Vētras dēļ elektrības vēl nav 2200 klientiem • IR.lv

Vētras dēļ elektrības vēl nav 2200 klientiem

22
Lauris Vīksne, F64

Stiprais vējš nopostījis vienīgi kokus, tie krituši uz elektrolīnijām

Vētras dēļ traucētā elektrības padeve piektdien līdz pulksten 14 atjaunota vairāk nekā septiņiem tūkstošiem klientu, tādējādi traucēta energoapgāde vien 2200 “Sadales tīkla” klientiem, aģentūrai BNS pavēstīja “Latvenergo” Ārējās komunikācijas daļas vadītājs Andris Siksnis.

Spēcīgā vētra, kas naktī plosījās Latvijā, vēja ātrumam sasniedzot pat 30 metru sekundē, radīja postījumus un elektroapgādes traucējumus Centrālajā, Dienvidu un Rietumu reģionā. Bez elektrības ir lietotāji Bauskas, Talsu, Dobeles, Tukuma, Kuldīgas apkārtnē, kā arī Ķekavā un Ogrē. Siksnis norādīja, ka stiprais vējš naktī galvenokārt ir lauzis kokus un to zarus, kas iekārušies elektrolīnijās un pārrāvuši vadus.

Glābēji pagājušajā diennaktī deviņas reizes braukuši izsaukumos saistībā ar nolūzušiem kokiem, kas traucē satiksmi, piektdien Latvijas Televīzijas raidījumā “Labrīt, Latvija!” pastāstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāvis Jānis Ķērpis.

Pieci izsaukumi bijuši Rīgā, bet pārējie citās Latvijas pilsētās. Pārsvarā šie izsaukumi bijuši saistīti ar ceļu braucamās daļas attīrīšanu.

VUGD pārstāve Viktorija Šembele piektdienas rītā informēja, ka vēl vairāki izsaukumi par nolauztajiem kokiem nākuši klāt. Divreiz saņemta informācija arī par koka uzkrišanu uz mājas jumta un divas reizes noņemti vēja atrauti reklāmas stendi.

Rīgas centrā naktī uz piektdienu ziemeļrietumu vēja ātrums brāzmās sasniedza 24 metrus sekundē, kad ūdens līmenis Daugavgrīvā paaugstinājās par 72 centimetriem, tikai par deviņiem centimetriem atpaliekot no pirmās plūdu robežas. Līdz ar vēja pierimšanu notiek pakāpeniska līmeņa pazemināšanās.

Naktī Ventspils ostā ziemeļrietumu vēja ātrums brāzmās sasniedza 30 metru sekundē (m/s), savukārt 27 m/s stipras brāzmas tika reģistrētas Kolkā. Savukārt valsts austrumu daļu vētra neskāra – vējš brāzmās nepārsniedza 16 m/s.

Komentāri (22)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu