Ilgstošo lietavu dēļ Ventspilī applūst skolas un muzejs • IR.lv

Ilgstošo lietavu dēļ Ventspilī applūst skolas un muzejs

13
Ventspils muzeja pagrabstāvs applūdis lielajās lietavās. Publicitātes foto

Ventspilī divu stundu laikā nokrišņu daudzums sasniedzis 53 milimetrus uz kvadrātmetru 

Ventspilī ceturtdien ilgstošo lietavu dēļ applūdušas atsevišķas izglītības iestādes un muzejs, aģentūra BNS uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD). 

Ventspils 1.pamatskolā pastāstīja, ka applūduši skolas pagrabstāvi, kur izvietota garderobe un citas telpas. Ūdenslīmenis bija sasniedzis aptuveni 30 centimetrus. Arī Ventspils 6.vidusskolā applūdušas pagrabstāva telpas – garderobes un noliktavas. 

Livonijas ordeņa pilī applūdusi pagrabstāva ekspozīcijas zāle un bijis jāpārvieto atsevišķi eksponāti, pavēstīja Ventspils muzeja saimniecības nodaļas vadītājs Gatis Grigalis. Viņš gan norādīja, ka šī nav pirmā reize, kad pēc stipra lietus applūst pils telpas. 

Jāņa ielā esošā Ventspils muzeja pagrabstāvā ūdenslīmenis bija sasniedzis aptuveni 40 centimetrus, apdraudot ekspozīciju. No šīs telpas ūdens tika atsūknēts, izmantojot divus VUGD motorsūkņus un vienu muzeja motorsūkni, ziņo LETA. Patlaban viss ūdens, kas bija muzeja pagrabstāvā, jau ir atsūknēts, un ekspozīcija vairs nav apdraudēta, tāpēc VUGD darbinieki no šīs vietas devušies prom. 

Ventspils pašvaldības Komunālās pārvaldes direktora vietnieks Edgars Puriņš atzina, ka plūdu situācija Ventspilī ir neierasta un zināmā mērā ārkārtēja. 

Saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra datiem Ventspilī divu stundu laikā nokrišņu daudzums sasniedzis 53 milimetrus uz vienu kvadrātmetru. “Tas ir tikpat, ja 15 diennaktis pēc kārtas būtu vienmērīgi lijis. Pilsētas meliorācijas un lietus ūdens kanalizācijas sistēma nespēj tādu ūdens daudzumu novadīt. Līdz ar to applūdušas atsevišķas iestādes, dzīvojamās mājas, kā arī ielas,” sacīja Puriņš. 

Viņš teica, ka lietus Ventspilī ir mitējies, un pauda cerību, ka situācija neizvērtīsies tik nopietna, kā jūlijā Saldū.

Komentāri (13)

Ilona Auziņa 01.09.2011. 12.02

Jocīgi, jo tā pils taču stāv uz paugura. Vai Puzes ezers arī nav izgājis no krastiem? Tad jau Puzes hercogs pa Platenes grāvi var tikt uz darbu arī ar to laivu kurā viņu bildēja TV kad viņš savā ezerā tēloja baigo reņģu bendi. Bet tas nozīmē ka Puzes ezerā var ienākt arī Angļu flote un paraut to mūdzi uz tiesu pat apenēs.

+4
0
Atbildēt

0

Aivars Krauklis 01.09.2011. 12.32

Ko tik tas maita Soross mums nepastrādā! Nekas, drīz mēs viņu un visus pakalpiņus… Tad pilsēta būs sausa, darbosies sulu termināli, kurpju un sveču fabrīķi, pa rori tecēs lēta nafta un saule pār Latviju ausīs rietumos. Visi cīņā pret Sorosu!

+3
0
Atbildēt

1

    gundega_heiberga > Aivars Krauklis 01.09.2011. 13.14

    Emsis mūs brīdināja par vispasaules tīkliem, tāpēc nabadziņam pārbrauca ar virtuālo traktoru. Pret Lembergu Soross izvēlējies meteoroloģiskos ieročus.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

austrisv 01.09.2011. 14.09

Pat lietus un negaiss iesaistās cīņā ar Lembi. Vai tad nu vienreiz to liliputu nepiebeigs.

+1
0
Atbildēt

1

    Janka, Janic > austrisv 02.09.2011. 04.51

    tas nav raadiitaajs ,cieš nevainiigi ļaudis , ja nu vieniigi to deeļ , kuri ģiibst sav elka deeļ , bet to nebuus daudz, Ventspils meer(gli)s pilseetas domee saņem nieciigu atalgojumu , kautgan tiesas leemums par aizliegumu tuvoties šai iestaadei nav atcelts , veel viņš tur deklareejis vienistabu dziivokli , bet par pluudiem Puzee nekas nav dzideets , varbuut tiešaam nosliicis?…kaa ir, Puzes radio?

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu