Policijā, iespējams, strādās civilie darbinieki • IR.lv

Policijā, iespējams, strādās civilie darbinieki

16
Valsts policijas priekšnieks Artis Velšs. foto: Ieva Krevņeva, f64

Piesaistot civilos darbiniekus, nebūtu jātērē formas tērpiem un speciālām piemaksām

 Civilo personu iesaistīšana policijas darbā ir ierasta prakse Eiropā, aģentūrai BNS vēstīja policijas priekšnieks Artis Velšs. Tādos darbos, kā zvanu saņemšana dežūrdaļā, nav nepieciešams policists formā. Tiesa, ar šī plāna realizāciju policijas priekšnieks neplānos steigties, jo strauja aizvietojamo amatu saraksta izveide varētu radīt nevajadzīgu spriedzi. Viņš uzsvēra, ka šādas sistēmas ieviešanas dēļ neviens policists netikšot atlaists. Visticamāk pāreja uz civilajiem darbiniekiem varētu notikt esošajiem darbiniekiem aizejot pensijā vai labprātīgi pārtraucot darba attiecības citu iemeslu dēļ. 

“Ja štats ir apstiprināts un mēs uzskatām, ka tur nav vajadzīgs būt policistam, tad tajā brīdī, kad tā vieta atbrīvojas, tas mērķis ir, ka mēs šo vietu automātiski pārtaisām par civilpersonas amatu.” saka Velšs. 

Civilpersonai nav nepieciešams formas tērps, nav jāmaksā uzturdevas kompensācija, piemaksa par sociālo dienesta pakāpi, un citas piemaksas. Tādējādi varētu tikt pietaupīti ievērojami valsts līdzekļi. 

Policijas priekšnieks gan norādīja uz kādu lielu mīnusu plānotajā sistēmā. Jau šobrīd nākas saskarties ar situāciju, kad cilvēki nevēlas nākt strādāt policijā zemā atalgojuma dēļ. 

Plānots, ka civilie darbinieki strādātu ar atbalsta funkcijām, piemēram, kļūtu par personāla inspektoriem vai strādātu nodrošinājuma jomā. Pašlaik Valsts policijā strādā 7466 policisti un 650 darbinieku.

 

Komentāri (16)

egfoto 16.01.2011. 18.43

Tiešām laba ideja.
Lai pietiek spēks un apņēmība to visu realizēt.
Jau paredzu arodbiedrību ķērcienus par šādu reformu nelietderīgumu un ka jaunais vadītājs ir nekompetents un neizprot darba specifiku :)

+6
-1
Atbildēt

0

photocom 16.01.2011. 20.37

Kā štatos seržants leitinants kapteinis
raibs no tiem pagoniem
likvidēt padomijas milicijas paliekas
te katrai bābai majores/pulkvežleitnantes pagoni
ģenerāļi tā i pensijā neaiziet
lieljurksis spečuks re kāds !

+6
-1
Atbildēt

0

austrisv 16.01.2011. 16.07

“Tādos darbos, kā zvanu saņemšana dežūrdaļā, nav nepieciešams policists formā. ”

Izskatās un izklausās, ka šis cilvēks būs īstajā vietā un īstajā laikā!

+7
-2
Atbildēt

1

    Inga Vītola > austrisv 16.01.2011. 17.48

    nekad nebiju dzirdējis par tādu amatu “zvanu pieņemšana dežūrdaļā”. Policijas iecirkņa dežurants ir krietni kas vairāk par “zvanu pieņēmēju”. Bet policijas grāmatvežiem un kadriniekiem jau sen nevajadzēja būt pogainajiem, tad nu gan te atklāsmes!

    +1
    -4
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu