Aizturēts Gulbenes novada domes izpilddirektors • IR.lv

Aizturēts Gulbenes novada domes izpilddirektors

19
Attēlā: Gulbenes novada domes ēka

Māris Danieks  atstādināts  saistībā ar Kultūras centra renovāciju

Sakarā ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) uzsākto kriminālprocesu un ar Gulbenes novada domes priekšsēdētājas Sandras Daudziņas (ZZS) rīkojumu, ceturtdienas vakarā uz laiku no amata tika atstādināts Gulbenes novada domes izpilddirektors Māris Danieks, ziņo LETA. 

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) aizturējis Gulbenes novada pašvaldības amatpersonu un kādu komercuzņēmuma valdes locekli par pretlikumīgu un krāpniecisku darbību veikšanu saistībā ar Gulbenes pašvaldības iepirkumu. 

Izmantojot dienesta stāvokli un pildot amata pienākumus, kopā ar komercuzņēmuma valdes locekli un, pēc iepriekšējas vienošanās, ar vēl divām komercuzņēmumu amatpersonām, ilgā laika posmā Danieks veicis krāpnieciskas un citas pretlikumīgas darbības, valstij radot zaudējumus vismaz 7 218 latu apmērā, norāda KNAB.

Uzskatot, ka iegūti pietiekami pierādījumi, KNAB izmeklētājs pašvaldības amatpersonu un komercuzņēmuma valdes locekli atzina par aizdomās turētajiem.

Pašlaik aizdomās turētajiem, kā drošības līdzeklis noteikts aizliegums tuvoties noteiktām personām. Bez tam, Daniekam aizliegts pildīt amata pienākumus pašvaldībā.

Pēc ierašanās Gulbenes novada domē, KNAB pārstāvji esot meklējuši dokumentus, kas saistīti ar vietējā kultūras nama renovācijas projektu, ziņo BNS. Gulbenes novada renovācijas projets tika uzsākts 2009.gadā un pašlaik ir pabeigts. 

Konkursā par Gulbenes pilsētas kultūras centra renovāciju uzvarēja SIA “Latvijas Energoceltnieks” ar piedāvāto līgumcenu 568 027 lati, bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN). Renovācijas autoruzraudzību veica akciju sabiedrība “Komunālprojekts” par līgumcenu 4200 lati bez PVN. Darbu izpildes gaitā tika izsludināti vairāki konkursi par papildus rekonstrukcijas darbu veikšanu, kuros uzvarēja SIA “Latvijas Energoceltnieks”, liecina Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā pieejamā informācija.

 

Komentāri (19)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu