dažādas kategorijas un dažādi iemesli, kāpēc viņi to dara, ne visiem tur lielākais sapnis ir pievienoties Krievijai, un ne visi ienīst Latvijas valsti, būt opozīcijā pret valdības politiku atsevišķos jautājumos nenozīmē ienīst valsti, kurā viņi dzīvo vairākās paaudzes.

    +1
    -5
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > buchamona 15.12.2012. 17.43

    Sabiedrības sadalīšana divās daļās – “pareizajos” un “ienaidniekos”, tā arī ir atgriešanās pie komunistu laikiem un putinistu “vērtībām”.
    Saukt par ienaidniekiem trešdaļu savas valsts pilsoņu būtu nepieņemami jebkurā civilizētā valstī, lai kādi vēsturiski apstākļi arī neveidoja tādu Latvijas sabiedrību, kāda tā ir, jāmeklē kopīgais, nevis atšķirīgais, un kompromiss, nevis konfrontācija.
    Un kompromiss un piekāpšanās nav sinonīmi, derēja to atcerēties, un pirmais, ko varētu izdarīt tā viena puse, būtu nesaukt to otro pusi par ienaidniekiem, bet, saukt kaut vai par politiskiem pretiniekiem, neesam karā, ienaidnieks nozīmē to, ka tas ir jāiznīcina, bet, mums te visiem kopā jāsadzīvo, neviens nekur no šejienes nepazudīs.
    Un viss tas attiecas arī uz “pretējo” pusi, pilnīgi dabiski, tai mentalitāte ne ar ko neatšķiras.

    0
    -4
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > buchamona 15.12.2012. 21.03

    Tante – pēc kā tu spried, ka es esmu “draņķis”, pēc tā, ka mans viedoklis daudzos jautājumos atšķiras no tava viedokļa?
    Nu neņem visu to politiku tik nopietni, vari pat mani ignorēt, es neapvainošos.

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > buchamona 15.12.2012. 16.48

    Jā, Betij, “noteikti piedalījos”, kā savādāk, ja jau neuzskatu visus tos, kas pret to protestēja, par ienaidniekiem, tāpat, kā visu SC elektorātu, tad pats arī esmu ienaidnieks, Maskavas apmaksāts aģitators, kā te domā Ino, utt.
    Visi, kas, nedomā akurāt tāpat, kā domā tu un tev līdzīgie, noteikti ir tai “otrajā frontes pusē”, jo visi jūs jūtaties, kā karā, visa pasaule jums sadalīta “pareizi domājošos” un “ienaidniekos”, kā jau īstajiem boļševikiem, nu ko tur var darīt, tāda tev un tai tavai kompānijai mentalitāte un pasaules uztvere, nu laimīgi cilvēki, neapgrūtināti ar refleksiju, viss jums ir vienkārši un saprotami, kā kādā pasakā – ir labie un ļaunie, bez pustoņiem un niansēm.
    Akurāt kā Krievijas “patrioti” no ER, tiem pasaules uztvere analoģiska, tikai ienaidnieki daļēji citi, bet, pārsvarā, jums visiem kopēji – liberāļi, seks. minoritātes, Soross, un visi pārējie citādi domājošie, principā, jums atšķiras tikai domāšanas saturs, bet, ne forma, un mentalitāte mats matā sakrīt, principā, jūs varētu lieliski saprasties, Kremlim esat daudz tuvāki, nekā Rietumu liberāļiem.

    +2
    -4
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > buchamona 15.12.2012. 22.21

    Nu re, beidzot arī komplimentus sagaidīju, un vēl no tādām sievietēm, ne tikai mīnusus, balzāms dvēselei, paldies, protams!

    +2
    -4
    Atbildēt

    0

    Edzs > buchamona 15.12.2012. 20.39

    pret dzeri daudziem no mums attieksme nav melnbalta bet gan nianseti peleka – dranjkis vinsh ir bet ljoti iespejams ka labosies.
    ja ta nebutu sen vinsh tikts ignorets.

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    Edzs > buchamona 15.12.2012. 21.42

    Zane, bet es tachu te Dzeri baigi uzlielu, nupat vel kautko tur pierakstiju.
    es izsaku nozhelu ka neesam no vienas nometnes.
    par to ka ir godigs es neshaubos, no savas puses vel saku – labsirdigs. ))
    nu ja, sapratu, – tos labos vardus es pateicu 21:19, pirms tam 20:39 nesmuki runaju un tu uz to refereji.
    es piekritu tam ko saki, taa tas ir. ))
    cilveciskas simpatijas var nesakrist ar politisko piederibu un var traucet.
    Dzeris man patik, lidzigi ka savu naudas maku paturet es ari uzticetu Gorbunovam nevis Tabunam. es palugshu te kadu par sho lidzibu neapvainoties.

    +2
    -3
    Atbildēt

    0

    andris902 > buchamona 15.12.2012. 22.07

    …nu, jā…mēs tur gandrīz vienlaicīgi izpaudāmies….:)
    …vajag jau bišķi tos vīriešus sapurināt….:))

    +2
    -3
    Atbildēt

    0

    Edzs > buchamona 15.12.2012. 21.19

    dzeris49 _…vari pat mani ignorēt, es neapvainošos_
    ~~~~~~~~~
    nesagaidisi.
    Dzeri, nu labi, tu neesi “draņķis” bet gan radikalais liberalis, lai gan daudzi te pateiks ka tads kas aicina uz visatljautibu ir saucams ari ta. man tu pagaidam esi un varbut vienmer busi uzskatos aizmaldijies cilveks kam pozicijas juk aiz milzigas labsirdibas, kam visa pasaule ir smarzhigu starptonju pilna un kam tapec nav un nevar but kadas noteiktas majas. ta ka, – kamer DP tevi nebus arestejusi tu nebusi mans ienaidnieks bet diemzhel pretinieks.
    lai gan ziepes tu Dzeri te taisi baigas, – tu aicini nenosvertakus, nenobriedushakus pratus uz kapitulantismu absoluta ljaunuma prieksha. zini visam ir robezhas, atceries ko Lenins teica – ir kompromisi un ir kompromisinji. ar ienaidnieku ne vieni ne otri nav iespejami.

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    andris902 > buchamona 15.12.2012. 21.22

    …Tante Sidra….es Tev tomēr nepiekritīšu Dzera novērtējumā….jā, viņš ir atšķirīgs, bet….viņam ir savs viedoklis un viņš to mēģina aizstāvēt, nepārkāpjot pieklājības normas attiecībā uz oponentu….viņš analizē situāciju un meklē risinājumus…dažreiz pārsteidzīgi un arī kļūdaini – tieši tāpat kā ikviens no mums…
    …mums var nepatikt viņa viedoklis, bet viņš neliekuļo, neizdabā vairākuma vēlmēm dzirdēt tikai tiem pieņemamu domu…un tas pat ir labi, jo vienveidība var būt arī apnicīga, patiesība nepatīkama, noliegums – kādam aizskarošs…
    …nezinu, vai dzīve būtu interesanta, ja visi būtu vienādi – pēc viena ģīmja (domas) un līdzības…
    …galu galā – strīdos dzimst patiesība….:)

    +3
    -3
    Atbildēt

    0

    manatuja > buchamona 15.12.2012. 17.52

    Roberts_J

    Kādēļ Ķīlis nevarēja pirmajā pusgadā pēc stāšanās amatā mierīgā garā apzināt visas problēmas visos līmeņos, apkopt tās un uzlikt uz apspriešanu, pasakot, ka tas un tas ir greizi, tas ir jāmaina, kā to darīsim? Man redzējums attiecīgi ir tāds un tāds. bija iespeja iepazities ar

    Kilim ar to visu bija iespeja iepazities stradajot Strategiskas analizes komisija, ja neipazinas tatad slikti stradajis.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > buchamona 15.12.2012. 20.15

    “Jā, Betij, “noteikti piedalījos”, kā savādāk,”
    Un kā tad īsti bija – atbalstīji vai protestēji pret latviešu valodas īpatsvara palielināšanu krievu skolās?

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    Edzs > buchamona 15.12.2012. 19.41

    roberts_j: _…sadalījums ir 18. gada Latvijas Republikai lojāli cilvēki un nelojāli cilvēki… nav ar viņiem jāiziet uz kompromisiem, drīzāk ir jādomā, kā aktīvākajiem nelojālistiem atņemt pilsonību, un pārējos piespiest ievērot šeit pastāvošos noteikumus…_
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    skaisti, jo skaidri un nesamezhgjiti pateikts, varu teiktajam tikai pievienoties, paldies. ))

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    Edzs > buchamona 15.12.2012. 20.23

    zanE _…par Krievijas “dāvinājumu” Latvijas skolām – tas joprojām turpinās…_
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    izlasiju vienu un otru. bija interesanti skatit Reinika parakstitu atbildi. ja likums tads ka pashvaldibas skolam IZM kautko var tikai rekomendet un neko nevar pieprasit jo tas viedoklis nav saistoshs, tad DP tur reali neko nevar darit un manuprat ja tas ta ir tad talak tiesham braukt nav kur, latvieshi uz pashiznicinashanos ir disponeti un areji speki tiem nespes palidzet.
    tas Valmieras skolas direktors Jānis Zemļickis ir prasts bledis, pie tam valstij nelojals.
    ReBaltica “Demokrātijas izplatīšana Latvijā Kremļa stilā” labs petijums par ‘Russkij Mir’ darbibu. visas personas kas tur sabildetas varetu droshi likt cietuma, uz katru biezu lietu varetu sashut.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    andris902 > buchamona 15.12.2012. 18.38

    …Tante Sidra….par Krievijas “dāvinājumu” Latvijas skolām – tas joprojām turpinās….

    Kāpēc Valmieras Valsts ģimnāzija sadarbojas ar Putina dibināto fondu “Russkij mir”?…šeit arī Drošības policijas atbilde:

    http://advokatslv.wordpress.com/kapec-valmieras-valsts-gimnazija-sadarbojas-ar-putina-dibinato-fondu/

    …arī interesants apkopojums, ko veikusi reBaltica:

    http://www.rebaltica.lv/lv/petijumi/krievijas_nauda_baltija/a/601/demokratijas_izplatisana_latvija_kremla_stila.html

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    grislits > buchamona 15.12.2012. 16.32

    Jā, par Kārli pat dziesmiņa bija (ātri viss aizmirstās):

    http://www.youtube.com/watch?v=BpS3k0HD6i8

    Jā, un tad arī bija krievu žēlotāju daudz, ka tā nevarot, būšot šiem grūti u.t.t.

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    grislits > buchamona 15.12.2012. 13.42

    dzeris49: vēsturi jāmāca pēc Latvijā izdotām grāmatām – tur nav par ko strīdēties, var tikai pabrīnīties, ka tas vēl arvien notiek, un cik tizla mums ir valdošā koalīcija, ka neko nedara, lai to pārtrauktu
    _____________________

    Vai tik Ķīlim ar šo nebija jāsāk savas reformas?!

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    grislits > buchamona 15.12.2012. 18.05

    dzeris49: Sabiedrības sadalīšana divās daļās – “pareizajos” un “ienaidniekos”, tā arī ir atgriešanās pie komunistu laikiem un putinistu “vērtībām”.
    _________________________

    dzeris, ir atšķirība, vai sadalījums ir 18. gada Latvijas Republikai lojāli cilvēki un nelojāli cilvēki, vai pavisam cits gadījums – piemēram, kreisi sociāldemokrāti no vienas puses, centriski liberāļi no otras puses, un labēji konservatīvie no trešās puses, bet visi ir lojāli LR. Tā ir tā liela atšķirība – SC elektorāts lielākoties ir nelojāls valstij un tātad, tie ir ienaidnieki. ja mēs savā starpā kašķejamies te RP vs V vs NA, tad tas ir pavisam kas cits, jo visi ir lojāli LR, tikai ar atšķirīgiem uzskatiem par ekonomiku vai sabiedrības sociālo uzbūvi. Un tādēļ nevar, kā jūs darāt, likt vienādības zīmi starp NA un SC, kā jūs to bieži darāt, jo vieni ir lojāli valstij, bet otri nav. tās ir pilnīgi dažādas lietas.

    *************************

    dzeris49: Saukt par ienaidniekiem trešdaļu savas valsts pilsoņu
    ____________________

    Un atkal – kur rāvāt trešdaļu pilsoņu? Ja apaļojam, tad ceturtdaļa, mīļais, ceturtdaļa pilsoņu, jo 27% par SC nobalsojušo pēdējās Saeimas vēlēšanās ir stipri tuvāk 1/4, nevis 1/3.

    Un ja šie pilsoņi ir nelojāli šai valstij, tad nav ar viņiem jāiziet uz kompromisiem, drīzāk ir jādomā, kā aktīvākajiem nelojālistiem atņemt pilsonību, un pārējos piespiest ievērot šeit pastāvošos noteikumus. Ejot uz kompromisiem ar viņiem, tiek pa solītim vien legalizētas okupācijas sekas un netieši pateikts, ka tas, ko PSRS darīja, bija OK.

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

    grislits > buchamona 15.12.2012. 14.10

    Bet jūs runājāt par pašreizējo koalīciju, par pašreizējo brīdi. Un ja iepriekšējie nav darījuši, tad ir jādara tagadējam.

    Tādēl es arī vienmēr te rakstu, ka Ķīlim nav sistēmiska plāna par reformām izglītības sistēmā no bērnudārza līdz augstskolai. Ir jāsāk ar bērnudārzu un skolu valodas problēmu, ar mācību līdzekļu un skolas pamatprogrammu vienādošanu skolās, ar profesionālās izglītības sakārtošanu atbilstoši Latvijas un modernas 21. gs. pasaules prasībām, un tad arī augstākai izglītībai var ķerties klāt.

    Kādēļ Ķīlis nevarēja pirmajā pusgadā pēc stāšanās amatā mierīgā garā apzināt visas problēmas visos līmeņos, apkopt tās un uzlikt uz apspriešanu, pasakot, ka tas un tas ir greizi, tas ir jāmaina, kā to darīsim? Man redzējums attiecīgi ir tāds un tāds.

    Otrs pusgads būtu aizgājis izspriežot jautājumus pēc būtības un sagatavojot rīcības plānu, un no nākamā gada varētu sākt visu reformēt savstarpēji saistītā sistēmiskā veidā.

    Bet nē, viņam vajag izraut no atsevišķiem plauktiņiem pa problēmai un sākt risināt tās katru atsevišķi un nesaistīti un ar lielu troksni. Un tad, kad visi sāk bļaut, tad sākt diskutēt. Bet vajadzēja ta otrādi – izpētīt visu, izdiskutēt, un tad nākt ar reformu plānu.

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

    buchamona > buchamona 15.12.2012. 17.13

    dzeri. Velti Tu tā aizsvilies un Tavi pārmetumi nevietā, jo šodien skaidra attieksme pret putinistu revanša mēģinājumiem Latvijā ir drošākais, patiesībā vienīgais garants tam, ka Latvijas sabiedrība nekad vairs neatgriezīsies pie to ” vērtību” mērvienībām, kurās pasauli mērīja “kremļa laiku” komunisti Latvijā. Pustoņos mēģināt argumentēt, ja darīšana ar SC elektorātu, ir bezcerīgi. Viņi šādu valodu nesaprot, šādi pustoņu argumenti viņiem nav nepieciešami.

    +6
    -1
    Atbildēt

    0

    buchamona > buchamona 15.12.2012. 16.42

    roberts_j Tu mani apsteidzi par minūti. Es arī gribēju par šo klipu atgādināt :) Tā kā dzeri, velti Tu centies Šadurskim kaut ko pārmest. Viņš šajā izglītības lauciņā ir izdarījis pietiekoši daudz, lai mēs viņam pateiktu paldies par padarīto darbu.

    +5
    0
    Atbildēt

    0

    Edzs > buchamona 15.12.2012. 17.14

    betijacelmale _…nu, kā tu, dzeri, kautko tadu varēji aizmirst? Noteikti piedalījies un aktīvi atbalstīji protestus pret to “drausmīgo netaisnību pret krievu bērniem…_
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    nu bet tiesham, ka var kautko tadu aizmirst? – Rafaljskis dzied Pink Floyd, Another Brick in the Wall, hey teachers, hey Chornyj Karljis – ruki proch ot russkih shkol!! un sashutushu bernu kolonnas no krievu skolam parvietojas caur parkiem Izglitibas ministrijas virziena, tiem celju gadigi norada eiropejiskais Juris Petropavlovskis un vel bars sabiedribai mazak zinamu melna terptu viru.

    +6
    -1
    Atbildēt

    0

    Edzs > buchamona 14.12.2012. 17.55

    man jau agrak kad tas Belevichs bija PLL dibinatajs likas ka vinsh ir vajpratigs, te nu ir –
    Belēvičs: Rubika laikā kārtības bija vairāk. (Diena)
    ta TV kampanja “Neēd sveshu” vai “Ed savu” ar drausmigiem shizo reklamas klipiem kur burkani vai kartupelji pa ielam marshe ir Belevicha pasutita.
    mums dzeris ir psihiatrs, vinsh droshi zinatu teikt vai tam ir uzmacoshas idejas apaksha, es pavisam noteikti gribetu lai tas Belevichs tiktu jau tagad sakjerts un ka vecos laikos ar haloperidolu un insulina shokiem arstets.

    +10
    -4
    Atbildēt

    0

    Edzs > buchamona 15.12.2012. 15.40

    visi kam vajadzetu but atbildigiem zinaja ka no Krievijas kontrabandas celja un velak varbut pat legali tiek ievestas macibu gramatas krievu skolam. zinaja, bet lai to partrauktu neko nedarija – preti davinaja Vairas Vīķes-Freibergas grāmatas “Trejāda saule” un Visvalža Lāča “Vai vēlreiz zem krievu zābaka?”.
    Izglitibas ministrija jebkursh postenis ir no politiskam partijam ljoti iekaarots un ne jau tapec ka visi rautos celt Latvija izglitibas kvalitati bet gan tapec ka shis ministrijas valdijuma ir ieverojami ipashumi, daljeji jau izsaimniekoti bet kautkas jau vel turas. kad shis kautkas ari bus noterets varbut tad tiks veiktas tikai nesavtigas darbibas lai sakartotu izglitibas sistemu.
    es Kjili nezinu, varbut vinsh ir nesavtigs un manta vinjam ir pie kajas, tapec novelu veselibu, ceru ka vinsh savaksies pats un gaidu vinju amata atpakalj.
    galvenais, apjomigakais un atbildigakais darbs butu panakt lai Latvijas skolas vairs neproduce savas valsts ienaidniekus, lai latvieshi un krievi macas pec vienotam programam, likvidet atshkjiribas skolas un parattestet to macibu spekus.

    +6
    0
    Atbildēt

    0

    buchamona > buchamona 15.12.2012. 10.28

    Dzeri. Kād starpība – SC elektorāts, ir tā viendabīga, jeb niansēta masa? Mani tas neinteresē :) Ja viņi balso par vienu un to pašu spēku, apvienojas un rokas skūpsta vienam un tam pašam vadonim, tad viņi arī virza Latvijas politiskos procesus vienā un tai pašā virzienā, punkts :)

    +7
    -1
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > buchamona 15.12.2012. 16.16

    ” Kāpēc Ķīlim, nevis vecajai stagnātei Druvietei, Šadurskim,”
    Neteikšu neko par Druvieti, šķiet tā neilgu laiku bija ministre, bet Šadurski nu gan nevar vainot bezdarbībā. Bilingvalās skolas, būtisks latviešu valodas pielietojuma īpatsvara palielinājums krievu skolās, pret ko bija kremlinu organizētie protesti (nu, kā tu, dzeri, kautko tadu varēji aizmirst? Noteikti piedalījies un aktīvi atbalstīji protestus pret to “drausmīgo netaisnību pret krievu bērniem”?” Šadurskis bija izglītības ministrs, ko mēs visi atceramies ar reāliem darbiem.

    +7
    -1
    Atbildēt

    0

    buchamona > buchamona 15.12.2012. 18.02

    dzeri. Man taču nav Tev jāatgādina, ka Molotova – Ribentropa paktu parakstījas divas puses – nacisti un komunisti. Šis pakts bija pamats LR okupācijai, LR pilsoņu slepkavošanai,vai deportācijai, aplaupīšanai, latviešu tautas pārkrievošanai utt un utt.

    Tad kādēļ Tu gribi, lai mēs tagad sāktu dalīt noziedzīgus režīmus – nacistus un komunistus – labajos ar kuriem var runāt un sliktajos ar kuriem nedrīkst runāt. Ja mēs mēģinām attaisnot komunistu Gulagu, tad attaisnosim arī nacistu nometnes, kā vēsturisku nepieciešamību.
    Tu tūlīt teiksi, ka neviens to nedara, taču es uzdrošināšos apgalvot, ka SC ideoloģija tieši to mēģina izdarīt – attaisnot, vai vismaz mīkstināt staļinistu noziegumus Latvijā, bet šo noziegumu sekas tulkot kā Latvija atbrīvošanu, sociālisma uzvaras, kuras baudot, latviešu tauta laimē un pārticībā dzīvoja utt. To sauc par zaimošanu, nevis par citu skatu uz vēsturi
    Uzsākot dialogu ar šiem staļinistu advokātiem, mēs viņiem palīdzam īstenot viņu nospraustos mērķus Latvijā. LR pilsoņiem, kuri atbalsta šobrīd SC, ir jāliek saprast, ka atbalstīt politisku spēku , kurš savas saknes ir atradis vāji maskētā noziedzīgā ideoloģijā, kas ir vērsta pret LR, ir tukšs nummurs. Ir jāliek viņiem saprast, ka ja viņi vēlas justies kā pilnvērtīgi LR pilsoņi, piedalīties mūsu valsts pārvaldīšanā, tad viņiem ir jāatrod sev citi politiski lielumi caur kuriem izpausties

    +8
    -1
    Atbildēt

    0

    buchamona > buchamona 15.12.2012. 09.58

    dzeri. Viņu uztverē tas ir pilnīgi normāli, viņi jau nedomā, ka ar to tiks ierobežota latviešu valoda, visu to var pilnīgi izprast…+++ kāpēc Tu tos, kuri balsoja par otro valsts valodu, centies uzzīmēt kā pilnīgus idiotus? :) Pietiek jau, ka Ušakovs to dara – “ar sirdi par un prātu pret” vai otrādi, kā tur bija, jau aizmirsu. Tev ar to mīlestību pret SC ir gluži tā pat, kā Ziemeļjūrai ar paisumu un bēgumu, es skatos :) Šobrīd atkal uzplūdi sākušies. Biji laiks, kad Tu pat publiski atzini savu kļūdīšanos saistībā ar SC. SC ir konstants lielums – un vēlreiz saku – viņi ir mūsu vlasts ie – naid – nie – ki. Zem SC zīmola ir sapulcējušies visi tie, kuri nīst atjaunoto LR. Un tie nav tikai krievi vien, kā zini. Kur palika visas interfrontes, visi tie okupācijas armijas ofiņi un citi mūždi, kuri Atmodas laikā cīnījās pret LR atjaunošanu? Kolektīvi nošāvās? Neko nezinu par tādu svētku salūtu, neesmu dzirdējis.
    Par to, ka Latvija ir ES valsts un tādēļ visiem LR pilsoņiem ir vienādas tiesības. Ja tā ir, tad šī situācija ir jālabo. Piemēram Vācijā, kas arī ir ES valsts, Vācijas pilsoņi – bijušie komunisti nevar vēl jo projām šodien strādāt par skolotājiem. Kas notiek Latvijas skolās šajā sakarā? Visādi rafaļski māca Latvijas vēsturi no Krievijā izdotām grāmatām. Par šādu situāciju kāds atbildīgais Latvijā būtu jāiesēdina, bet mēs te pļāpājam par ” apziņas brīvību” :)

    +7
    0
    Atbildēt

    0

    Edzs > buchamona 15.12.2012. 15.12

    krievu skolas vesture tiek macita no Krievijas gramatam nu jau vairak ka 15 gadus. to zinaja gan valdoshas koalicijas, gan prezidente ar prezidentiem, gan Izglitibas ministrija ar savu Izglitibas strateghijas departament.
    shis raksts “Diena” ir no 1998. gada:
    http://www.diena.lv/arhivs/d...
    _Dāvina strīdīgas vēstures grāmatas
    Gunita Nagle. 1998. gada 4. septembris 00:00
    …Arī cita organizācija Jaunatnes sociālā atbalsta fonds otrdien rīkoja labdarības akciju, Rīgas specializētajam bērnudārzam bērniem ar vāju redzi, Rīgas bāreņu namam un citām skolām ar krievu mācību valodu dāvinot 7431 Maskavas mērijas dāvinātas, Krievijā izdotas grāmatas. Kā Dienai apstiprināja fonda prezidents, Sociālistiskās partijas biedrs Oļegs Deņisovs, starp dāvinātajām ķīmijas, fizikas, psiholoģijas, literatūras grāmatām ir arī vēstures un politoloģijas mācību grāmatas. Tās tikšot dāvinātas 21 skolai, kuras, «baidoties no IZM represijām», lūgušas O.Deņisovam tās publiski neminēt. Pēc O.Deņisova vārdiem, IZM viņam neizskaidrojamu iemeslu dēļ vēloties iepazīties ar katras dāvinātās grāmatas eksemplāru un tad arī noteikt, kuras drīkst mācību procesā izmantot. «Ja valsts, kurā ir smaga finansu krīze, sniedz kādai citai valstij humāno palīdzību, tad man tas šķiet tikai un vienīgi politisks gājiens. Jo sevišķi tādēļ, ka dāvināto grāmatu vidū ir arī vēstures grāmatas, kur Latvijas vēstures skaidrojums var būt mums nepieņemams,» dāvinājumu negatīvi novērtēja B.Pētersone…._

    +8
    0
    Atbildēt

    0

    grislits > buchamona 14.12.2012. 19.43

    dzeris49: Es gan domāju, ka atšķirība ir, aiz ZZS stāv vienīgi Lembergs, kas to Latviju pārdos par sīknaudu, aiz SC stāv, patīk vai nepatīk, liela daļa Latvijas pilsoņu
    _______________________________

    Bet aiz ZZS arī tak stāv vēlētāji tāpat kā aiz SC. Ja jūs, savukārt, domājāt to, ka ZZS vēlētāji ir tikai ZZS ievēlēšanai, bet ZZS izpildīs tikai Lemberga norādījumus, ja jautājums interesēs Lembergu, un vēlētāju viedoklis tos neinteresēs, bet tad tieši tāpat ir ar SC – vēlētāji ir tikai ievēlēšanai, bet rīkojumi tiks izpildīti no Maskavas nākušie, SC-am Lemberga vietā ir Maskava, tā ir visa atšķirība. Vēlētāju daudzums – vieniem ap 5-10%,otriem ap 25-30%, tas lomu nespēlē. līdz ar to – atšķirību starp ZZS un SC nav.

    Tā kā nevajag te saistīt SC ar kaut kādu Latvijas pilsoņu interešu pārstāvniecību. Un pat ja tās intereses viņi pārstāv, tad tās ir tādas intereses, ko noraksturoja riņķī apkārt, kas ir pretrunā ar Latvijas kā neatkarīgas valsts interesēm.

    +11
    -2
    Atbildēt

    0

    buchamona > buchamona 14.12.2012. 20.04

    dzeri. Katrā ziņā, SC pārstāv arī pilsoņu intereses, ZZS, pārsvarā, tikai Lemberga interses, tas, ka par to balso daļa Latvijas pilsoņu, neko neizsaka.+++ Lūk šito teikumu es neizprotu, kā tā – daļa pilsoņu balso, bet tas neko neizsaka? :))

    Par SC vēlreiz. Attiecībām ar SC punktu pielika valodas referendums. Tas ir notikums Latvijā, kurš ir jāatceras ik dienas, gad iznāk runāt par SC. Valodas referenduma laikā mēs redzējām, ka nebūt ne visi krievi seko SC lozungiem, tie, kuri neseko ir mūsu draugi, pārspīlēts, protams :), bet pārējie visi, kuri balsoja par krievu valodu – ja kādreiz pārdomā, tad lūdzu – komunikācija caur RP, vai – ja vēlas, lai dibina kādu citu politisku lielumu, un tad sāka runāt ar mums, bet caur SC – nekādu sarunu.

    Par to, kas ir un, kas nav ienaidnieks atjaunotajai Latvijas Republikai :) Tādēļ jau es balsoju par nacionāli – konservatīvu spēku ar cerībām, ka kādreiz nākotnē šai partijai būs tik daudz spēka, ka viņi spēs sakārtot likumus tā, lai tie atbilstu Latvijas iekšpolitikas šīs dienas realitātei :))

    +12
    -2
    Atbildēt

    0

    buchamona > buchamona 14.12.2012. 19.24

    dzeri….aiz SC stāv, patīk vai nepatīk, liela daļa Latvijas pilsoņu, kuru domas, tomēr, jāņem vērā, cik nu iespējams, var jau domāt, ka tie visi ir Krievijas ietekmē, utt., bet, tas lietas būtību nemaina.+++kā Tu to domā, kādas viņu vēlmes mums ir jāņem vērā – viņu referendumos izvirzītās prasības? :) Viņu vēlmi sadalīt Latviju? Viņu vēlmi pabeigt Latvijā to, ko iesāka staļinisti, izlaižot latviešu tautu caur kārtīgu rusifikācijas mašīnu?

    Visi tie, kuri pārstāv SC elektorātu ir mūsu valsts ienaidnieki, tādēļ viņi ir nevis jāņem vērā, bet gluži otrādi – viņi ir jāizolē no politiskās varas. Tas ir viss, ko es varu pateikt šajā sakarā

    +17
    -3
    Atbildēt

    0

Elīna Barkovska 14.12.2012. 20.56

to edge_indran:

Nekāda referenduma sovakiem par prieku nebūs, savus melīgos procentus variet SC pjankās viens otram bāzt acīs grjanjonkas cilādami.

+13
0
Atbildēt

1

    Signija Aizpuriete > Elīna Barkovska 14.12.2012. 22.53

    ——–
    Kam nebūs, a kam jau IR. Prieks, kur tu rodies?!
    ‘- Sabiedrības informēšanas kampaņai par eiro ieviešanu Latvijā ir paredzēts viens eiro (70 santīmi) uz iedzīvotāju, līdz ar to Latvijā komunikācijas budžets šim mērķim ir 1,4 miljoni latu, norāda Latvijas eiro projekta vadītāja Dace Kalsone.’ (Nozare.lv, 2012. gada 10. maijs)

    – Būs, būs papildus naudiņa un papildus prieks EURO propagandētājiem, jo Ls 1.4. miljoni pārāk ‘mazu’ prieku tautā radījis. ”Nahren” referendumam naudu tērēt, ja var EURO propagandā labi nopelnīt?

    ‘ Deputāti norāda uz komunikācijas problēmām eiro ieviešanā ‘

    http://www.7guru.lv/zinas/deputati-norada-uz-komunikacijas-problemam-eiro-ieviesana

    0
    -6
    Atbildēt

    0

Elīna Barkovska 14.12.2012. 20.24

Ar SC ir skaidrs, ko grib, kā uzdevumā grib, un kā to cenšas realizēt, BET ZZS ir nodevīgs ļaunums, kurš aiz zemnieku maskām pilda savas kabatas un gatavi valsti notirgot pirmajam pretī nācējam. Partija kura iekļaujas visās koalīcijās, kurai nav nekādas morāles latiņas, bet viena doma, ka tikai savs kumos atlektu.

+10
-2
Atbildēt

10

    ligakalnina > Elīna Barkovska 14.12.2012. 22.17

    ZZS un NA ir lielāks ļaunums par SC, jo zināms ļaunums ir daudz labāks par to ļaunumu, kas grib uzdoties par labumu, un kura rīcība ir neprognozējama.

    +3
    -12
    Atbildēt

    0

    Signija Aizpuriete > Elīna Barkovska 14.12.2012. 20.49

    ———Bronks Ar SC ir skaidrs, ko grib, kā uzdevumā grib,…..
    ==============================================================================
    A ko ‘tauta’ (balstiesīgie, ek. aktīvie) vairs kādu demokrātijas labumu – tautas nobalsošanu izbaudīt nevēlas? Kaut kā pašlaik vēl nemana:

    ‘ 60% iedzīvotāju atbalsta atsevišķu referendumu par eiro ieviešanu Latvijā ‘

    http://www.reitingi.lv/lv/news/politika/73764-60-iedzivotaju-atbalsta-atsevisku-referendumu-par-eiro-ieviesanu-latvija.html

    +1
    -4
    Atbildēt

    0

    Signija Aizpuriete > Elīna Barkovska 14.12.2012. 22.58

    ——–
    2014.g. 1. janvārī daudzi daudz ko (ne)sapratīs……

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > Elīna Barkovska 15.12.2012. 07.22

    lama – ja tu mani nosauktu par gudru, man būtu jāsāk domāt, ka kaut kas ar mani nav kārtībā, “stulbenis” no tavas mutes ir kompliments, zinot tavus vērtību kritērijus.
    Savukārt, tev varu pateikt, ka, ja tu būtu tikpat gudrs, cik agresīvs un neiecietīgs, cenas tev nebūtu, tāpat, kā tavam domubiedram articulus un vēl daudziem.

    +4
    -6
    Atbildēt

    0

    Ilgonis > Elīna Barkovska 15.12.2012. 12.54

    Te nu gan ir vietā teiciens: slima suņa murgi

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    ilmisimo > Elīna Barkovska 14.12.2012. 22.31

    dzeris49 ZZS un NA ir lielāks ļaunums par …
    _______________

    par viskautko.

    Tomēr 49 numura stulbumu neviens nepārspēs.

    +9
    -4
    Atbildēt

    0

    Andris > Elīna Barkovska 14.12.2012. 22.42

    Robert, visam piekritu izņemot vienu. Diezvai nepilsoņu vidū ir lielāks atbalsts latam, nekā pilsoņu vidū. Atceries 90. gadu sākumu, kad apgrozībā bija Repšes rubļi? Cik nievājoša bija visu krievu attieksme pret šo naudu? Un kā visi krievi maksāja par precēm ar Repšes rubļiem, bet no kasierēm prasīja izdod atlikumu PSRS rubļos. Es domāju ka arī šobrīd aptaujāto nepilsoņu vidu nospiedošs vairākums vēl joprojām latu neieredz. Skaidrs ka SC iestājas pret eiro, tāpēc ka cer kavēt Latvijas attīstību, tādi viņiem ir drošivien norādījumi no Kremļa, bet viņu parastais elektorāts nekādas personālas “šifrovkas” no centra nesaņem un aptaujas visticamāk atbild patiesi, tas ir, ar naidu pret visu, kas sākas ar burtiem “lat”. Tāpēc, ja aptauju sarīkotu korekti, kā tu raksti, baidos ka rezultāts būtu vēl sliktāks. Vismaz pagaidām. Ceru ka latviešu cilvēki, redzot Kabanova atbalstu latam, beidzot sapratīs, kur īsti ir Latvijas intereses.

    +7
    -1
    Atbildēt

    0

    Aivars Krauklis > Elīna Barkovska 14.12.2012. 21.41

    Bronks – „…ZZS ir nodevīgs ļaunums, kurš aiz zemnieku maskām…” Neaizmirsīsim, ka ZZS ir divi purni, pat nezinu, kurš pretīgāks. Zemnieku savienība ar savu primitīvo populismu vai Latvijas Zaļā partija – tikpat kreisi sarkana, kā visur pasaulē, tikai vēl pērkamāka. Ilgstoši valsts nākotnei pēdējā ir bīstamāka, jo var saņemt domubiedru atbalstu no abām pusēm. Žurnālistu atbalstu arī.

    +9
    -2
    Atbildēt

    0

    grislits > Elīna Barkovska 14.12.2012. 22.53

    agruntem

    Varbūt, ka tā ir ar tiem nepilsoņiem. Bet šo trešdien Sastrēgumstundā telefonbalsojums, kurā bija jautājums par to, vai esat PAR vai PRET eiro ieviešanas referenduma rīkošanu, vairāk kā 2:1 pārsvars bija par to, ka nekāds eiro ieviešanas referendums nav jārīko, ko kontekstā ar raidījumu var likt kā analogu, ka eiro ieviešanas piekritēju bija vairāk kā 2x vairāk (kalambūriņš sanāca :)) nekā to, kas ir pret eiro, par ko biju diezgan pārsteigts, jo biju gaidījis pretēju rezultātu.

    +8
    0
    Atbildēt

    0

    grislits > Elīna Barkovska 14.12.2012. 21.42

    edžiņ, tā aptauja ir murgs, jo tur nav aptauja veikta starp Latvijas pilsoņiem, kas vecāki par 18 gadiem (tātad grupa, kas veido balsstiesīgo elektorātu), bet gan starp ekonomiski aktīvajiem iedzīvotājiem vecumā no 18-55 gadiem – tātad tur ir ietverti nepilsoņi, kam nav balsstiesību un kam nav tiesību ietekmēt Latvijas politiskos lēmumus, bet nav iekļauti balsstiesīgie pilsoņi, kas vecāki par 55 gadiem, kam ir tiesības pieņemt lēmumus. Un nav vēl skaidrs, ko nozīmē “ekonomiski aktīvie”, tātad – TĀ APTAUJA IR IZMETAMA MISKASTĒ.

    Un pēc tādiem pašiem kritērijiem bija veikta aptauja par to, vai Ušakovu rīdzinieki atbalsta mēra amatā, līdz ar to arī tā aptauja par Ušakova popularitāti, kur viņam bija 60% atbalsts, IR IZMETAMA MISKASTĒ.

    +12
    -2
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu