Spīdolas balvai ekonomikā - četri kandidāti • IR.lv

Spīdolas balvai ekonomikā – četri kandidāti

21
Pērnā gada Spīdolas balvas ieguvēja Rūta Dimanta. Foto: Edijs Pālens, LETA

Izvirzīti gan biznesa pārstāvji, gan demogrāfs un zinātnieks

“Ekonomistu apvienības 2010” ikgadējai Spīdolas balvai ekonomikā šogad izvirzīti četri kandidāti – Mihails Hazans, Ivars Kalviņš, Vilnis Rantiņš un Roberts Strīpnieks, informē apvienība.

Vilnis Rantiņš ekspertu uzmanību piesaistījis, veiksmīgi vadot Mašīnbūves un metālapstrādes rūpniecības asociāciju.

Ar labiem eksporta rādītājiem augsto tehnoloģiju jomā un oriģināliem preparātiem, kas radīti, balstoties uz zinātnieka Ivara Kalviņa vadītā Organiskās sintēzes institūta izstrādēm, var lepoties farmaceitiskā rūpniecība.

Par valstiski svarīgiem pētījumiem demogrāfijas jomā balvai izvirzīts Latvijas Universitātes profesors Mihails Hazans.

Savukārt a/s “Latvijas Valsts meži” valdes priekšsēdētājs Roberts Strīpnieks novērtēts par efektīvas mežu apsaimniekošanas struktūras izveidi.

“Visi izvirzītie kandidāti ir Spīdolas balvas cienīgi, jo sarežģītos apstākļos ir spējuši radīt vidi un iespējas sekmīgām pārmaiņām”, uzskata apvienības prezidents Ojārs Kehris.

Par izvirzītajiem kandidātiem var nobalsot interneta vietnē www.ekonomisti.lv

Laureāts tiks paziņots novembra sākumā, bet Spīdolas balvas 2011 pasniegšanas ceremonija notiks 10.novembrī.

Iepriekšējo gadu balvas laureāti ir Einars Repše, Andris Šķēle, Bertolts Fliks, Ingrīda Blūma, Vaira Vīķe-Freiberga, Andrejs Žagars, Juris Biķis un Rūta Dimanta.

 

Komentāri (21)

janazakovica 18.10.2011. 13.52

palasot ka Latvijas valsts mezi sefs -oligarhu ieliktenis-nominets un iepreksejo ieguveju vardus..gribas tikai rupji izteikties..vienigais ja kur skuniti vel metajas vecaa LPSR razotaa radiola Spidola tad to gan varetu iedot.

+1
0
Atbildēt

0

mariam 18.10.2011. 13.04

Diezgan raiba tā esošo balvas laureātu kompānija. Gandrīz vai jābrīnās, ka Šlesers nekad nav apbalvots – vai vismaz bijis kādreiz nominēts?

+1
0
Atbildēt

0

loptik 18.10.2011. 15.46

Labs iepriekshejo sanemeju saraksts. :) Balvas dalitajiem ir talants izveleties cilvekus, kuru reputacija velak izradas, maigi izsakoties, stridiga… Nez, kaa M.Hazans justos shaja kompanijaa?

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu