Ušakovs: SC 11.Saeimā var nerunāt par valodu un minoritātēm • IR.lv

Ušakovs: SC 11.Saeimā var nerunāt par valodu un minoritātēm

18
Nils Ušakovs. Foto: Andrejs Terentjevs, F64

SC būtu problēmas sadarboties gan ar labējiem, gan kreisajiem radikāļiem

Apvienībai “Saskaņas centrs” (SC) būtu problēmas Saeimā sadarboties gan ar labējiem, gan kreisajiem radikāļiem, ceturtdien intervijā telekompānijas LNT raidījumam “900 sekundes” sacīja viens no diviem SC premjera amata kandidātiem, Rīgas mērs Nils Ušakovs. 

Lūgts vērtēt Zatlera Reformu partijas (ZRP) izveidi, Ušakovs norādīja, ka šis politiskais spēks varētu būt plaši pārstāvēts nākamajā Saeimā. SC nebūtu problēmu sadarboties gan ar ZRP, gan citām partijām – “Vienotību”, Zaļo un zemnieku savienību. 

Savukārt ar nacionālo apvienību “Visu Latvijai!”/”Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK būtu grūtas sarunas. Jautāts, vai SC būtu gatavs sadarboties ar kreisajiem radikāļiem – Osipova partiju, Ušakovs atzina, ka tas būtu problemātiski, raksta LETA. 

Ušakovs atkārtoja otra SC premjera amata kandidāta, SC Saeimas frakcijas vadītāja Jāņa Urbanoviča aicinājumu pārējām partijām noteikt trīs gadu moratoriju nacionālajiem un vēstures jautājumiem, šajā laikā atrisinot ekonomikas un sociālās problēmas. 

Rīgas mērs neslēpa, ka, pēc SC domām, problemātiskie nacionālo minoritāšu jautājumi ir nepilsoņu skaits, krievu valodas lietojums un nepietiekamā minoritāšu pārstāvniecība valsts pārvaldē. Tomēr SC, lai arī atsevišķiem vēlētājiem tas varētu nepatikt, ir gatava šos jautājumus 11.Saeimas darbības laikā neaktualizēt. 

Kā ziņots, vairāki politiskie spēki izvirzījuši SC nosacījumu publiski atzīt okupāciju. Tādā gadījumā SC tiktu iesaistīta valdības koalīcijā. 

Lūgts skaidrot, kādi apsvērumi noteiks SC premjera amata kandidāta izvēli, Ušakovs akcentēja, ka tie būs vēlēšanu rezultāti. Pats Ušakovs neplāno kandidēt 11.Saeimas vēlēšanās un turpinās pildīt Rīgas mēra pienākumus.

 

Komentāri (18)

Vaira Tempele 28.07.2011. 09.45

Radikaali kreiss ir SC. Vinjsh nonaak prertunaas, jo nevarees vairs runaat ar Urbanovichu, kas sola Bishkeku un taapat nevarees runaat ar savu partijas biedru Rubiku, kas ir ultrakreiss komunists.
Ko nu Ushakov?

+12
-1
Atbildēt

0

Ilona Auziņa 28.07.2011. 10.32

Tas nav reāli ko stāsta Ušakovs. Valstī saimnieciskas problēmas būs vienmēr, tāpat kā valodu problēmas un sveštautieši vienmēr “meklēs kašķi” sakarā ar valodas lietošanu, ar pārstāvniecību valsts pārvaldē un vēlēšanu tiesībām. Jebkurš no šiem jautājumiem jebkurā brīdī var nonākt arī Saeimas darba kārtībā. Tāpat nevar produktīvi strādāt Saeimas deputāti, kuriem ir ačgārni uzstādījumi par mūsu valsts vēsturi un kuri attaisno noziegumus pret cilvēci. Kamēr Saeimā tiks ievēlētas šādas partijas, tās nevarēs tur “sadzīvot” ar pārējām partijām, ja nu vienīgi ar savas valsts un tautas nodevējiem, kuriem ir sveši jēdzieni gods un nacionālais lepnums.

+10
-1
Atbildēt

0

Aga, Čirka 28.07.2011. 10.17

Skaidrs, ka viņiem nebūtu problēmu sastrādāties ar ZZS. Viņiem arī pašlaik nebija grūti, atturoties kopā ar viņiem, nobalsot “pret” dažos svarīgos jautājumos.

+8
0
Atbildēt

2

    Normunds > Aga, Čirka 28.07.2011. 21.19

    Es jau tā domāju labu laiku, kopš Zatlera “Vēsturiskās Lieliskās Vizītes” Maskavā. Ap to pašu laiku arī SC savos vilinājumos krieviem pārcelties uz Latviju iekļāva arī vieglu pilsonības iegūšanu.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Sanšains > Aga, Čirka 28.07.2011. 10.46

    Ar ZZS? Kurš te runā par ZZS?

    Zatlera partija skaidri liek manīt, ka sadarbosies ar SC. “Vienotības” Āboltiņa arī nesen izteicās, ka sadarbosies – vismaz tā tas līdz mums ir nonācis “Ir” Jembergas atstāstījumā, kura pati sen vairs neslēpj simpātijas pret domu iekļaut SC valdībā.

    Kažokas, rozenvaldi, ījabi, u.c. arī mudina to darīt.

    Un tagad paipuisīša maskas nēsātājs Ušakovs nāk klājā ar piedāvājumu, no kura tie visi iepriekšminētie nespēs atteikties?

    Par spīti tam, ka SC savos balsojumos visu laiku KONSEKVENTI UZVEDUSIES KĀ “OLIGARHU PARTIJA”, pret ko it kā cīnās visi tie paši iepriekšminētie?

    Tiešām jāsāk domāt, ka Zatlers, atlaižot Saeimu, objektīvi (ja ne seubjektīvi) ir izpildījis Krievijas pasūtījumu.

    +7
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu