Pauls: Krutoja un Šenkmana dzīvē nekas nemainīsies • IR.lv

Pauls: Krutoja un Šenkmana dzīvē nekas nemainīsies

20
Igors Krutojs (no kreisās) kopā ar Raimondu Paulu "Jaunajā vilnī". Foto: Lauris Vīksne, F64

Komponists par KNAB pratināšanu: Lai tikai Jūrmala vēlāk neraud

Komponistam Raimondam Paulam Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) divu “Jaunā viļņa” radītāju – Igora Krutoja un Aleksandra Šenkmana – nopratināšana bijusi pārsteigums.

“Man tas bija ļoti negaidīti, prasīju Krutojam personiski, kas par lietu, bet viņš negrib par to runāt un lūdz, lai liek pilnīgā mierā,” “Neatkarīgajai” piektdien saka Pauls.

Viņš gribētu, lai KNAB kaut vairāk paskaidrotu, citādi, ja viņš būtu Krutoja vietā, “es pārceltos uz citurieni, jo man neuzticas”.

Pauls arī domā, ka abu nopratināt dzīvē nekas nemainīsies, “viņu finansiālie resursi ir lielāki par Latvijas budžetu”. “Lai tikai pēc tam Jūrmala neraud,” nosaka Pauls.

Konkursa “Jaunais vilnis” organizācijas komitejas priekšsēdētājam Aleksandram Šenkmanam nav pretenziju pret KNAB, kas bija viņu izsaucis uz iztaujāšanu. Šenkmans laikrakstam “Telegraf” paudis pārliecību, ka Latvijā arī turpmāk noritēs konkurss “Jaunais vilnis”. 

Par KNAB veikto iztaujāšanu Šenkmans laikrakstam izteicies: “Katram savs darbs.” Viņš stāsta, ka ticis izsaukts uz KNAB un kā godīgam pilsonim viņam bija jāiet un jāatbild uz jautājumiem. Nopratināšanu viņš nedrīkst komentēt. 

Viņaprāt, uz Latvijas un Krievijas attiecībām un tranzītbiznesu negatīvi var atsaukties šī skandāla uzpūšana. To viņam negribētos, lai gan Šenkmans atzīst, ka pašam biznesa Latvijā nav.

Ir.lv jau ziņoja, ka konkursa “Jaunais vilnis” laikā KNAB nopratinājis Šenkmanu un Krutoju saistībā ar iespējamiem Aināra Šlesera noziegumiem tā dēvētajā oligarhu lietā.

Šlesers šajā lietā nav nopratināts, KNAB solījis ierasties nākamnedēļ.

 

Komentāri (20)

Una Grinberga 05.08.2011. 10.16

1) Vai tiešām Paulam ir jāatbild par visiem no Krievijas iebraukušajiem?
2) Paulam tomēr būtu jāaizstāv valsts intereses nevis Krutoja komforts. Skaidrs, ka Šlesers piedāvājis uzshēmot darījumus par Jūrmalas zemēm, lai varētu “uzbliest” 100-stāvīgu monstru pilsētas vidū. Vismaz tā būs laba zīme, ka Krievijas politbiznesmeņiem, ka šeit tomēr ir savādāk nekā Krievijā un ka korupcijas dienesti kaut ko kontrolē.

+13
0
Atbildēt

0

ievuliitis 05.08.2011. 09.59

Vai Paulam ir informācija, ka cilvēkiem ir izvirzītas apsūdzības? Ja – nē, tad kāpēc tiem nevar uzdot jautājumus par izmeklēšanu interesējušu personu un darījumiem ar to?
Vai fakts, ka “viņu finansiālie resursi lielāki par mūsu valsts budžetu”, automātiski ieceļ viņus “nepieskaramo” kastai?
Un to saka ilggadējais saeimas deputāts?
:(
Kauns, Paula kungs!

+12
0
Atbildēt

2

    Kristīne Rigerte > ievuliitis 05.08.2011. 10.57

    Pirms laiciņa pavīdēja ziņa, ka nākšot atpakaļ politikā, jo bez viņa te nekas uz labo pusi neiešot.. varbūt labāk nevajag? :)

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > ievuliitis 05.08.2011. 11.09

    Nevajag un nekad nevajadzēja.

    +6
    0
    Atbildēt

    0

IneseT 05.08.2011. 10.30

mūsu poliči atļāvušies uzdot jautājumus kautākdiem varenajiem kas visu Latviju nopirks ka tik gribēšana būtu!
ir kautkādas robežas… lai gan. kas ir Raimonds Pauls? vai tikai populārs komponists Latvijā un bijušajā PadumjāSavienībā? nē – viņš ir arī vairāku Saeimas sasaukumu deputāts [tai skaitā bijis ievēlēts no Šlesera partijas]. un šādus izteikumus par tiesībsargājošās iestādes darbību pauž izbijis likumdevējs? zeme atveries! ir kautkādas robežas, nu cik var to naudu kāst? pašam, meitām un mazmeitām tak dzīves līmenis nodrošināts, cik var to Krievijas zābaku laizīt?

+12
-1
Atbildēt

2

    IneseT > IneseT 05.08.2011. 10.46

    paldies par mazo ekskursu 90to sākumā, kad man šīs zirnekļucīņas nelikās uzmanības vērtas.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Aivars Krauklis > IneseT 05.08.2011. 10.37

    “kas ir Raimonds Pauls?” – vai tad ne tas pats galma kapelmeistars pie visām varām, kurš 1989. gada sākumā, īsi pēc LTF nodibināšnas, baidīja tautu, lai taču nekaitinot to vareno lāci? Vēlāk piekalpoja par uzmundrinātāju b.Ķezberim cīņā pret “nespējīgo” Repši. Kad lācis bija padzīts, drošu gaitu metās pie siles, atvainojiet -politikā. Jaunā partija ar viņa portretu ievilka apritē ne vienu vien izcilību. Kad apnika, pakoķetēja, tad atgriezās jau kā pilnvērtīgs oranžais. Slava partijām!

    +10
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu