Komisija atbalsta pilnīgu nāvessoda atcelšanu Latvijā • IR.lv

Komisija atbalsta pilnīgu nāvessoda atcelšanu Latvijā

36
Foto: Andrejs Strokins, F64
Indra Sprance

Latvija varētu ratificēt Cilvēktiesību un pamatbrīvību aizsardzības konvencijas 13.protokolu

Lai arī vēl salīdzinoši nesen iekšlietu ministre Linda Mūrniece (JL, “Vienotība”) pauda atbalstu nāvessoda atjaunošanas idejām, Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija šodien atbalstīja likumprojektu par Eiropas cilvēktiesību un pamatbrīvību aizsardzības konvencijas 13.protokola ratifikāciju, kas paredz pilnīgu nāvessoda atcelšanu.

Kā Ir.lv skaidroja komisijas vadītāja Ingrīda Circene (JL, “Vienotība”), Eiropas valstis konvenciju parakstījušas 1950.gadā, Latvija tai pievienojās 2002.gadā, bet līdz šim vēl nebija ratificējusi. Šobrīd Tieslietu ministrija virza koncencijas ratifikācijas jautājumu un Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija, vienai deputātei – Dzintrai Hiršai (“Vienotība”) aturoties, atbalstīja tās turpmāku virzību. Hirša atturējusies, norādot uz iespējamiem galējiem līdzekļiem attiecībā uz personām, kas atzītas par vainīgām terorismā.

Moratorijs nāvessoda izpildei Latvijā ir noteikts jau kopš 1996.gada. Kopš tā laika arī nav piespriests neviens nāvessods. Krimināllikums nosaka, ka nāvessodu – nošaušanu – kā soda mēru var piemērot vienīgi tad, ja noziegums – slepkavība – izdarīta kara laikā vainu pastiprinošos apstākļos.

 

Komentāri (36)

Janka, Janic 22.03.2011. 12.50

par valsts nodeviibu un taas nozagšanu vajadzeeja veel atstaat…

+3
-3
Atbildēt

2

janazakovica 22.03.2011. 12.43

tikai kadi 200 valsts izzadzeji janosauj un tad var atcelt.ar trubas cilveku k&k es kvadrata un godman prieksgala..ltv1 tiesajaa ari noteikti raidis.

+2
-7
Atbildēt

2

raimonds_bossltd 22.03.2011. 14.14

Kamēr Latvijā palicis vēl kaut viens ņedobitais krievu armijnieks, komunists, čekists, pops, vai viņu vīriešu kārtas tiešais pēcnācējs, no nāvessoda nedrīkstēja atteikties, sabiedrības drošības interesēs.

0
-6
Atbildēt

1

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu