Katiņas noziegums • IR.lv

Katiņas noziegums

24

Agādā “Zvaigzne ABC” iznākusi amerikāņu rakstnieka Alena Pola grāmata “Katiņa. Staļina noziegums un patiesības triumfs”

1940. gadā pavasarī Staļins parakstīja nāves spriedumu tūkstošiem poļu virsnieku, karavīru un karagūstekņu, kuri atradās PSRS teritorijā esošajās nometnēs. Šī pavēle deva iespēju padomju varas iestādēm veikt vienu no baisākajām 20. gadsimta masu slepkavībām, ar šāvienu pakausī nogalinot vairāk nekā 20 tūkstošus nevainīgu cilvēku. Poļiem Katiņa ir kļuvusi par simbolu visiem Staļina noziegumiem pret viņu zemi un tautu.

Amerikāņu rakstnieks Alens Pols sniedz ieskatu šī baisā nozieguma anatomijā. Kāpēc nāvē tika iedzīti tūkstošiem poļu? Kas bija šo slepkavību izpildītāji? Vai no slepkavu lodēm bija iespējams aizbēgt? Meklējot atbildes, Alens Pols izseko triju ģimeņu likteņiem, kas nu uz visiem laikiem savijušies ar Katiņas traģēdiju. 

Grāmatā Katiņas notikumi attēloti to vēsturiskajā kontekstā, kur cilvēku masveida nogalināšana bija tikai viens no padomju režīma paņēmieniem, kā uz visiem laikiem iznīcināt kaimiņvalstu neatkarību. 

Komentāri (24)

dro 04.04.2011. 18.00

Šī pavēle deva iespēju padomju varas iestādēm veikt vienu no baisākajām 20. gadsimta masu slepkavībām, ar šāvienu pakausī nogalinot vairāk nekā 20 tūkstošus nevainīgu cilvēku.
________________________________
Es precizētu: viena baisākajām a t k l ā t aj ā m masu slepkavībām, jo nāves mašīna darbojas dienu un nakti no Oktobra apvērsuma pirmās dienas, jo iznīcināti desmitiem miljoniem cilvēku, un Katina ir tikai viena epizode…

+3
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu