Prezidenta amatam apspriests arī Levits un Piebalgs • IR.lv

Prezidenta amatam apspriests arī Levits un Piebalgs

28
Foto: Lauris Naglins, F64
Indra Sprance

Āboltiņa: Zatleram pašam jāpieņem lēmums par atkārtotu kandidēšanu

 “Vienotība” par vienu no spēcīgākajiem kandidātiem Valsts prezidenta amatam uzskata pašreizējo prezidentu Valdi Zatleru, tomēr apvienības valde ir apspriedusi arī Eiropas Kopienu tiesas tiesneša Egila Levita un Eiropas Komisijas attīstības sadarbības komisāra Andra Piebalga kandidatūras, to pēc tikšanās ar Zatleru šodien žurnālistiem sacīja Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa (“Vienotība”).

Viņa norādīja, ka ar Zatleru šodien nav apspriesta viņa potenciālā kandidēšana, jo prezidents šajā jautājumā “pats pieņems lēmumu”, vēsta LETA.

Āboltiņa solīja 15.martā sniegt plašāku informāciju par viņas rosinātās prezidenta kandidātu izvērtēšanas komisijas darbību. Virkne uzrunāto sabiedrības pārstāvju baidās dot piekrišanu darbam komisijā, jo nevēlas tikt saistīti ar prezidenta izvēles procesa negatīvajiem aspektiem, sacīja Āboltiņa.

Kā ziņots, Piebalgs jau iepriekš atzinis, ka neplāno kandidēt uz Valsts prezidenta amatu – pēc viņa domām, Latvijai nepieciešams nācijas līderis, nevis tehnokrāts, par kādu Piebalgs uzskata sevi.

Savukārt Levita vārds Valsts prezidenta amata kontekstā minēts jau pirms četriem gadiem.Kā liecina aģentūras LETA arhīva informācija, 2007.gadā Valsts prezidenta vēlēšanu dienā, Saeimā vērojot prezidenta vēlēšanas procesu, Levits, jautāts, vai varētu piekrist kandidēt augstajam amatam, ja gadījumā prezidenta ievēlēšanai būs nepieciešama otrā kārta, atbildēja: “Ja būs attiecīga situācija, es varētu attiecīgi pārdomāt.”

 

Komentāri (28)

dro 11.03.2011. 17.03

Krix. Ir jāiet uz tautas vēlētu prezidentu
________________
Tad jau arī Paulam vēl būs iespēja:)

+9
-1
Atbildēt

1

    Andris > dro 11.03.2011. 17.33

    Ņemot vērā, ka tautas vēlētu prezidentu vēlas 70+% iedzīvotāju, un arī Lemergu atbalsta 70+% (no citas aptaujas pagājušogad), nav nekādu šaubu, kurš būtu prezidents nākamajos 8 gados. Pat Paulam nespīd!

    +7
    0
    Atbildēt

    0

Andris 11.03.2011. 18.22

Ieteiktu iekļaut kandidātu sarakstā Artūru Irbi – viņš perfekti runā angliski, labi izskatās, pēc rakstura drosmīgs un principiāls. Prezidentam taču nav jābūt ekonomistam. Ja jau ārts varēja būt prezidents, un pat veļas mazgātavas priekšnieks Rumpītis, tad arī hokejists varētu. Viens no labākiem ASV prezidentiem visā vēsturē bija kinoaktieris.

+11
-3
Atbildēt

3

    Edzs > Andris 12.03.2011. 02.05

    agrunte _…labi izskatās, pēc rakstura drosmīgs un principiāls…_
    ~~~~~~~~~~
    Irbe saliktu maisos 12 kljushkas un klat butu, ilgi nebutu jaaicina. stavetu ka muris vartos un acigi skatitos lai neviens spejigs tuvuma neuzrodas.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    dro > Andris 11.03.2011. 18.38

    Pievienojos:))

    +7
    -2
    Atbildēt

    0

    lebronj2356 > Andris 11.03.2011. 19.19

    Pievienojos, bet mani diemžēl māc šaubas vai Arča gribētu iesaistīties šajā netīrajā un dažādiem liekuļiem un izzadzējiem bagātajā politiskajā dzīvē, bet ja tas notiktu tad super – tikai viens otrs Latvijā no dusmām pārsprāgtu. Es arī ļoti atzinīgi vērtēju Reigana devumu, t.sk. mūsu atbrīvošanos no padomju okupācijas(no tās sekām diemžēl vēl tikai atbrīvojamies), taču viņa ekonomiskā politika nebija tik veiksmīga, kā to redzam mūsdienās !

    +6
    0
    Atbildēt

    0

aivars_silins 11.03.2011. 18.12

Visas šitās spēlītes beigsies ar to, ka tiešām dabūsim Lemberga ieteikto kandidātu. Izskatās, ka kādam no Vienotības pašam dikti gribas tikt tajā krēslā. Atkārtosies tiesībsarga scenārijs. Tas, ka cienījami kandidāti atsakās kandidēt, liecina, ka netic Vienotības spējām novest lietu līdz sakarīgam galam.

+7
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu