Nosaukti pirmie "Positivus" festivāla galvenie viesi • IR.lv

Nosaukti pirmie "Positivus" festivāla galvenie viesi

6
James

Grupas "James", "Editors", "Beach House" un "Hurts" būs vieni no galvenajiem māksliniekiem, kas šovasar 15. un 16. jūlijā uzstāsies piektajā Positivus festivālā, šodien paziņoja festivāla rīkotāji. 

"James" faniem un tiem, kas apmeklēja pirmo Positivus festivālu, šī ir viena no gaidītākajām grupām, kas atgriežas Positivus piektās jubilejas gadā. Tieši James uzstāšanās 2007. gadā aizsāka Positivus festivāla burvības neatkārtojamo stāstu.

Britu indie rock grupa "Editors", kuru izdotie studijas albumi sasnieguši platīna statusu un sagādājuši grupai nominācijas vairākām prestižām mūzikas balvām, tostarp Mercury Prize par debijas albumu un Brit Awards kā Labākajai britu grupai, sniedz izpārdotus koncertus un ir gaidīti festivālu viesi visā pasaulē jau kopš grupas pirmsākumiem.

Baltimoras indie rock duets "Beach House" pagājušā gadā izdeva savu trešo albumu "Teen Dream", ko daudzi mūzikas fani atzinuši par vienu aizvadītā gada labākajiem ierakstiem. No labi glabāta noslēpuma "Beach House" pamazām pārtop plašākas klausītāju auditorijas mīluļos, taču dueta kinematogrāfiskais popmūzikas skanējums tamdēļ nav kļuvis mazāk ekskluzīvs un izmeklēts.

Mančestras indie elektronikas grupa "Hurts" ir šā brīža superhīts. Duetu spēlē gandrīz visas radio stacijas, un nepilna gada laikā Hurts ir kļuvuši par vienu no pieprasītākajām Eiropas grupām. 

Positivus festivālā uzstāsies arī vairākas Baltijas grupas. Latviju pārstāvēs "Satellites LV", "Dzelzs vilks", Gustavo un "Auļi", Lietuvu – Alina Orlova, savukārt Igauniju – Iiris un Ewert And The Two Dragons.

Būtisks jaunums Positivus festivālā būs vēl viena jauna – Baltijas grupu mūzikas skatuve – Tallin Music Week Stage.

 

Komentāri (6)

Sarma 04.03.2011. 13.41

Editori ir lieliski, man patīk pirmie divi albumi- The back room un An end has a start. Jaunākās dziemas so-so. Sākam iepazīšanu kaut vai ar šo te dziesmu: http://www.youtube.com/watch?v=1YDN1rQ5w-k
un nemaz nepamanīsiet, kā labpatikā jau sākat sist līdzi takti ar savu mazo, netīro kediņu :)

+2
0
Atbildēt

0

Aldīna 04.03.2011. 14.53

Eh, ja vareetu “Naked and famous” no Jaunzeelandes atdabuut!!!!! Buutu aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaarpraats ku labi! :)

+1
0
Atbildēt

0

andris_auzinsh 03.03.2011. 22.48

TUNNG! Shitie ir lieliski. Redzeeju/dzirdeeju vienaa koncii britu salaas. Taadi kaa folk vokaalas un elektroniskaas savienojums. Vieniigi IR rakstaa tas NAV piemineets…

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu