Saņemts otrs pieteikums KNAB vadītāja konkursam • IR.lv

Saņemts otrs pieteikums KNAB vadītāja konkursam

22
Karikatūra par KNAB un kukuļņēmējiem. Foto: Raitis Plauks, F64

Pretendenta vārds pagaidām netiek atklāts 

Valsts kanceleja saņēmusi otro pieteikumu Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka amata konkursam, aģentūru LETA informēja Ministru kabineta preses sekretāre Zanda Šadre.

Pretendents pagaidām atklāts netiek, jo tikai pēc 19.septembra Valsts kanceleja sniegšot informāciju par visiem saņemtajiem konkursa pieteikumiem un to iesniedzējiem.

Jau ziņots, ka kādreizējais Valsts ieņēmumu dienesta muitas priekšnieks Kalvis Vītoliņš kā pirmais iesniedza dokumentus konkursā uz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieka amatu.

Vītoliņš uzskata, ka ir pietiekami derīgs šim amatam, ar labām priekšzināšanām, ja nepieciešams izskaust korupciju, taču, ja tiek meklēts pretendents, kas varētu “dziļāk ieķēpāties kriminālprocesos”, tad viņš ar savu jurista diplomu nevarot konkurēt ar pretendentu, kuram būtu, piemēram, doktora grāds krimināltiesību jomā.

Konkursu uz KNAB vadītāja amatu valdība nolēma izsludināt 16.augustā. Tā pirmajai kārtai pieteikumus var iesniegt līdz 19.septembrim.

Šis amats ir vakants pēc iepriekšējā KNAB vadītāja Normunda Vilnīša atbrīvošanas no amata.

 

Komentāri (22)

ronalds_vuskans 13.09.2011. 12.03

Tas būs Vaškevics.:)

+5
0
Atbildēt

0

austrisv 13.09.2011. 18.13

Bet varbūt tas būs Šķēle, bet varbūt tā būs Muižniece?

+1
0
Atbildēt

0

Ieva 13.09.2011. 12.29

Nu tak vienam jābūt Strīķei. Ja Strīķe nevadīs KNAB, tad intrigas turpināsies, un jauno priekšnieku noēdīs neatkarīgi cik labs tas būtu.

+2
-3
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu