Bērziņš atbalstot "ofšoru" īpašnieku atklāšanu • IR.lv

Bērziņš atbalstot “ofšoru” īpašnieku atklāšanu

19
Indra Sprance

Jaunais Valsts prezidents uzskata, ka Saeimai ar šiem likuma grozījumiem jātiek galā līdz referendumam

Jaunais Valsts prezidents Andris Bērziņš atbalstot grozījumus likumos, kas ieviestu jaunu prasību atklāt patiesā labuma guvējus, ja Latvijā strādājošam uzņēmumam vai medijam īpašnieki slēpjas ārzonās.

Uz jautājumu, vai atbalsta likuma grozījumu virzīšanu, Bērziņš atbildēja: “Jā, es atbalstu, jā.” Savukārt pašreizējais prezidents Valdis Zatlers piebilda: “Mēs abi bijām ļoti vienisprātis par to, ka tie likumi, kas ir iestrēguši, kā jūs minējāt, par patiesā labuma guvējiem un likumprojekts par to, kas ir patiesie mediju īpašnieki, kā arī likumprojekti, kurus es taisos iesniegt kā iniciatīvas – gan par naudas lomas mazināšanu, gan par reklāmu ierobežojumiem 30 dienas pirms vēlēšanām, gan arī par to, ka jābūt kriminālatbildībai, ja tiek pārkāpti finansēšanas noteikumi partijām. Tieši jaunievēlētā prezidenta Andra Bērziņa loma ir būtiska šovasar, kā visi šie likumprojekti ies uz priekšu. Tas ir jāizdara līdz vēlēšanām. “

Savukārt Bērziņš uz jautājumu, vai sasauks Saeimas sēdes, kurās būs  jāskata šie jautājumi,  tajā skaitā arī par preses un mediju īpašniekiem, atbildēja: “Es domāju, ka tas tiks arī izskatīts šajā te (Saeimā), kamēr Saeima strādā normālā režīmā.” Savukārt par parlamenta darbību pēc referenduma Bērziņš skaidri nevarēja atbildēt: “Es jums nevaru atbildēt par to, kur nav pieredzes. “

Jau vēstīts, ka raidījums “Nekā personīga” svētdien ziņoja, ka Bērziņa vadītajā tautsaimniecības komisijā “iestrēguši” likuma grozījumi, kas ļautu atklāt Latvijā strādājošo uzņēmumu patiesos labumu guvējus ofšoros.

 

Komentāri (19)

buchamona 06.06.2011. 20.46

Par kādas lielas Rietumeiropas bankas priekšsēdētāju reiz tika ievēlēts komunists :)) Sacēlās ažiotāža – kas nu būs, bet tad viens ekonomists atbildēja – nekas nebūs, banaks priekšsēdētājs ir tikai skrūvīte labi nostādītā mehānismā un neko būtisku viņš salauzt nevar, arī ņemot talkā savu komunista ideoloģiju :)

Var jau būt, ka pagaidām LR prezidenta pilij ir tāda aura, zem kuras galīgi cūsiski rīkoties nevar, pagaidām mums visumā ir veicies ar prezidentiem, taču veids kā tika ievēlēts Zatlers un, kā Bērziņš – šīs divas situācijas salīdzināt nevar.

Pilnīgi pieņemu, ka Zatlers neko nezināja par zoodārzu, kad piekrita kļūt par prezidentu. Bet Bērziņš, būdams jau no sākata gala atjaunotās LR politikā, pats meklēja SC, PLL atbalstu, labi zinot, kas viņi tādi ir. Tādēļ viss tas kopā… neticu es vēl pagaidām Bērziņa goda prātam.

+23
0
Atbildēt

0

mary75 06.06.2011. 20.33

Nu kā tad, tagad gan Bērziņš, gan Lembergs, gan visi pārējie vārdos atbalstīs ko tik vajag.
Bet, nekas tāds, kas patiešām apgrūtinātu tiem dzīvi, cauri neies, to var izdarīt daudzos un dažādos veidos, Muižniece nodemonstrēja, kā to dara, vienu reizi uzrāvās, bet, ne jau pirmo reizi darījusi.
Pirmais, kas būtu jāprasa – atcelt slēgtos balsojumus, nez, ko Zatlers un V vēl gaida, un tad uzreiz visa tā apņēmība pārplīstu, kā burbulis.

+21
0
Atbildēt

0

boss 06.06.2011. 21.47

Kā zināms, likumprojekts par ārzonu firmām un patiesajiem labuma guvējiem ir iestrēdzis Saeimas Tautsaimniecības komisijā. Kas ir šīs komisijas vadītājs??? Nu taču tas pats Andris Bērziņš ar to pašu pers. kodu, kas šajā intervijā tik skaisti un cerīgi runā.
Tad vajadzēja pajautāt, kas kavēja un liedza kungam to visu darīt līdz šim???

+20
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu