Putins: Runas par bijušās PSRS telpas "resovjetizāciju" ir blēņas • IR.lv

Putins: Runas par bijušās PSRS telpas “resovjetizāciju” ir blēņas

14
Vladimirs Putins. Foto: AFP/LETA

Klintone brīdina par patiesājiem Putina mērķiem

Krievijas prezidents Vladimirs Putins pirmdien noliedzis, ka viņš censtos atdzīvināt Padomju Savienību, nosaucot ASV valsts sekretāres Hilarijas Klintones pagājušās nedēļas izteikumus par “blēņām”, ziņo LETA/AFP.

Klintone pagājušajā nedēļā Putina centienus apvienot bijušās PSRS valstis Eirāzijas savienībā nosauca par “reģiona resovjetizācijas” mēģinājumu. “Nekļūdīsimies tajā! Mēs zinām, kāds ir mērķis, un mēs meklējam veidus, kā to piebremzēt vai novērst,” pirms tikšanās ar Krievijas ārlietu ministru Sergeju Lavrovu Dublinā piektdien sacīja Klintone.

Tiekoties ar savas prezidenta priekšvēlēšanu kampaņas aktīvistu līderiem, Putins pirmdien noraidīja šādu salīdzinājumu atbilstību, uzsverot, ka bijušās PSRS valstu apvienošanās pamatā esot ekonomiski, nevis politiski mērķi.

“Ir ļoti dīvaini dzirdēt, ka daži kolēģi aiz robežām saka, ka tā (..) esot Krievijas ambīciju atdzimšana kā bijušajā Padomju Savienībā. Kādas blēņas,” sacīja Krievijas prezidents. “Tas ir pilnīgi dabisks process. Mums ir kopīga valoda, zināmā mērā kopīga mentalitāte, kopīga transporta infrastruktūra, enerģētikas infrastruktūra.”

Tikmēr Krievijas valsts domes spīkers Sergejs Nariškins savos izteikumos bija vēl asāks, Klintones “iejaukšanos un pozitīvu procesu bremzēšanu” pielīdzinot “klibas pīles tūļīgajai gaitai”.

Ar aicinājumu izveidot Eirāzijas savienību Putins nāca klajā pagājušā gada oktobrī publicētā rakstā. Viņš norādīja, ka tā būtu “vēsturisks izrāviens”, kas mainītu kontinenta ģeopolitisko izkārtojumu.

Patlaban Maskava panākusi muitas ūnijas izveidošanu ar Baltkrieviju un Kazahstānu, kas pasludināta par pamatu tālākai ekspadomju telpas reintegrācijai.

 

Komentāri (14)

dace_ampermane 11.12.2012. 08.21

Klintone labāk saprot situāciju kā mūsu valdošā kļiķe. Ko tad Ronis sarunāja ar krievijas satiksmes ministriju? Elektrificēšot dzelzsceļu Rīga – Muhosransk. Tie te spraucās iekšā kā aptrakuši. IRā rakstiņš kā šie te iekārtojās, pārdod savus dzīvokļus hruščovkās un par to naudiņu nopērk Latvijā mājokļus. Rakstā minēts viens kurš jau 6 mēnešos tik labi iedzīvojies, ka fašisms Latvijā, redziet viņam nepatīk, bet produkti gan esot labi un bērnu varot vienu uz ielas izlaist. Jo sūdīgāk iet mātuškā, jo vairāk uz šejieni dzīsies, liels paldies Buldozeram! NA varētu mazāk ar sūdiem ņemties un par īstām lietām sākt paīstam kreņķēties. Latvija tiek iznīcināta!

Khe, khe. Rīhta pāhrdomiņjas :(

+11
-3
Atbildēt

4

mariam 11.12.2012. 08.26

Tā vakardien pavīdējusī ziņa, ka Putins gribot atjaunot Darba varoņa titulu, dikti iet kontekstā ar šo. Padomju laikos gan saucās laikam Sociālistiskā Darba varonis, tagad nu laikam pienāktos – Kapitālistiskā Darba.

+6
0
Atbildēt

0

putekliic 11.12.2012. 09.18

Amerikāņi beidzot atkal sāk runāt skaidru valodu un saukt lietas īstajos vārtos. Tas ir tas, kas mums ir vajadzīgs.

+6
-1
Atbildēt

1

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu