Izcilas mūziķes Rīgas Domā • IR.lv

Izcilas mūziķes Rīgas Domā

29
Operdziedātāja Maija Kovaļevska

6.augustā plkst.19 Rīgas Domā kopējā koncertā muzicēs divas izilas latviešu mākslinieces – operdziedātāja Maija Kovaļevska un ērģelniece Iveta Apkalne

 Koncertu, kur skanēs Baha, Guno, Hendeļa, Mocarta, Lista un Franka skaņdarbi, abas mākslinieces veltīs rehabilitācijas centram Mēs esam līdzās, kur ilgstoši ārstējas bērni ar retām un hroniskām slimībām.

 Kopš 2006. gada Maija Kovaļevska dziedājusi Metropolitan operā Ņujorkā, Theatre deas Champs-Elysees Parīzē, Semperoperā Drēzdenē, Teatro alla Scala Milānā, Zalcburgā un Vīnes Nacionālajā operā. Pagājušajā sezonā Maija Kovaļevska iepriecinājusi Londonas The Royal Opera House Coven Garden skatītājus, kur uzstājusies Mikaelas lomā Ž. Bizē operā Karmena. Šogad viņas balss skanējusi arī Sanfrancisko un Losandželosas operās, kā arī Vašingtonas Nacionālajā operā. Nākotnes plānus viņa saista ar Vīnes un Metropolitan operām. 

Savukārt, ērģelniece Iveta Apkalne pašlaik koncertē visā pasaulē, uzstājoties nozīmīgākajās koncertzālēs Vīnē, Sanfrancisko, Berlīnē, Ķelnē, Hamburgā, Leipcigā un Maskavā. Iveta kā soliste ir uzstājusies ar vairākiem augsta līmeņa orķestriem un pasaulslaveniem diriģentiem – Klaudio Abbado, Simone Jangu, Kristoferu Hogvudu, Džonatanu Darlingtonu. Ivetai Apkalnei par īpašiem sasniegumiem mūzikā 2003. gadā ir piešķirta Latvijas Liela mūzikas balva, viņa kļuvusi par pirmo ērģelnieci, kas ieguvusi ECHO-Klassik 2005. gada labākās atskaņotājmākslinieces titulu.

Biļetes joprojām nopērkamas Biļešu paradīzes kasēs un internetā. Biļetes cena no Ls 5 līdz Ls 30. Bilesuparadize.lv

Komentāri (29)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu