SVF apstiprināta Latvijas nodomu vēstule • IR.lv

SVF apstiprināta Latvijas nodomu vēstule

30
Foto: Lita Krone, LETA

Pasaules Banka par atbalstu nodomu vēstulei lems ceturtdien

Latvijas valdība nodomu vēstulē Starptautiskajam Valūtas fondam (SVF) vispārējās valdības budžeta deficītu 2012.gadā paredzējusi mazāku par 3% no iekšzemes kopprodukta (IKP), atbilstoši EKS metodoloģijai, tiecoties uz 2,5%, lai nodrošinātu drošu Māstrihtas deficīta kritērija izpildi, teikts Latvijas nodomu vēstulē SVF, kas apstiprināta SVF izpilddirektoru valdes sēdē, vēsta aģentūra LETA.

Plānots, ka 2013.gadā deficīts nepārsniegs 1,9% no IKP, bet 2014. gadā – 1,1% no IKP, aģentūru LETA informēja Finanšu ministrijas (FM) Komunikācijas nodaļas pārstāve Agnese Beļkeviča.

Latvijas valdības jaunā nodomu vēstule par turpmākajiem pasākumiem ekonomikas stabilizēšanai un izaugsmes atjaunošanai SVF izpilddirektoru valdes sēdē apstiprināta 25.maijā, informēja Beļkeviča.

Vēstulē Latvijas valdība apņēmusies ievērot stingru fiskālo politiku – plānots fiskālās disciplīnas likumprojektu un grozījumus Satversmē iesniegt Saeimā līdz šā gada novembra beigām, kā arī ikgadējā budžeta likumprojektu 2012.gadam papildināt ar nesaistošu vidēja termiņa budžeta likumprojektu.

Līdz ar lēmumiem “Parex bankas” restrukturizācijas plāna izpildē “Citadele bankas” pārdošanas stratēģijas pieņemšanā un realizācijā un “Latvijas Hipotēku un zemes bankas” pārveides plāna pieņemšanā un izpildē paredzēta arī iesaldēto līdzekļu atbrīvošana un iespēja Latvijai tos izmantot tāpat kā pārējos aizdevuma līdzekļus.

Pēc nodomu vēstules pēdējās tehniskās saskaņošanas tā tiks publiskota un, tāpat kā iepriekšējās Latvijas valdības nodomu vēstules SVF, publicēta FM mājaslapā, solīja Beļkeviča.

FM pārstāve norādīja, ka aizdevuma programma noslēgsies šā gada beigās, taču jau iepriekšējās starptautisko aizdevēju pārskata misijas laikā tika panākta vienošanās, ka Latvija neizņems atlikušās aizdevuma daļas no Eiropas Komisijas un SVF, un 2011.gadā ir paredzēts saņemt tikai Pasaules Bankas (PB) pēdējo aizdevuma daļu sociālajam sektoram 100 miljonu eiro jeb 70 miljonu latu apmērā.

Par aizdevumu Latvijai PB valdē tiks lemts ceturtdien.

Latvijai līdz 2011.gada beigām ir pieejams 7,5 miljardu eiro liels aizdevums, paredzot turpināt Latvijā stingru fiskālo politiku un veikt strukturālās reformas, lai atgrieztos uz ekonomikas izaugsmes ceļa. Līdz šim saņemti 4,4 miljardi eiro. No tiem ap 49% izlietoti valsts budžeta deficīta un valsts budžeta aizdevuma finansēšanai, 38,5% izlietoti valsts parāda atmaksai, ap 10% izmantoti finanšu sektora stabilitātei, bet 2,5% ir Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankas atbalsts “Parex bankai”.

Komentāri (30)

Gvidža 27.05.2011. 14.57

Brendu smaržas par 10.00LVL un TIKAI šodien 27.05 visām smaržām 15% atlaides!Vairāk par smaržu klāst skatīt šeit: http://www.ienacunnoperc.lv

0
0
Atbildēt

0

maris 26.05.2011. 21.54

Krīze Rietumos un pie mums nav beigusies, nevajag dot tādus stulbus solījumus.

0
0
Atbildēt

0

Kristīne Jakubone 26.05.2011. 15.12

Vai arii shadus gadiijumus Dombrovskis apskatiijis savaa graamataa – Kaa Latvija no kriizes izgaaja. Kaut kaads sviests – vai tas neliecina par Latvijas shkjelshanos – kamer Valdis raksta graamatu, cilveekus izliek no dziivokljiem, atnjem mantu, izputina. Nez vai vinjsh tik pat atklaati njirgaasies pret tiem, kas sho piektdien ieradiisies graamatas izdoshanas pasaakumaa. Aizieshu paskatiishos.

0
-3
Atbildēt

2

    Gvidža > Kristīne Jakubone 27.05.2011. 14.57

    Brendu smaržas par 10.00LVL un TIKAI šodien 27.05 visām smaržām 15% atlaides!Vairāk par smaržu klāst skatīt šeit: http://www.ienacunnoperc.lv

    0
    0
    Atbildēt

    0

    anita_meistere > Kristīne Jakubone 26.05.2011. 16.05

    vai nu tu esi tipisks padomju produkts, vai arī sirgsti ar smagu laimes lācā sindromu.
    letiņiem ir ļoti labs teiciens : katrs pats sev laimes kalējs.
    izdari reiz beidzot pat kaut ko savā un savas valsts labā, nevis tikai gāni un gaidi kaut ko no citiem. samērā nožēlojami no malas izsktās.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu