Ušakova e-talons ir tukšs • IR.lv

Ušakova e-talons ir tukšs

49
Rīgas mērs Nils Ušakovs. Foto: Dmitrijs Suļžics, F64
Roberts Dambergs

Rīgas mēram labāk padodas sarīkot šovuspilsētniekiem, nevis turēt priekšvēlēšanu solījumus

Latviešu gudrība saka: „Rupju maisu lāpa ar rupjiem diegiem”, tādēļ, komentējot Rīga domē notiekošo, smalkjūtības nebūs.

Kas noticis, ka Rīgas mērs uz reformistiem tik dusmīgs? Šķiet, ka Ušakova kunga e-talons ir tukšs, un viņam draud palikšana bez siltas vietas.

Atgriezīsimies nesenā pagātnē, kad priekšvēlēšanu degsmē tagadējais Rīgas mērs N.Ušakovs mums aizrautīgi solīja Rīgu padarīt par Latvijas tautsaimniecības lokomotīvi. Viņš bravurīgi apņēmās izveidot rīdziniekiem 50 000 jaunas darba vietas, bet ar ekonomikas attīstīšanu un darba vietu radīšanu sanāca kā tajā latviešu pasakā – „Čiks”!

Izklaidēt rīdziniekus ar grandioziem šoviem, par kuriem pat senie romieši būtu lepni, jāatzīst – tas Ušakova kungam padodas. Tāpat kā senajā Romā, tā arī tagad Rīgā, ar šādām izrādēm pilsētas varas vīri nespēj un nekad nespēs pabarot pilsētniekus. Rīga nav cirks, tās mērs nav Arlekīns. Tauta ir izsalkusi! Tā jāpabaro!

Ja citādi nevar pilsētnieku uzmanību novēst no samilzušajām problēmām, tad gluži kā senajā Romā – tautu jāpriecē ar krāšņām izrādēm, kur nelaimīgos gladiatorus skatītāju pūļa priekšā izbaroja lauvām. Kungi ir, skatītāji arī, jāatrod tik piemērots upuris, un – šovs var sākties.

Tieši to arī Rīgas vara dara, meklē upuri, vainīgo, ko tautas priekšā varonīgi nogalināt.

Rīgas domē vai ik dienu parādās jauns skandāls. Tās vadītāji spiesti katru dienu dzēst jaunu ugunsgrēku. Nebūšanas Rīgas domē kļuvušas par sistēmu.

Jaunākais – par piespiedu kārtā uzspiestiem pārmaksājumiem Ušakova kunga izvirzītiem Rīgas skolu un pirmsskolas izglītības iestāžu remontdarbu veicējiem SIA “Rīgas serviss”. Tikko izskanējis skandāls par Rīgas pilsētas namīpašumu apsaimniekotājiem. Taču atkal un atkal Rīgas domē parādās darījumi, kuru pārbaudīšanā spiestas iesaistīties drošību sargājošās institūcijas. Kādi brīnumu mūs sagaida rīt?

Atruna, ka Rīgas vadība „nu nevar visus pieskatīt”, ir absolūti bezatbildīga. Ja nedienas turpinās vajāt cienījamo Rīgas mēru šādā tempā, tad ko lai viņš iesāk īsi pirms pašvaldību vēlēšanām? Izeja ir vienkārša – romiešu stila šovs ar vainīgo publisku saplosīšanu – un Ušakova kungu, kā tautas glābēju un varoni Rīgas vēlētāji uz saviem pleciem ienesīs domē.

Tieši tā jāsaprot N.Ušakova kunga publikācija portālā “Delfi” ar uzbrukumu ekonomikas ministram un valdības „labējam vairākumam”.

Ticiet, cienītais Ušakova kungs, pārmaiņas būs, un Rīgā parādīsies labs saimnieks! Pārmaiņas būs ne tādas, kādas Jūs tās vēlētos, bet kādas būs nepieciešamas rīdziniekiem. Tautu nevajag novērtēt par zemu un domāt, ka viņiem nemanītas paslīdēs garām nelikumības, nesaimnieciskums un uzpūstie šovi.

Ušakovs cer, ka, braucot par zaķi, viņš atkal kļūs par Rīgas mēru, kaut gan viņa kompetences e-talons jau sen ir tukšs.

Autors ir Reformu partijas Senioru nodaļas vadītājs, Reformu partijas Rīgas nodaļas valdes loceklis

 

Komentāri (49)

buchamona 14.11.2012. 09.22

…Ticiet, cienītais Ušakova kungs, pārmaiņas būs, un Rīgā parādīsies labs saimnieks! Pārmaiņas būs ne tādas, kādas Jūs tās vēlētos, bet kādas būs nepieciešamas rīdziniekiem… +++ nu, es tik pārliecināts par šī stāsta laimīgajām beigām nebūtu. Ušakovs jau neko jaunu nav izdomājis savu pozīciju stiprināšanai. Viņš dara to pašu, ko Lembergs – graujot valsti itkā aizstāv “savējo” – rīdzinieku intereses, kuras ir pa visam prozaiskas – nenomaksāt siltuma parādu līdz galam, maksāt par siltumu ” zem cenas” un visādas citādas šādas lietas, nu un vēl – pārliecinoši lentītes griež un šī sistēma strādā :)

Birks zaglis, Ušakovs prot saimniekot – šo nez no kurienes uzradušos atziņu var lasīt vai ik dienas, ja runa ir par RD. Tā ir kļuvusi par aksiomu, kura, kā zināms nav jāpierāda. Tikai ja pajautā, ko tad Birks nozaga un tieši, kā saimnieko Ušakovs – atbildes nav, ja nu vienīgi pārgudras un nepierādāmas frāzes par ” zelta tiltiem” un citas muļķības. Bet konkrēti – cipari, neapgāžami fakti – šādu argumenti mūsu prātiem arī nav vajadzīgi, jo mūsu motivācija balsot par Nilu, kā par labu saimnieku, bieži vien balstās uz to pašu vēlmi – samaksāt par kaut ko ” zem cenas”, padzīvot uz cita rēķina un tas ir tas spēks, kurā slēpjas Ušakova izredzes kļūt no jauna ievēlētam. Tas nekas, ka šāda Rīgas ” ekonomika” ir viens no līdzekļiem, kā graut mūsu valsti.

Ušakovu, SC Rīgas vēlēšanās uzvarēt var tikai demokrātiskiem spēkiem apvienojoties, ja ne gluži vienā listē, tad vismaz vienā frontes līnijā, skaidri un gaiši paziņojot jau pirms vēlēšanām, ka ar SC nekāds darbs un sadarbība RD nav iespējama, tā kā – ja raksta autors tiešām vēlas Ušakova sakāvi vēlēšanās, tad viņam vispirms ir jāved pie prāta sava partija :)

+20
-2
Atbildēt

12

    aldis_grunde > buchamona 14.11.2012. 09.34

    “..uzvarēt var tikai demokrātiskiem spēkiem apvienojoties..”

    Nezinu, ko Tu sauc par demokrātiskiem spēkiem un kāpēc tieši SC ir nedemokrātisks spēks, bet doma jau laikam bija tā pati vecā – apvienoties visām tā sauktajām latviskajām partijām. Labi, bet kāds ir piedāvājums? Izskatās, ka ar latviskumu vien nepietiks. Par ko tieši kritizē Ušakovu? Ir konkrēts pārmetums par brīvbiļetēm pensionāriem un skolēniem, labi, tad vajag konkrēti pateikt – mēs šos 5(?) miljonus izlietosim šādi: piemēram, pārasfaltēsim šīs 5 ielas vai uzcelsim modernās mākslas muzeju, u.t.t. Tad lai vēlētāji izlemj kas viņiem svarīgāks. Šobrīd ir tikai kritika kritikas pēc, nav neviena konstruktīva priekšlikuma.

    +4
    -14
    Atbildēt

    0

    dace_roze_lmt_lv > buchamona 14.11.2012. 11.51

    Tas, ka Ušakovs uzvarēs, ir skaidrs pat zīdainim, jo cilts nevar uzvarēt tautu, tātad bauru cilts nekad nebūs uzvarējusi diženo Latvijas tautu, kuru pārstāv arī Ušakovs, un Latvijas tautā ir visi, gan latvieši, gan krievi.

    Neīpaši gudrs, tipisks vecais nacionālistiski padomiskais latvietis “Riņķi apkart” raksta: “Ušakovu, SC Rīgas vēlēšanās uzvarēt var tikai demokrātiskiem spēkiem apvienojoties”. Bet jums nav demokrātisko spēku, jums ir tikai vienas cilts spēki, tā arī rakstiet, lūdzu, bet cilts nevar būt demokrātiska, liberāla vai konservatīva, šie jēdzieni ir no citu attīstības pakāpju sabiedrībām. Piemēram, Lindermans: viņš jūsu starpā skaitās ienaidnieks, bet viņš ir demokrāts, un Lindermans Krievijā bijis viens no “Demokrātiskās Krievijas” balstiem.

    Lūk, laba Lindermana intervija: http://www.ves.lv/article/230812

    Starp citu, šo interviju uzrakstīja Krievijas demokrātiskais žurnālists Oļegs Kašins, pret kuru bija vērsts atentāts, protams, viņš ir demokrāts skaitās ne Latvijā, bet pārējā pasaulē.

    Tā ka pirmais, kas jums būtu jāpaveic, ir pārtraukt melot sev pašiem. Patiesība ir tajā, ka Latvija atpalikusi valsts ar feodālām, pat bieži vien cilšu attiecībām. Kad jūs to sapratīsiet, kaut kas sāks arī uz labu pusi mainīties.

    +3
    -6
    Atbildēt

    0

    Aivars Krauklis > buchamona 14.11.2012. 11.28

    Ušakova „labējo buržuju” lamāšanai netrūkst piekritēju arī sirdsgudrajā latvju tautā. Ar to sirdi arī nobalsos. Tieši tāpēc dziesmiņa par „integrēšanos Eiropā” jau ir bezcerīgi nodziedāta. Pietiek palasīt tautas dziļās domas par latu, eiro un ekonomiku, lai nekādu ilūziju vairs nepaliktu.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    buchamona > buchamona 14.11.2012. 11.54

    ARTs Piekrītu :)

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    dace_ampermane > buchamona 14.11.2012. 10.38

    riņķī un apkārt

    Bet Ušakovs jau lamā valdību par to, ka šie valdības labējie buržuji viņu un ” viņa rīdziniekus” :)

    jego rižaņe

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    Sandris Maziks > buchamona 14.11.2012. 10.09

    tvverotajs
    “un kāpēc tieši SC ir nedemokrātisks spēks”

    Vai par “demokratisku” speku var nosaukt fasistu – neostalinistisko ekstremistu varzu?

    +8
    -2
    Atbildēt

    0

    Sandris Maziks > buchamona 14.11.2012. 11.58

    super_e-y-e
    Par ko balso krievs
    http://ipvnews.org/2nd_column/images/977.jpg

    +7
    0
    Atbildēt

    0

    AUTOEXEC.BAT > buchamona 14.11.2012. 13.10

    … interesanti vērot uz kādiem meklēšanas parametriem ir uzstādīts super e_y_e copy-writera dators, noteikti meklē SC + elektorāts, SC vienu pašu, tad SC + specdienesti, kas vēl ?

    ā, nu vēl tādus virtuālus jēdzienus, kā Krievija, Putins, Ušakovs, Krievija+demokrātija, Krievija+godīgums utt. :)

    +7
    0
    Atbildēt

    0

    garausiitis > buchamona 14.11.2012. 10.43

    tvverotājs – ja par konkrētajiem pārmetumiem , tad es esmu pārliecināts ,ka tie tiek vēl turēti azotē. Brīvbiļetes ir pagaidām redzamākais un diskutējamākais . Prese jau sāk ieskrieties un KNABs arī domāju vēl piestrādās uz vēlēšanām. Vai Kavača šiverēšana ar rīdzinieku naudu nav arguments labai saimniekošanai? Vai svētdien dzirdētais pasākums par skolu vienoto pakalpojumu uzspiešanu nav akmens pilsētas tēvu dārzā? Es paredzu vēl skandālus RS saimniekošanas virzienā , gan jau kādu vēl no pilsētas pārvaldes pieķers pie rokas , domāju Ceļu Pārvaldes saimniekošana tiks pavilkta gaisā un kaut kas par skolu remontiem Rīgā vēl tiks papurināts .
    Lielākā problēma ,kas ļauj SC saglabāt augstu reitingu ir divas informatīvās telpas …

    +11
    0
    Atbildēt

    0

    AUTOEXEC.BAT > buchamona 14.11.2012. 11.38

    R.apkārt … Manā uztverē SC nav demokrātisks spēks – … tādēļ, ka viņiem vēl joprojām ir noslēgts politisks sadarbības līgums ar Kremļa putinistiem un … viņu mērķi Latvijā ir pēc iespējas bremzēt LR tālāku integrāciju ES.
    ————————————————————————-

    Parasti es Tevi nekomentēju, bet te nu vienkārši uznāca vēlme nedaudz precizēt – SC nav “spēks” tādā nozīmē, ka +/- patstāvīgi organizējusies politiska partija. Tas ir specdienestu projekts un tā pret viņiem arī ir jāizturas. SC pats neko nelemj, domāju, ka piekritīsi ? Un arī tā elektorāts apm. 90% apmērā neko nelemj, tā ir vienk. balsošanas mašīna, kurus pat “pēc tam kaut ūdensplūdi” neinteresē

    +13
    -1
    Atbildēt

    0

    AUTOEXEC.BAT > buchamona 14.11.2012. 14.15

    nulle … Tas ka kāds politiskais spēks neatbalsta integrāciju/dalību ES – to nepadara par nedemokrātisku – tam vienkārši ir cits viedoklis.
    ————————————————————————-

    Kļūdas :
    1) SC nav “politiskais spēks”. Tā ir Krievijas specdienestu aģentūra ;
    2) SC NAV sava “viedokļa”. Viņiem ir uzdevumi. Atceries to vienmēr

    +13
    -1
    Atbildēt

    0

    buchamona > buchamona 14.11.2012. 10.25

    TV vērotājs. Nezinu, ko Tu sauc par demokrātiskiem spēkiem un kāpēc tieši SC ir nedemokrātisks spēks…+++ par demokrātiskiem spēkiem LR es saucu tos politiskos spēkus, kuri atbalsta LR ciešu integrāciju ES. Manā uztverē SC nav demokrātisks spēks – pirmkārt, tādēļ, ka viņiem vēl joprojām ir noslēgts politisks sadarbības līgums ar Kremļa putinistiem un otrkārt, tādēļ, ka viņu mērķi Latvijā ir pēc iespējas bremzēt LR tālāku integrāciju ES.

    Ja tieši par Ušakova saimniecības ” modeli”. Ja Rīga var iztikt bez valsts subsīdijām un, ja rīdzinieki tiešām atbalsta to, ka Rīgas budžets tiek nobraukāts brīvbiļetēs, vai arī, tā vietā, lai veiktu siltināšanas darbus, sildītu tukšu gaisu un reizē arī mājas zem cenas, tad jau ok. :) Bet Ušakovs jau lamā valdību par to, ka šie valdības labējie buržuji viņu un ” viņa rīdziniekus” :) nebalsta ar visu LR nodokļu maksātāju kopējo naudu, kas ir valsts budžets. :) Un ar šo savu tēzi viņš gatavojas startēt vēlēšanās, un man ir lielas aizdomas, ka daudzi ” demokrātiski domājoši” ļaudis tieši šī te ” bezmaksas siera” dēļ arī nobalsos par Ušakovu, jo viņš ir gan nelietis, bet tomēr ” labs saimnieks” :).

    Tas tā ļoti vienkāršoti, neizplūstot detaļās, taču, manprāt, detaļas Tevi neinteresē, jo pats visu labi saproti. Kādēļ Tu uzrakstīji tādu komentu, kādu uzrakstīji – nojaušu, bet tā ir Tava gaumes lieta un tiesības arī, protams :)

    +14
    0
    Atbildēt

    0

dro 14.11.2012. 12.12

Latvijā, īpaši Rīgā ir jautri. Ameriks kā Rīgas namu kapitādaļu turētājs paraksta bilanci, no kuras pazuduši miljoni -audits viņu neesot brīdinājis par aizdomīgām pozicijām bilancē…i tjišina…Visi apmierināti, nekādu pārmetumu, jo cilvēks 24 stundas diennaktī pūlas rīdzinieku labā, tādēļ nekā pārsteidzoša, ka nav to ievērojis…Vai Amerika oponenti, grib šo faktu pataupīt pašvaldību vēlēšanām? kaut kā neticas…

+18
0
Atbildēt

4

    dace_ampermane > dro 14.11.2012. 13.06

    lno

    dzeris 49 misiņkalnā [grišķenē] dzer? Es dzerim ierīvēju zem rubrikas par ameriku un obamu, lūdzu, papēti, neksvējoties! :)))

    0
    0
    Atbildēt

    0

    dro > dro 14.11.2012. 13.15

    klejotājs. Pieliku Tev +, gunai -. Būs labi?:) Ja vēl kāda vajadzība, tad tikai vakarpusē – tagad offff /kurmītis/:)

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    dace_ampermane > dro 14.11.2012. 12.53

    lno

    …Vai Amerika oponenti,

    jeb Jaunzelandes oponenti,

    Baltkrievijas oponenti [mēģinu izlikties/aizstāt lamu kurš mīklaini nozudis :)]

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    dro > dro 14.11.2012. 12.58

    klejotājs…aizstāt lamu kurš mīklaini nozudis…
    ________________
    vai tikai šo dzeris nav sakodis Misiņkalnā?:)

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

DruvisKleins 14.11.2012. 07.38

Nav viņam talons tukšs un balsos par viņu joprojām tūkstošiem aizvainotu krieveļu, kam vienalga vai viņš zog,melo,sspiego un izvaro vai pat nogalina

+22
-5
Atbildēt

1

    dace_ampermane > DruvisKleins 14.11.2012. 10.22

    es nebaidītos pielikt klāt—- un guļ ar līķiem [ļeņins, staļins, kaganovičs]

    +8
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu