Valdība operai apsola šogad papildus 650 000 latu • IR.lv

Valdība operai apsola šogad papildus 650 000 latu

15
Operas direktors Andrejs Žagars. Foto: Gints Ivuškāns, F64

Nākamgad Operai vajadzēs vēl 1,2 miljonus

Valdība atbalstījusi Kultūras ministrijas un Latvijas Nacionālās operas (LNO) lūgumu piešķirt LNO darbībai šogad papildus 650 000 latu.

Kā informēja kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende (VL-TB/LNNK), valsts budžeta grozījumos LNO tiks paredzēti 650 000 latu, bet nākamgad operas budžetu palielinās par vēl 1,2 miljoniem latu, ziņo LETA.

Kā pastāstīja kultūras ministre, LNO direktors Andrejs Žagars valdībai prezentējis trīs LNO attīstības scenārijus – “Lejupslīde”, “Stagnācija” un “Izaugsme”. Ministri atbalstījuši scenāriju “Izaugsme”, kas paredz palielināt naudas plūsmu operas darba stabilizācijai šogad un finansējuma pieaugumu operas budžetam turpmākajos gados. “Šī nauda ir investīcija, kas dod atpakaļ gan operas apgrozījumu, gan operas peļņu. Es domāju, ka viens no nākamajiem uzdevumiem, ko mēs darīsim, cik šī investīcija dod visapkārt – viesnīcām un restorāniem,” klāstīja ministre.

LNO esot nepieciešams arī atjaunot skatuves tehnoloģijas, kas ir morāli un fiziski novecojušas, taču pagaidām konkrētas izmaksas nav zināmas – tās vēl tiks aprēķinātas, solīja ministre. Jautāta, vai šajā gadījumā runa ir par simtiem tūkstošu vai miljoniem latu, Grende minēja aptuveni miljonu latu.

Savukārt LNO direktors Andrejs Žagars atzina, ka ir ļoti iepriecināts par šādu valdības atbalstu, un teica, ka ar papildus piešķirtajiem līdzekļiem operai šogad pietiks.

Ar nākamajā gadā palielināto LNO budžetu pietikšot, lai LNO varētu noorganizēt plānotos pasākumus un netiktu apdraudēta operas izrāžu norise.

 

Komentāri (15)

P_Dancis 03.07.2012. 19.35

Opera tāpat kā teātris un citi mākslas veidi ir jādotē, jo Latvijā ir ļoti mazs tirgus, kas automātiski nozīmētu kultūras iestāžu bankrotu vai lumpenizēšanos, izpatīkot masām.

Opera ir jādotē, bet nav jādotē Žagars. Jau sen bija laiks šo oligarhu mīluli atlaist no ieņemamā amata.

+7
-1
Atbildēt

0

Ligiña Doniña 03.07.2012. 18.47

A pārējiem teātriem? …..Žagaru par kultūras ministru! ….un arī par ekonomikas un finanšu ministru! …un arī par labklājības.

+5
-1
Atbildēt

0

tetrapack 03.07.2012. 18.41

“Kā pastāstīja kultūras ministre, LNO direktors Andrejs Žagars valdībai prezentējis trīs LNO attīstības scenārijus – “Lejupslīde”, “Stagnācija” un “Izaugsme”. Ministri atbalstījuši scenāriju “Izaugsme”.”

Hahaha, bērnudārzs.

+8
-4
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu