Rasmusens: Lībijas operācija turpināsies, cik ilgi vajadzīgs • IR.lv

Rasmusens: Lībijas operācija turpināsies, cik ilgi vajadzīgs

25
NATO ģenerālsekretārs Anderss Fogs Rasmusens. Foto: Kaspars Krafts, F64

NATO paudusi atbalstu starptautiskajiem aicinājumiem diktatoram Kadafi atteikties no varas

NATO militārā operācija Lībijā tiks turpināta “tik ilgi, cik nepieciešams”, ceturtdien alianses ārlietu ministru sanāksmē apliecināja tās ģenerālsekretārs Anderss Fogs Rasmusens, vēsta aģentūra LETA.

Ceturtdien un piektdien Berlīnē tiekas NATO valstu ārlietu ministri. Alianses dalībvalstu vidū aizvien pieaug domstarpības par atbilstošāko gaisa uzlidojumu intensitāti Lībijā.

“Mēs esam apņēmības pilni sniegt visus nepieciešamos resursus un nodrošināt maksimālu operācijas elastīgumu mūsu mandāta ietvaros,” apliecināja ģenerālsekretārs. “Pret leģitīmiem mērķiem tiks saglabāts augsts operācijas temps, un šo spiedienu mēs liksim lietā tik ilgi, cik nepieciešams.”

Lībijas operācijā ir jāiesaista vairāk lidmašīnu, kas spētu īstenot augstas precizitātes triecienus, lai uzbruktu pilsētās paslēptajam smagajam bruņojumam un izvairītos no civiliedzīvotāju upuriem, norādīja Rasmusens.

Turklāt NATO ceturtdien pauda savu atbalstu iepriekš izskanējušajiem starptautiskajiem aicinājumiem Lībijas diktatoram Muamaram Kadafi atteikties no varas. “Mēs paužam gandarījumu par vakar (trešdien) Dohā notikušo kontaktgrupas sanāksmi un atbalstam aicinājumu Kadafi atteikties no varas,” teikts alianses ārlietu ministru sanāksmē pieņemtajā deklarācijā.

Tikai sešas no NATO 28 dalībvalstīm veic uzlidojumus Kadafi lojālajiem spēkiem, turklāt franču un britu kara aviācija nodrošina pusi no visiem uzbrukumiem. Vēl viens jautājums, kas rada domstarpības alianses dalībvalstu vidū, ir nemiernieku apbruņošana – pret to iebilst Beļģija, turpretī Itālijas ārlietu ministrs Franko Fratīni uzskata, ka citas izvēles nav.

Komentāri (25)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu