Nākamnedēļ bieži līs un būs mēreni silts • IR.lv

Nākamnedēļ bieži līs un būs mēreni silts

33
Foto: Tomass Urbelionis, F64

Gan Līgo naktī, gan Jāņu dienā vietām gaidāmi nelieli nokrišņi

Brīvdienās un arī nākamajā nedēļā saglabāsies mēreni silts laiks, taču bieži gaidāms īslaicīgs lietus, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi, vēstī aģentūra LETA.

Tuvāko dienu laikā no Zviedrijas dienvidiem uz Baltijas jūru pārvietosies zema spiediena ieplaka ar atmosfēras frontēm, tādēļ gaidāmi nepastāvīgi laika apstākļi. Pūtīs mērens dienvidrietumu, rietumu vējš, kas sestdien un nākamās nedēļas sākumā dažviet brāzmās sasniegs ātrumu 15 līdz 17 metri sekundē.

No jūras puses Latvijā ieplūdīs vēsākas un mitrākas gaisa masas, līdz ar to bieži līs, bet sestdien iespējams arī pērkona negaiss. Gaisa temperatūra sestdien pa dienu gaidāma no plus 18 līdz plus 23 grādiem, savukārt nedēļas sākumā naktīs gaidāmi plus 10, plus 15 grādi, dienas laikā – plus 15, plus 20 grādi.

Svētku dienās vējš pierims un gaisa temperatūra dienas laikā paaugstināsies par diviem līdz trīs grādiem. Gan Līgo naktī, gan Jāņu dienā vietām gaidāmi nelieli nokrišņi. Lai gan vējš pierims un gaisa temperatūra dienas laikā pieaugs, tomēr nakts laikā tā īpaši nemainīsies un Līgo naktī gaisa temperatūra gaidāma no plus 11 līdz plus 16 grādiem.

 

Komentāri (33)

Aldīna 18.06.2011. 17.42

Atcerēsimies arī ka latviešiem vasaras saulgrieži ir Jāņi, nevis Līgosvētki, un vienalga vai imigranti māk locīt vardu “Jāņi” vai ne! Priecīgi nolīgot!

+4
-1
Atbildēt

0

ltvpanorama 19.06.2011. 17.27

Nu paldies Tev Vēja Māt! bet, ja pa lielam – kāda starpība?!..dabā nemēdz būt nekas slikts..mēdz būt tikai sliktas kompānijas, štruntīgs(pills ar konservantiem ) alus un nepiemērots apģērbs..Jāņi bez lietus nav priekš latviešiem!

0
0
Atbildēt

0

Janka, Janic 18.06.2011. 10.23

… čigaaņu laika ziņas: saule , lietus un veejš!

+1
-2
Atbildēt

1

    ilmisimo > Janka, Janic 19.06.2011. 14.36

    čigaaņu laika ziņas: saule , lietus un veejš! ….
    ________________________________————
    Bez Zinovjeva(un Memory”ja) nesaprast!

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu