Galerijā "Istaba" fotogrāfes Astrīdas Meirānes personālizstāde • IR.lv

Galerijā “Istaba” fotogrāfes Astrīdas Meirānes personālizstāde

34
Astrīdas Meirānes foto no izstādes "Būt" galerijā "Istaba"

Astrīdas Meirānes personālizstāde “Būt” ir sieviešu aktu sērija lielformāta fotogrāfijās

Līdz 20.oktobrim galerijā “Istaba” apskatāma fotogrāfes Astrīdas Meirānes personālizstāde “Būt”, kas ir sieviešu aktu sērija lielformāta fotogrāfijās, raksta aģentūru LETA.

Izstādes darbi ar nosaukumiem, piemēram, “Rīts”, “Gaidas”, “Sapnis”, “Mistērija”, intīmi un pietuvināti ielūkojas sievietes pasaulē, caur ikkatram modelim atbilstošu noskaņu un uzstādījumu dziļi un reizē klusināti atklājot tā personības skaistumu.

“Gaismas kustība un nenotveramība vienmēr ir bijis mans iedvesmas avots. Saules slīpums pavasarī un rudenī allaž urda tvert skaistumu mirklī. Mani tēli rodas iekšējās gaismas pieredzē un tad es ieraugu modeli tepat blakus. Darba process atver ideālo telpu dialogam starp redzamo un iekšējo gaismu gan manī, gan modelī,” par izstādi stāstījusi tās autore Meirāne.

Izstādē “Būt” māksliniece rāda sievietes būtības šķautnes lielformāta aktos. Arī tā ir liela drosme mūsdienās – minēt sievišķības mūžīgos noslēpumus caur savu emocionālo pieredzi un izteiksmes līdzekļiem, norādīja mākslas zinātniece Ingrīda Burāne.

Vairāk informācijas galerijas lapā Facebook

 

Komentāri (34)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu