Zatlers: ar pilsonību nevar tirgoties • IR.lv

Zatlers: ar pilsonību nevar tirgoties

40
Lita Krone, LETA

Šlesers rosina par 1 miljonu piešķirt pilsonību ārzemniekiem

Valsts prezidents Valdis Zatlers neatbalsta apvienības “Par labu Latviju!” līdera Aināra Šlesera ierosinājumu piešķirt pilsonību ikvienam, kas īpašā fondā ziedos miljonu eiro, vēsta aģentūra BNS.

“Ar Latvijas pilsonību nevar tirgoties, jo lojalitāti pret valsti nopirkt nav iespējams,” sociālajā tīklā “twitter.com” paudis Zatlers.

Arī premjers Valdis Dombrovskis (“Vienotība”) kategoriski vērtē Šlesera ierosinājumu, norādot, ka tas pilnībā degradētu Latvijas pilsonības jēgu, paziņojusi premjera preses sekretāre Līga Krapāne. “Šī ir Aināram Šleseram raksturīga ideja, līdz ar to tas nav pat pārsteigums. Ministru prezidents neatbalsta un nepiekrīt šādam risinājumam, jo tas pilnībā degradētu Latvijas valsts pilsonības institūta ideju un jēgu,” informēja Krapāne.

Jau vēstīts, ka Saeimas deputāts Ainārs Šlesers (PLL) izdomājis veidu, kā Latvijas budžetā iegūt desmit miljardus eiro (7 miljardus latu), ceturtdien vēstīja aģentūra LETA.

Šlesers rosina apmaiņā pret viena miljona eiro jeb 700 tūkstošu latu “ziedojumu” īpašā fondā piešķirt Latvijas pilsonību ārvalstniekiem. Šādu ideju Šlesers ceturtdienas rītā pauda intervijā LNT raidījumam “900 sekundes”.

Politiķa ieskatā, šādā ceļā 10 tūkstoši ģimeņu varētu saņemt Latvijas pilsonību, tādējādi valsts budžetā iegūtu desmit miljardus eiro, un Latvija varētu iegūt līdzekļus starptautiskā aizdevuma atmaksai. Nauda tiktu iemaksāta īpaša fondā, no kuriem pieci miljardi aizietu aizdevuma atdošanai, savukārt pārējā nauda valsts attīstībai.

Latvijas pilsonību varētu iegūt tikai tie pasaules bagātie pilsoņi, kuriem būtu legāli ienākumi, un tiktu rūpīgi pārbaudīti visi citi dati par viņiem.

Viņaprāt, interese par minēto iespēju būtu, jo, iegūstot Latvijas pilsonību, cilvēki iegūtu arī Eiropas Savienības pilsonību. Turklāt, kā atzina Šlesers, Latvija ir skaista, droša un mazapdzīvota valsts.

Jau ziņots, ka koalīcija vienojusies par šā gada budžeta papildu konsolidācijas pasākumiem vairāk nekā 50 miljonu latu apmērā, taču vēl notiek iecerēto pasākumu saskaņošana ar Starptautisko valūtas fondu un Eiropas Komisiju.

Lielāko daļu konsolidācijas plānots veikt uz nodokļu palielinājuma rēķina, paaugstinot akcīzi benzīnam, cigaretēm, alkoholam, atceļot samazinātās nodokļa likmes dabasgāzei. Savukārt izdevumu daļā par pieciem miljoniem latu tiks mazināti valsts pārvaldes izdevumi atalgojumam.

 

Komentāri (40)

Silijo 10.03.2011. 10.32

Šlesers prostituē nāciju! Vistiešākajā veidā.

+21
-1
Atbildēt

0

guntis_anita 10.03.2011. 10.41

Ainār, tad jau ej vēl tālāk – tas, kas ziedo, piemēram, 3 miljonus, tiek atbrīvots no kriminālvajāšanas. Cik valsts tad ietaupītu vēl! Bet es ierosinu citu variantu – tauta, sametamies pa 0,5 Ls katrs, samaksājam Šleseram miljonu sāpju naudu un izraidām viņu no valsts bez tiesībām šeit atgriezties, tā teikt ”persona non grata”. Un ne tikai Šleseru.

+18
-2
Atbildēt

2

    raimonds_bossltd > guntis_anita 10.03.2011. 12.56

    to kraace
    Par tādu naudu var noalgot šāvēju brigādi, kas visu tā mūdža dzimtu aizsūtītu pie Staļina uz elli.

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    anita_meistere > guntis_anita 10.03.2011. 10.54

    njā…pakāsiens vēlēšanās Aināram acīmredzot bija parāk smags triecens.

    par atpirkšanos no kriminālatbildības, es atbalstu..nopietni. tik summai ir jābūt attiecīgai. kaut kas neiedomājams un neredzēts!! kā tad.
    Mercedes korupcijas skandālā ASV kāds ir tiesāts? nē..tik pārsimts miljoni nolocīti soda naudās. un tas ir daudz daudz jēdzīgāk, ka uzturēt cietumā dažus sešiniekus.

    +4
    -3
    Atbildēt

    0

Una Grinberga 10.03.2011. 10.54

Jāsaka, ka Šlesers augstu vērtē valsts pilsonību. Respekts! :D Bet lētāk ir uzpirkt naturalizācijas ierēdni, kuram droši vien pietiktu ar 100Ls. Tipisks Šlesera biznesa “plāns”.

+14
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu