Pēcpusdienā piekrastē vējš atkārtoti sasniegs 22 m/s • IR.lv

Pēcpusdienā piekrastē vējš atkārtoti sasniegs 22 m/s

23
Lauris Vīksne, F64

Siksnis: Mēs esam fiksējuši pat traucējumus 25 tūkstošiem mājsaimniecību nakts laikā

Pagājušajā diennaktī stipro vēja brāzmu dēļ, kas brīžiem sasniedza vētras spēku, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests saņēmis 18 izsaukumus, trešdien vēsta aģentūra LETA.

Galvenokārt izsaukumi bijuši saistīti ar kritušiem kokiem. Bez elektroenerģijas palikušo skaits svārstījies vairāku tūkstošu robežās, bet trešdien no rīta to ir aptuveni 11 tūkstoši.

“Latvenergo” pārstāvis Andris Siksnis intervijā Latvijas Radio sacīja: “Vējš vakar ir bijis ļoti stiprs, īpaši vakara stundās un naktī. Mēs esam fiksējuši pat traucējumus 25 tūkstošiem mājsaimniecību nakts laikā, bet veiksmīgi risinot tā saucamos lokalizācijas darbus, līniju pārslēgumus, šobrīd ar traucējumiem vai bez sprieguma ir ap 11 tūkstošiem mājsaimniecību. Jāsaka uzreiz, reģionu dalījumā nav problēmu rietumos un dienvidreģionā – tur ir nelieli bojājumi. Vairāk ir centrālaustrumu reģionā, centrālajā reģionā, bet mūsu brigādes strādā – līnijās izgājuši 260 brigādes, un laikapstākļi ir labvēlīgi, tādēļ jāsaka, cerams, ka tiksim ātri galā.”

Trešdien pēcpusdienā piekrastē ziemeļrietumu vējš pastiprināsies, brāzmās sasniedzot ātrumu 20 – 22 metri sekundē, brīdina Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Otrdienas pēcpusdienā dienvidrietumu vēju Latvijā nomainīja rietumu, ziemeļrietumu vējš. Tika ziņots, ka Ventspils lidostā vēja brāzmas pastiprinājās līdz 21 metram sekundē (m/s), Rīgā – 20 m/s, brāzmas spēcīgākas kļūst arī citviet Rīgas līča piekrastē. Igaunijas salās vējš brāzmās sasniedz 23-25 m/s.

Vēl otrdienas vēlā pēcpusdienā un vakarā valsts lielākajā daļā gaidāmas brāzmas līdz 17-22 m/s, piekrastes novados vējš dažviet sasniegs 24 m/s. Rīgā stiprākais vējš gaidāms tuvāko 3-5 stundu laikā – līdz pulksten 20. Ziemeļrietumu vēja brāzmas galvaspilsētā sasniegs 20-24 m/s. Naktī vējš visā valstī nedaudz pierims.

Jau vēstīts, ka otrdienas priekšpusdienā Lietuvas rietumos vēja ātrums brāzmās sasniedza 30 m/s. Liepājas apkaimē otrdienas rītā vējš plosījās ar stipras vētras spēku – brāzmās līdz 27 m/s. Aģentūra LETA vēstīja par kuģu kustības ierobežojumiem Liepājas ostā spēcīgā vēja dēļ.

Viļņu augstums vētras laikā Baltijas jūras centrālajā daļā nedaudz pārsniedzis sešus metrus, liecina Zviedrijas Meteoroloģijas un hidroloģijas institūta informācija.

Komentāri (23)

austrisv 08.02.2011. 14.50

Manuprāt, vējš līdz 25 m / sek ir stiprs, bet ne jau tik postošs, kā te raksta un biedē!

+1
0
Atbildēt

0

Ludmila Sočņeva 19.03.2017. 14.32

P.S. Kategorija: Politika;

Atslēgvārdi: Latvijas cittautieši.

L.Soczniewa, ar cieņu

0
0
Atbildēt

0

ilmisimo 08.02.2011. 18.08

meteo autoritāte Orkāns?

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu