Ķuzis: “Alfas” 40 disciplinārlietas ir normāls skaitlis • IR.lv

Ķuzis: “Alfas” 40 disciplinārlietas ir normāls skaitlis

24
Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieks Ints Ķuzis. Autors: Mārtiņš Zilgalvis, F64

Rīgas policijas priekšnieks iesaka noteikt profesijas, kurās piestrādāt nav ieteicams

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieks Ints Ķuzis intervijā žurnālam “Ir” atzīst, ka tikai 10% no policijā strādājošajiem oficiāli reģistrējuši otru darba vietu. Savukārt paralēli pamatdarbam specvienībā ''Alfa'' pistrādā apmēram 40% darbinieku.

Jautāts, kāpēc līdz šim nav kontrolētas darbinieku parādsaistības ar amatpersonu deklarāciju palīdzību, Ķuzis atteic, ka “mēs esam fokusējušies, ka tas ir KNAB darbs. Pagājušajā gadā beidzot ir nostabilizējies skaits, kas prasa [darbu savienošanas] atļaujas – ap 10%, jo pirms tam vispār neprasīja, deklarācijās varēja konstatēt, ka ir ienākumi, kas pārsniedz algu.” 

Paralēli darbam specvienībā piestrādā apmēram 40% “Alfas” darbinieku. Ķuzis iesaka izveidot “profesiju sarakstu, kur piestrādāt nebūtu ieteicams. Tā pati inkasācija, kas ir bīstama. Kamēr viņš pārvadā naudu kā priekšmetu, viss ir kārtībā. Līdzko priekšmets viņa prātā pārvēršas par maksāšanas līdzekli, tas rada riskus,” sacīja Ķuzis.

Savukārt specvienības “Alfa” disciplinārpārkāpumu skaits uz kopējā fona, viņaprāt, ir normāls: “Pagājušajā gadā Rīgas reģionā, kur ir ap 3000 policistu, ir iesniegtas 570 sūdzības. Viņu 40 ir normāli, ņemot vērā, ka viņi strādā uz ielas,” sacīja Ķuzis. Viņš arī pastāstīja, ka neviens no “Alfas” nav aizturēts par bandītismu.

Pilnu intervijas tekstu lasiet Ir.lv Viedokļu sadaļā.

Komentāri (24)

ligakrastina 02.02.2011. 21.08

Droši vien otrādāk, pamatdarbs ir citur un piestrādā policijā. Tātad viss tādā piestrādāšanas līmenī? Vai Ķuzis arī piestrādā? Vai Rietumeiropā arī policija piestrādā citur?
Tad kāds konkrēti ir pakalpojums, ko saņem nodokļu maksātājs par šiem piestrādātājiem?

+1
0
Atbildēt

0

Anonīms 05.02.2017. 16.30

Izskatās, ka tēmu komentēt nespējīgais edge-indran tiešām varētu nebūt cilvēks, bet spambots. No 3 komentāriem par tēmu 0, beztēmas spams – 3.

+1
-1
Atbildēt

0

ligakrastina 02.02.2011. 22.51

40 – normāls skaitlis? Tātad darba pārkāpumi ir normāli, ja? Par ārstiem arī bija sūdzības – tas jau raksturīgi valsts sektoram, vai kā. Ja pavārs uztaisa disciplīnas pārkāpumu un nenomazgā rokas, tad kāds saķer caureju vai pat ko nopietnāku. Normāli?

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu