Atliktas Naglim piederošo kapitāldaļu izsoles • IR.lv

Atliktas Naglim piederošo kapitāldaļu izsoles

23
Jānis Naglis. Foto: Kaspars Krafts, F64

Uzņēmējs iesniedzis sūdzību par tiesu izpildītāja darbībām

Pirmdien paredzētās uzņēmējam Jānim Naglim piederošo deviņu uzņēmumu kapitāldaļu izsoles atceltas, jo uz daļu no tām nepieteicies neviens pretendents, bet pārējās atceltas ar tiesas lēmumu, jo iesniegta sūdzība par tiesu izpildītāja darbībām, biznesa portālam “Nozare.lv” sacīja zvērināts tiesu izpildītājs Andris Spore.

Rīgas Centra rajona tiesā teica, ka sūdzību par Spores darbībām 7.septembrī iesniedzis Naglis un šo sūdzību Centra rajona tiesā paredzēts izskatīt 21.septembrī.

Spore skaidroja, ka Nagļa kapitāldaļas bija paredzēts izsolīt piespiedu kārtā, lai piedzītu parādus. Kas ir Nagļa kreditori, Spore neatklāja, atsaucoties uz likumā noteiktajiem ierobežojumiem.

“Kad varētu tikt nozīmētas nākamās izsoles, patlaban nav iespējams pateikt, jo pēc sūdzības izskatīšanas tiesā vēl jau pastāv arī tiesas lēmuma pārsūdzēšanas iespēja,” skaidroja Spore.

Naglis uz biznesa portāla “Nozare.lv” jautājumiem par izsoļu iemesliem, kreditoriem un turpmākajiem biznesa plāniem atbildēja skopi, sakot, ka izsoles ir 2008.gada un 2009.gada krīzes sekas.

Paredzēts izsolīt visas Naglim piederošās 3000 kapitāldaļas jeb 30% SIA “Baltic Taxi”. Kapitāldaļu izsoles sākumcena ir 3000 latu. 14.septembrī veiktas izmaiņas kapitāldaļu sadalījumā “Baltic Taxi”, kā rezultātā Naglim patlaban pieder 3% uzņēmuma kapitāldaļu, liecina Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas SIA “Lursoft” informācija. 97% uzņēmuma kapitāldaļu pieder SIA “Baltijas Aviācijas sistēmas”.

“Lursoft” informācija liecina, ka Nagļa kapitāldaļu īpatsvars samazinājies, jo “Baltic Taxi” pamatkapitāls ir palielināts no 10 000 latu uz 100 000 latu. Nagļa kapitāldaļas patlaban ir apķīlātas, un pārdot tās nav iespējams.

12.septembrī bija paredzēts izsolīt visas Naglim piederošās 156 kapitāldaļas jeb 24,45% kokapstrādes SIA “Nordic bioenergy” un 500 kapitāldaļas jeb 12,5% uzņēmējdarbības konsultāciju SIA “Zemgales attīstības fonds”, 800 kapitāldaļas jeb 40% uzņēmējdarbības konsultāciju SIA “Puzes karjers”, kā arī 1000 kapitāldaļas jeb 50% automobiļu rezerves daļu tirdzniecības SIA “JA GRS”.

Paredzēts izsolīt arī visas Naglim piederošās piecas kapitāldaļas jeb 5% sporta objektu uzturētāja SIA “Klubs 5X5 Latvija”, 1250 kapitāldaļas jeb 25% būvniecības projektēšanas SIA “Deglavkalns”, 57 kapitāldaļas jeb 50% kravas autopārvadājumu SIA “ABCOR S” un 1200 kapitāldaļas jeb 60% nekustamo īpašumu izīrēšanas un apsaimniekošanas SIA “Deivida Duhovnija dūrainis”.

 

Komentāri (23)

shots 14.09.2011. 19.59

nekustamo īpašumu izīrēšanas un apsaimniekošanas SIA “Deivida Duhovnija dūrainis”.

+3
0
Atbildēt

1

    Bebris > shots 15.09.2011. 07.53

    Tas tā kā būtu “Vectēva cimdiņš” ?

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu