Portāls: No Latvijas izraidītie bijuši Abdulmuslimova ģimenei pietuvināti • IR.lv

Portāls: No Latvijas izraidītie bijuši Abdulmuslimova ģimenei pietuvināti

21
Bislans Abdulmuslimovs. Foto: LETA

Latvijai nevēlamie vīrieši esot Abdulmuslimova sievas radi

No Latvijas pagājušajā piektdienā izraidītie divi vīrieši Timurs Džamaldajevs un Sergejs Novožilovs bijuši Latvijas uzņēmēja Bislana Abdulmuslimova ģimenes locekļi. Tagad, pēc portāla “Pietiek.com” ziņām, Abdulmuslimova grupējums šo izraidīšanu uztvēris kā “kara pieteikumu”.

Jau rakstīts, ka par Latvijai nevēlamiem atzīti un tā dēvētajā melnajā sarakstā iekļauti divi vīrieši – 1972.gadā dzimušais Timurs Džamaldajevs un 1977.gadā dzimušais Sergejs Novožilovs, kuri 2007.gadā bija iesaistīti kautiņā Rēzeknes viesnīcas “Latgale” restorānā. Tieši šajā restorānā kautiņa laikā maltīti ieturēja toreizējais Saeimas deputāts svarcēlājs Viktors Ščerbatihs (ZZS) un bijušais “Rēzeknes gaļas kombināta” padomes priekšsēdētājs Guntis Piteronoks.

Satversmes aizsardzības birojs (SAB) abus minētos vīriešus atzinis par Latvijai nevēlamām personām, bet Iekšlietu ministrijā (IeM) uz šā atzinuma pamata pieņemts lēmums viņus izraidīt no valsts un liegt ieceļot Šengenas zonā. Savukārt “Pietiek.com” raksta, ka vēršanās pret abiem vīriešiem notikusi pēc tikšanās ar augsti stāvošu Satversmes aizsardzības biroja (SAB) darbinieku Aigaru Sparānu, kurš sarunā ar Džamaldajevu esot nodevis vēstījumu netiekties pēc politiskās ietekmes un sašaurināt savas aktivitātes. Par to portālam vēstījuši vārdā nenosaukti avoti.

Toties Abdulmuslimova grupējums šo izraidīšanu uztvēris kā “kara pieteikumu”, tāpēc tiekot prognozēts, ka publiskajā telpā noplūdīs kompromitējoša informācija par Latvijas tiesībsargājošām iestādēm un politisko eliti.

Pēc portāla informācijas, Džamaldajevs ir Abdulmuslimova sievas Rozas brālis, bet otrs izraidītais vīrietis Novožilovs esot Abdulmuslimova sievas māsas vīrs.

 

Komentāri (21)

kkristaps 08.08.2012. 12.54

Īsti nesaprotu, ko nozīmē “grupējums”. Ar to būtu domāta banda vai kaut kas cits?

+2
0
Atbildēt

1

    grislits > kkristaps 08.08.2012. 13.08

    Tas jāprasa Lapsam, ko domājis, bet vispār čečeniem un citiem Kaukāza kalniešiem ir klani, kas pamatā ir ģimene plašā nozīmē (ar visiem tuviem un tāliem radiem) un darbība biznesa un varas jautājumu risināšanā faktiski vairāk vai mazāk notiek ar bandītisku grupējumu metodēm, nevis izmantojot tiesas un citas demokrātiskas valsts institūcijas.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

LAURIS 08.08.2012. 11.38

Allaha sods par cūkgaļas biznesu.

+2
-1
Atbildēt

0

ilmisimo 08.08.2012. 17.26

Mumsimis vairs nau ne Kargina,ne škēles, ne Šlesera….

Palicis vien Abdulmuslimovs.

Cik nabadzīgi esam tapuši!!!

Kau nu vismaz Avens biežāk piebraukātu.

+1
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu