Šlesers tomēr neatkāpsies • IR.lv

Šlesers tomēr neatkāpsies

29
Foto: Andrejs Strokins, F64

LPP/LC priekšsēdis aiziet negrasās, vaino Zatleru varas pārņemšanā

Lai arī aģentūra LETA svētdien vakarā, atsaucoties uz tās rīcībā esošo informāciju, ziņoja, ka Saeimas deputāts Ainārs Šlesers (LPP/LC) ir sagatavojis iesniegumu par atteikšanos no deputāta mandāta, Šlesers pirmdien no rīta paziņoja, ka neko tādu neplānojot darīt.

Šorīt intervijā LNT raidījumam “900 sekundes” Šlesers runas, ka viņš iecerējis nolikt deputāta mandātu, raksturoja kā nepatiesas baumas. “Ne ar vienu neesmu runājis par mandāta nolikšanu. Neko tādu neesmu teicis un domājis. Visi visu zina, izņemot mani,” sacīja Šlesers. 

Viņš esot pārliecināts, ka Valsts prezidents Valdis Zatlers ar paziņojumu par gatavību atlaist Saeimu esot gatavs pārņemt varu valstī, dibināt savu partiju. Šlesers esot pārliecināts, ka Zatlers lieliski apzinoties, ka viņam nav lielu izredžu tikt pārvēlētam prezidenta amatā, ārsta praksē viņš atgriezties nevēloties, jo politika ir iepatikusies, tāpēc radusies ideja dibināt savu partiju.

“Ir sajūta, ka Zatlers iet uz varas pārņemšanu valstī demokrātiskā veidā atšķirībā no Kārļa Ulmaņa,” sacīja Saeimas deputāts.

Šlesers par 99% esot pārliecināts, ka Zatlera plāns ir veidot savu partiju. “Viņam nav jāaicina neviens no vecajiem politiķiem. Zatlers ir līderis, viņam ir iespēja nodibināt savu partiju,” uzsver politiķis un pauž pārliecību, ka nākamajās vēlēšanās “uzvarēs Zatlers. Tas ir nešaubīgi.”

Pēc Saeimas lēmuma neatļaut Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbiniekiem veikt kratīšanu Šlesera dzīvesvietā Valsts prezidents Valdis Zatlers sestdien paziņoja, ka ierosina atlaist Saeimu. Par šo priekšlikumu pilsoņiem tagad būs jābalso referendumā.

Šlesers ne sestdien, ne svētdien uz žurnālistu jautājumiem neatbildēja, bet pirmdienas rītā viņam ir paredzētas uzstāšanās tiešraidē vairākos plašsaziņas līdzekļos.

Kā ziņots, Saeima ceturtdien liedza Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja speciālistiem veikt kratīšanu Šlesera dzīvesvietās. KNAB vērienīgās kratīšanas ar tā dēvētajiem oligarhiem saistītajos īpašumos trešdien veica saistībā ar kriminālprocesu, kas ierosināts pēc Krimināllikuma pantiem par kukuļņemšanu, kukuļdošanu, noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu legalizēšanu, dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu un valsts amatpersonām likumā noteikto ierobežojumu pārkāpšanu.

KNAB sāktajā kriminālprocesā esošie materiāli saturot ziņas par to, ka Šleseram slēpti pieder kapitāldaļas vienā no lielākajiem Rīgas ostas termināļiem – SIA “Rīgas Tirdzniecības osta” (RTO), aviokompānijas “airBaltic” līdzīpašniecē – SIA “Baltijas aviācijas sistēmas” un vēl virknē, galvenokārt ar nekustamo īpašumu biznesu saistītos, uzņēmumos – SIA “Zaķusala Estates”, SIA “Jaunrīgas attīstības uzņēmums”, SIA “Euroline” un SIA “Abi krasti”.

Šlesers savā valsts amatpersonas deklarācijā nav norādījis, ka viņam pieder kapitāldaļas minētajos uzņēmumos, un apgalvo, ka īpašnieks ir viņa draugs un biznesa partneris Viesturs Koziols.

Komentāri (29)

kreëstliv 29.05.2011. 23.48

Ko tad vairs – visu jau noslēpis, bet raudiens būs pamatīgs, droši vien preses konferenci sasauks par to un stāstīs, cik drausmīgi viņu iegāzuši, necilvēki gribēja pie viņa iet situācijā, kad mazi bērni utt. Tas, ka citiem maziem bērniem tā pašvaki ar ēdamā pieejamību šo “tautsaimnieku” dēļ, tas laikam nav tik būtiski.

+19
0
Atbildēt

0

Vaira Tempele 29.05.2011. 23.48

Saakaas liekuliibas tirgus. Kursh vairaak panjirgaasies par valsti. Lembergs jau salasiijies piraatu romaanus, shitas arii meegjinaas tureet liidz un izliksies par labo.

+15
0
Atbildēt

0

martins_kibilds 30.05.2011. 00.20

Pēc Zatlera sestdienas runas šāds solis ir pilnīgi bezjēdzīgs, jo pastāv 99% iespēja, ka iedzīvotāji nobalsos par Saeimas atlaišanu un Ainārs tiks atbrīvots no smagās deputāta nastas tik un tā. Bet no otras puses – ja var nolikt mandātu ar troksni, tad why not?

+12
0
Atbildēt

2

    raimonds_bossltd > martins_kibilds 30.05.2011. 09.38

    to Ivars
    Raudāt jā, bet nolikt mandātu ar troksni, ko smejies? Pediņu tikumi tādas lietas nepieļauj.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Pēterītis > martins_kibilds 30.05.2011. 09.46

    Vai vari parādīt slīcēju, kurš pēdējo salmiņu vaļā palaidis?

    +2
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu