Ceļotājiem iesaka būt piesardzīgiem Lielbritānijā • IR.lv

Ceļotājiem iesaka būt piesardzīgiem Lielbritānijā

36
Laupītāji Birmingemā aplaupa elektropreču veikalu. Foto: AFP/LETA

Eiropas valstis brīdina savus pilsoņus par nekārtībām Anglijas pilsētās 

Vairāku Eiropas valstu valdības, arī Latvija, otrdien brīdināja savus pilsoņus par nekārtībām Anglijas pilsētās un aicināja būt sevišķi piesardzīgiem un izvairīties no pūļiem Lielbritānijas apmeklēšanas laikā.

Latvijas Ārlietu ministrijas mājaslapā teikts: “Nav izslēgta nekārtību turpināšanās, tādēļ Latvijas valstspiederīgajiem iesakām atturēties no atrašanās masu pulcēšanās vietās, izvairīties no nemieru skarto rajonu apmeklēšanas vakaros un naktīs.” 

Par nekārtībām Anglijas pilsētās brīdināja Francija, Itālija, Nīderlande, Portugāle, Spānija un Vācija, ziņo BNS. “Ceļotājiem tiek ieteikts būt īpaši uzmanīgiem, nekavējoties atkāpties jebkādu nekārtību pazīmju gadījumā un īpaši sekot drošības spēku dotiem padomiem,” paziņoja Vācijas Ārlietu ministrija internetā publicētā ieteikumā biznesa un tūrisma braucienu dalībniekiem. 

Francija brīdināja simtiem tūkstošu savu pilsoņu, kas dzīvo Lielbritānijā, būt ārkārtīgi uzmanīgiem, pārvietojoties pa Londonu vai citām nekārtību pārņemtām pilsētām. Francijas Ārlietu ministrija aicināja būt sevišķi piesardzīgiem naktīs un noteikti izvairīties no pūļiem pilsētu centros. 

Portugāles valdība atzina, ka nav iespējams novērtēt nekārtību mērogu, ieteica izvairīties no lieliem pūļiem un būt sevišķi piesardzīgiem vakaros. 

Anglijas pilsētās trešdienas naktī turpinājās nekārtības, kas sestdien bija sākušās Londonā un otrdienas naktī izplatījušās uz citām pilsētām, bet situācija bija samērā mierīga Londonā, kur kārtību nodrošināja policijas papildspēki. 

Nekārtību dēļ Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kamerons pārtrauca atvaļinājumu, kuru viņš pavadīja Itālijā kopā ar ģimeni, un otrdien atgriezās Londonā. Kamerons paziņoja, ka šīs nekārtības ir “tīra un vienkārša noziedzība, kas ir jāapkaro un jāsakauj”. 

Vardarbība izcēlās pēc tam, kad sestdien pie policijas ēkas Londonas Totenemas rajonā notika mierīga protesta akcija pret to, ka ceturtdien apšaudē ar policiju gāja bojā kāds vīrietis. Taču pēc tam vairāki simti cilvēki sāka demolēt un dedzināt ēkas un transportlīdzekļus, izlaupīt veikalus. Daudzi apšauba versiju, ka jaunais vīrietis apdraudēja policiju, kas tiek skaidrots kā apšaudes iemesls.

Komentāri (36)

raimonds_bossltd 10.08.2011. 18.17

to Toms Bergmanis
“melnādainos – pēc daudzu komentāru paustā – itkā lielāko draudu Eiropai”

Ej nu sazini, varbūt vēl lielākus draudus kā melnādaiņi rada krievi, Latvijā jau nu noteikti.

0
0
Atbildēt

0

Marta Zariņa 10.08.2011. 13.19

Interesanti, ka runājot par Londonas demolēšanu visi bļauj “ļaunie iebraucēji” un “redz ko liberasti un multikulturālistu demagogi ir panākuši”.
Runājot par Vecrīgas grautiņiem, mēs jau piezemētākos toņos runājam par debiliem cilvēkiem, kas savulaik bija nokaitināti bezdarba un nabadzības dēļ.

0
0
Atbildēt

3

    Marta Zariņa > Marta Zariņa 10.08.2011. 15.15

    Ja godīgi, daudz maz pārzinot Londonas dzīvi, nav grūti atrast arī šo cilvēku politisko motivāciju, starpība vien tā, ka Londona ir liela un “protestētājiem” līdz parlamentam neapturētiem nonākt nav iespējams.

    Abos gadījumos protests ir ar huligānismu pret nabadzību. Šoreiz vien lamājam melnādainos – pēc daudzu komentāru paustā – itkā lielāko draudu Eiropai.

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    raimonds_bossltd > Marta Zariņa 10.08.2011. 18.14

    to Toms Bergmanis
    Arī Latvijā grautiņus rīkoja iebrucēji. Kā ziņoja TV3, krievu skolās jau iepriekš tam tika gatavoti aktīvisti, krievu fašistiskie izdzimteņi.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    janisholsteins > Marta Zariņa 10.08.2011. 14.26

    Vispār jau Latvijā bija cits uzbrukuma mērķis – saeima un ministrijas. kas norāda uz politisko motivāciju. Tie, kas izlaupīja veikaliņu, tiks sodīti. Londonā mērķis ir sava rajona veikali. Tīrs marodierisms.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

raimonds_bossltd 10.08.2011. 11.31

Ieraugi nēģeri, izšauj pirmais.

0
-3
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu