Noslēdzas festivāls "Windstream" • IR.lv

Noslēdzas festivāls “Windstream”

23

25. aprīlī plkst. 19.00 Sv. Pētera baznīcā notiks Pavasara festivāla WINDSTREAM noslēguma koncerts „Rīgas spēlmaņu spēles”. Koncertā piedalīsies Profesionālais pūtēju orķestris „Rīga” diriģenta Mārtiņa Ozoliņa vadībā.

Pavasara festivāla WINDSTREAM noslēguma koncertā skanēs dažādu gadsimtu Rīgas komponistu mūzika, ietverot ne tikai Rīgā sacerēto, bet arī bieži atskaņoto mūziku. Koncertā būs pārstāvēti gan latviešu komponisti – Imants Kalniņš, Romualds Jermaks, Ringolds Ore, Andrejs Jurjāns, gan cittautu komponisti. Slavenākais no tiem ir Rihards Vāgners, kurš dzīvoja un strādāja Rīgā no 1837. līdz 1839. gadam. Lai gan franču komponists Hektors Berliozs nav dzīvojis Rīgā, lielu ietekmi uz Rīgas mūzikas dzīvi ir atstājis viņa paša diriģētais autorkoncerts 1847. gada 17. maija Melngalvju namā, tādēļ festivāla noslēguma koncertā izskanēs uvertīra „Romas karnevāls”, kuru Hektors Berliozs diriģēja Rīgā. Festivāla noslēguma koncertā ieeja ir bez maksas.

Līdzās Pavasara festivālam WINDSTREAM noslēgsies arī Profesionālā pūtēju orķestra „Rīga” sadarbībā ar fotoklubu „SIENA” rīkotais fotokonkurss „WINDSTREAM”. Tas risinājās no 11. februāra līdz 25. martam, kad interesentiem bija iespēja iesūtīt fotogrāfijas par pavasari un mūziku. Fotokonkursā tika iesūtīti 16 autoru darbi. Žūrija izraudzījās 10 labākās fotogrāfijas, kuras ir apskatāmas izstādē Sv. Pētera baznīcas foajē vēl līdz 25. aprīlim. Koncerta gaitā notiks arī fotokonkursa uzvarētāju apbalvošana. Pirmo trīs vietu ieguvēji saņems balvas no fotokonkursa atbalstītājiem – „MasterFoto”, bet pirmās vietas ieguvējs – īpašu balvu no „J. Vītiņš un kompanjoni”. Savu balvu piešķirs arī orķestris „Rīga”. Tā kā jebkuram lapas www.fks.lv/windstream apmeklētājam ir iespēja nobalsot par savu favorītu, viens autors saņems skatītāju simpātiju balvu.

Komentāri (23)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu