Nākamgad budžets būs jākonsolidē par 150 - 180 miljoniem • IR.lv

Nākamgad budžets būs jākonsolidē par 150 – 180 miljoniem

29
Foto: Gatis Gierts, F64
Indra Sprance

Atbrīvos banku stabilitātes rezerves

Nākamgad budžets būs jākonsolidē par 150 līdz 180 miljoniem latu, tā trešdien pēc vairākas stundas ilgās sarunas ar starptautiskajiem aizdevējiem un koalīcijas sanāksmes paziņoja premjers Valdis Dombrovskis (JL, “Vienotība”).

Dombrovskis žurnālistiem noliedza, ka sarunas ieilgušas kādu domstarpību dēļ. “Sarunas ar starptautiskajiem aizdevējiem kopumā noritēja pozitīvā gaisotnē, mēs esam panākuši virkni pozitīvu vienošanos, ” sacīja premjers, norādot, ka par 2011.gada budžeta grozījumiem ir panākta gala vienošanās, savukārt 2012.gada budžeta konsolidācijas apmērs būs starp 150 un 180 miljoniem latu. Patlaban turpinās darbs arī pie konsolidācijas pasākumu iezīmēšanas, bet detalizētāk par šiem jautājumiem varētu būt zināms pēc cetutrdienas noslēguma tikšanās ar aizdevējiem.

Dombrovskis arī informēja, ka panākta vienošanās par banku sektora stabilitātes rezerves daļēju atbrīvošanu, taču tur priekšnosacījums esot “Citadeles” pārdošanas plāna iesniegšana. Daļu šo rezervju Latvija varēs izmantot deficīta dzēšanai, taču par precīzu apmēru pagaidām nav vienošanās.
Saskaņā ar vienošanos, Latvijai nākamgad jāievēro budžeta deficīts – zem 3%, kas būs kā atskaites kritērijs aizdevuma programmas izpildes izvērtēšanai, taču, kā atzina premjers, konsolidējot budžetu par 150 – 180 miljoniem latu, deficīts varētu būt mazāks – ap 2,5%.

Savukārt ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis pēc koalīcijas sanāksmes slavēja premjeru par veiksmīgām sarunām ar aizdevējiem. Brigmanis uzsvēra, ka pie konsolidācijas pasākumiem būs jāstrādā laicīgi.

 

Komentāri (29)

ineglite 13.04.2011. 17.04

nu nezinu nezinu . Gandrīz ik vakaru apskatos ziņas ar no Lietuvas kanāliem nekas spožāks par Latviju nav. Šeit izvilkts kaut kādi skaitļi. Par kontrabandas cigaretēm neticu nemaz tur vel lielāki kvantumi ir. Bet citādi mums jau tie paši uzlabojumi ar ir redzami. Un tā ka mēs kritām dziļāk , tīri labi izskatāmies. Lai apkarotu kontrabandu sekmīgi vaig sākt ar mantas konfiskāciju citādi neies krastā.

+8
-2
Atbildēt

1

    lebronj2356 > ineglite 13.04.2011. 19.53

    Pirmkārt vajag raksta šādi un nevis ”vaig” kā kāda čatiņā ! Otrkārt ar boļševiku metodēm neko nepanāksim, jo kontrobanda jau ir ieaugusi tautā diemžēl – ar muļķīgajām akcīzes un likmju celšanām + algu cirpšanām valdība ir padarījusi kontrobandistus par ”savējiem”, kas piegādā par pieņemamām cenām nepieciešamas preces dzīvošanai(degviela, par alkoholu un cigaretēm var pastrīdēties). Treškārt, tā kā kontrobanda ir izpletusies tādos apmēros, tā arī var finansēt savu eksistenci…un tikai nevajag teikt, ka augšas nezina par kreiso tirdzniecību !

    +4
    -3
    Atbildēt

    0

ARNO 14.04.2011. 05.29

Abi video demonstrē ASV arodbiedrību absurdu. Šīs nav arodbiedrības sociālisma izpratnē kas gādā ceļazīmes uz sanitoriju un rūpējas par darba drošību. Tās nav arī kapitalisma arodbiedrības kas cīnās par proletariāta tiesībām pret slikto rūpnīcas bosu.
Šīs ir valsts ierēdņu arodbiedrības kurās dalība ir obligāta un biedru nauda tiek atvilkta pirms tu ieraugi algu. Latvijā to laikam jāsauc par “jumtu”.

Attiecīgi rodas milzīgs interešu konflikts, jo šīs arodbiedrības izdod miljoniem dolāru lai ievēlētu sev vēlamu kandidātu kurš apstiprinās labāku algu līgumu ar labāku veselības apdrošināšanu, pensijām. Pa cik runa iet par valsts iestādēm “sliktajam bosam”- nodokļu maksātājam nav iespēju doties pie konkurenta. Cikls turpinājās ar “gāzi grīdā” līdz iestājās krīze un nu štati ir bankrota priekšā.

Tagad jaunievēlētais štata vadītājs grib atņemt arodbiedrībām iespēju darba samaksas līgumam likt klāt “labumus” kam vērtība nākotnē pieaug eksponenciāli. Citos štatos nu mēģina panākt lai būtu tiesības strādāt nepievienojoties arodbiedrībām.

Jūtot ka vara sāk slīdēt ārā no rokām arodbiedrības organizēja masveida protestus. Patlaban izskatās ka jaunais šefs ir pirmo raundu ir vinnējis, bet cīņa turpinās.

+5
0
Atbildēt

0

oktaavs 13.04.2011. 17.43

> Dīzelis
Kontrabandu var apkarot tikai ekonomiskiem līdzekļiem, nevis ar represijām un automatčikiem uz robežas.

+5
-2
Atbildēt

1

    raimonds_bossltd > oktaavs 13.04.2011. 19.45

    to west
    Ar kādiem “ekonomiskiem” līdzekļiem? Vai iespējams pacelt dzīves līmeni krievijā, lai cigaretes un alkohols tur maksātu tik pat cik pie mums? Pat ja tā, nebūs cigarešu ar krievijas akcīzes markām, РПЦ-ФСБ teroristu banda dzīs Latvijā iekšā bezakcīzes mantu.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu