Bērziņš: Saeimu nevar regulāri atlaist • IR.lv

Bērziņš: Saeimu nevar regulāri atlaist

27
Andris Bērziņš. Foto: Lauris Vīksne, F64

Par Saskaņas centru valdībā prezidents joprojām ir izvairīgs 

Saeimas atlaišana nav instruments, kuru vajadzētu izmantot regulāri, tomēr šī iespēja arī turpmāk paliek, LNT raidījumā “900 sekundes” norādīja Valsts prezidents Andris Bērziņš. 

“Man šķiet, ka tā situācija katrreiz ir jāvērtē tīri individuāli. Teikt, ka tas ir tāds regulārs rīks, man šķiet nebūtu tas pareizākais veids. Šis laiks – četri gadi – ne par velti ir izvēlēts, lai tā Saeima varētu strādāt un it sevišķi [Ministru] kabinets varētu strādāt,” uzsvēra prezidents un piemetināja, ka arī ministri tikai pamazām iestrādājas savos amatos, tādēļ tam vajadzīgs laiks. “Tāpēc tur to laiku vajag. Ja tādas sevišķas nepieciešamība nav, tad es neredzu, ka tādā veidā būtu jārīkojas,” viņš minēja, vienlaikus gan piebilstot – “protams, tāda iespēja ir un arī paliks”. 

Uz jautājumu, vai, viņaprāt, jaunajā valdībā vajadzētu iekļaut Saskaņas centru, Bērziņš joprojām atbildēja izvairīgi, atkārtoti vien norādot, ka viss atkarīgs no vēlētāju izvēles un partiju sadarbības, jo koalīcijai tomēr vajadzīgs vairākums. 

Savukārt, kāda būs šī kombinācija, viņš atturējās spriest, atzīstot, ka situācija strauji mainās. “Tur prognozēt nevar neko,” viņš piebilda. 

Turpretī par to, ka Latvijā ir nepieciešamie profesionāļi ne tikai ministru amatiem, bet arī darbam ministrijās visās jomās, prezidents nešaubās.

Komentāri (27)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu