Vrubļevskis paliek LOK prezidents • IR.lv

Vrubļevskis paliek LOK prezidents

11
Pirmais LOK vadītājs Vilnis Baltiņš smaidot vēro, kā sarokojas LOK prezidents Aldons Vrubļevskis (no labās) un viņa sāncensis Jānis Kols. Foto: Kaspars Krafts, F64.

Jāni Kolu atbalsta trešdaļa balsotāju, Aldons Vrubļevskis patur LOK vadības grožus

Par Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidentu aizklātā balsošanā piektdien atkārtoti ievēlēts līdzšinējais LOK prezidents Aldons Vrubļevskis, ziņo LETA.

LOK Ģenerālās asamblejas sesijā par Vrubļevski nobalsoja 62 delegāti, bet otrs kandidāts, Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas prezidents Jānis Kols, saņēma 31 balsi.

Vrubļevskis LOK vada kopš 2004. gada. Pirms tam LOK prezidents bija Vilnis Baltiņš, kurš šo amatu ieņēma kopš LOK darbības atjaunošanas 1988. gadā.

Atskaitoties par paveikto un izklāstot nākotnes plānus, Vrubļevskis uzsvēra, ka priecājas par konkurenci LOK vadības vēlēšanās, jo pirmo reizi kopš 1988.gada uz prezidenta amatu ir divi pretendenti, bet uz ģenerālsekretāra amatu – trīs. “Tas varētu liecināt arī par sporta sabiedrības izaugsmi un demokratizāciju, ja vien aiz pēdējā mirkļa skaistajiem globālo pārmaiņu solījumiem neslēpjas citi mērķi,” izteicās Vrubļevskis.

Kols pirms balsojuma solīja, ka ievēlēšanas gadījumā rosinās izmaiņas LOK statūtos, lai prezidenta amatu nebūtu iespējams ieņemt ilgāk kā divus termiņus pēc kārtas. Viņš arī kritizēja LOK pašreizējo vadību par neizdarībām finanšu piesaistē, kas sabojājušas LOK tēlu sabiedrības acīs.

LOK ģenerālsekretāra amatā ar 77 balsīm ievēlēts olimpiskais vicečempions Žoržs Tikmers, kurš kopš 2004. gada bijis LOK viceprezidents. Otrs kandidāts, SIA “Sportlat” valdes priekšsēdētājs Gundars Upenieks saņēma 13 balsis. Amatam tika virzīts arī Latvijas Ūdens motosporta federācijas valdes priekšsēdētājs Modris Kalnciems, taču viņš savu kandidatūru atsauca. Līdzšinējais LOK ģenerālsekretārs kopš 2004. gada bija Einars Fogelis.

Tikmers uzskata, ka LOK veikumu raksturo labie Latvijas sasniegumi Londonas olimpiādē. “Iekļūšana valstu kopvērtējuma labāko ceturtdaļā lieliski parāda šīs valsts sportistu, federāciju un LOK paveikto,” sacīja Tikmers, kurš vadīja Latvijas delegāciju Londonā. Latvija šovasar izcīnīja divas medaļas – Māris Štrombergs zeltu BMX riteņbraukšanā, bet pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš bronzu. 

Komentāri (11)

Una Grinberga 21.09.2012. 21.38

Pēc “Panorāmas” sižeta izskatījās pēc kompartijas sanāksmes… nav brīnums, ka rezultāts tāds, kāds tas ir!

+11
-1
Atbildēt

0

simpsons 21.09.2012. 21.06

Prezidents, 2 viceprezidenti, ģenerālsekretārs….

LOK vairāk kā puse naudas nāk tieši no valsts budžeta + vēl no valsts uzņēmumiem. Viņiem nav jānorāda cik ir darbinieku un kādas ir algas?

+10
-1
Atbildēt

0

mariterage 21.09.2012. 19.48

Pirms spriest par amatiem – vispirms noskaidrosim kas tas tāds mūsdienu olimpiskais/profesionālais sports tāds ir:

Tas ir –
1) šovbizness kurā daži miljardieri apmierina sava ego dižprasības (sporta spēļu komandu īpašnieki)
2) vieta kur valstu vadītāji var padižoties citiem valstu vadītājiem ar savu sportistu sasniegumiem vai olimpiskās komandas apmēriem (olimpiskās spēles)
3) vieta kur ierobežots skaits veiksmīgāko atlētu (pelnošākajos sporta veidos) var iegūt iespaidīgu bagātību (ļoti niecīgs skaits salīdzinot ar to skaitu kas bērnībā uzsāk cītīgus treniņus)
4) bizness kurā strādājošie (sportisti) ejot uz mērķi nerēķinās ar veselībai nodarīto kaitējumu (ir taču intervijās dzirdēts ka ja sportistam nav kādas (vismaz mikro)traumas un kaut kur nesāp tad viņš jau ir miris)
5) vieta kur agresīviem cilvēkiem izpaust savu agresiju un naidu pret citiem (ultru kustība sporta spēlēs)

Un kas olimpiskais/profesionālais sports nav –
1) valsts vārda iznešana pasaulē (paņemiet uz labu laimi 10 tikko notikušo Londonas spēļu disciplīnu un uz ielas aptaujājiet cilvēkus (kaut vai tikai tos kas atzītu ka par sportu interesējas) kādas valsts sportisti šajās disciplīnās uzvarēja – rezultāts būtu nožēlojams)
2) miers (pasaulē (centrālamērikā) ir bijuši pāris kari dēļ futbola mačiem) (atcerieties kāds naids atkal uzvirmoja starp Krieviju un Poliju pēc Euro 2012 futbolmača)
3) veselīgs dzīvesveids ( bizness kurā strādājošie (sportisti) ejot uz mērķi nerēķinās ar veselībai nodarīto kaitējumu (ir taču intervijās dzirdēts ka ja sportistam nav kādas (vismaz mikro)traumas un kaut kur nesāp tad viņš jau ir miris)
4) labs ieguldījums ekonomikā (ziedojumi sportam kuru dēļ nodokļu atlaidēs mēs zaudējam naudu valsts budžetam)
5) labs veids kā iemācīt vērtīgu profesiju bērniem (ja no proftehniskajām skolām tik mazs skaits audzēkņu kļūtu par meistariem kā sporta skolu audzēkņi par pelnošiem (vai vismaz medaļas gūstošiem) tad to sauktu par vājprātu

SECINĀJUMS – valstij jātbalsta tikai tautas sportiskās aktivitātes (jāiekārto un jākopj (jānopļauj zāle, jāieliek tīkli grozos,vārtos,jānodrošina elementārs apgaismojums) dažādi sporta laukumiņi (nebūt ne klasiska lieluma futbola laukumi) kur bērniem (un netikai) brīvajā laikā sava prieka pēc pasportot netālu no mājām. Bet profesionālais sports lai paliek miljardieru izklaižu lauks (noņemot atlaides nodokļiem).

P.S. Arī man patīk pavērot augstākās klases futbola mačus, bet tāpēc jau valstij nav jaizšķiež jau tā ierobežotie finanšu līdzekļi.

(atvainojos ka atkārtoju viedokli ko jau pievienoju Artūra Vaidera rakstam
“Vai LOK dzirksteles sagādās sātīgu zupu?”, bet kad to novēloti pievienoju (dēļ tā ka Latvenergo 6st. veica plānveida darbus elektrolīnijā kas apgādā manu ielu) diskusija tur jau praktiski bija beigusies)

+9
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu