Grebenščikovs šodien Rīgā • IR.lv

Grebenščikovs šodien Rīgā

36

Šovakar Rīgā, Lielajā ģildē, notiks Borisa Grebenščikova radošais vakars, kurā mūziķis atskaņos plašu akustisko soloprogrammu, ziņo aģentūra LETA.

Klausītāji varēs dzirdēt ne tikai jau senās un labi zināmās dziesmas, bet arī kompozīcijas no pēdējos gados izdotajiem albumiem. Kopā ar Grebenščikovu uzstāsies grupas “Akvarium” taustiņinstrumentālists Boriss Rubekins un perkusionists Oļegs Šavkunovs.

Publikai būs arī iespēja uzdot mūziķim jautājumus, uz kuriem viņš atbildēs gan ļoti nopietni, gan tikai ar sev piemītošo humora izjūtu.

Līdz šim Grebenščikovs ir sniedzis dažus šāda formāta koncertus. Viens no tiem 2009.gadā notika Rīgā, Lielajā ģildē, kad Grebenščikovs uzstājās kopā ar īru mūziķi Braienu Fineganu.

Atceroties šo koncertu, etnomuzikologs Boriss Avramecs atzīst: “Grebenščikova solokoncerts Rīgā bija daudz vairāk nekā īpaša bauda viņa faniem. Koncerts kļuva par paraugu tam, ko nozīmē mākslinieka augstākais profesionālisms. Lieliskā ģitāras spēle, perfektā dikcija un bagāti niansētā dziedāšanas maniere, emocionāli piesātinātais priekšnesums un spēcīgais “draivs”, izteiktā humora izjūta un ārkārtīgi pozitīvā gaisotne, kura valdīja visu vakaru.” Šī koncerta ierakstu DVD formātā “Bilžu birojs” ir ieplānojis prezentēt gaidāmā koncerta laikā.

“Ceru, ka arī gaidāmais koncerts kā vienmēr būs emocionāli piesātināts un atkalredzēšanās ar Rīgā tik iemīļoto mākslinieku sagādās pavasarīgi priecīgus mirkļus,” pauž Avramecs.

Turklāt no 7.maija līdz 13.maijam Lielās ģildes Minsteres zālē būs apskatāma arī Grebenščikova mākslas darbu izstāde. Paredzēts, ka interesentiem būs iespēja iegādāties mākslas darbus.

Lai pārsteigtu un iepriecinātu mākslinieku, “Bilžu birojs” ir iecerējis izveidot fotoekspozīciju “Boriss Grebenščikovs Latvijā”. Tāpēc, ja fotogrāfu vai privāto kolekcionāru rīcībā ir fotogrāfijas no Grebenščikova viesošanās reizēm Latvijā, īpaši no pagājušā gadsimta 80. un 90.gadiem, izstādes rīkotāji aicina pieteikties pa e-pastu “[email protected]” vai telefonu 29282866 un līdz šī gada 2.maijam nogādāt tās “Bilžu” birojā Rīgā.

Vienlaikus tiek izsludināts konkurss par senāko foto, kurā fiksēta Grebenščikova viesošanās Rīgā vai Latvijā. Balvā paredzēts koncerta DVD un ielūgums uz 7.maija koncertu.

Komentāri (36)

janazakovica 21.04.2011. 22.13

pareizticigiem ir grebensekova bazica un kapi.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu