Konkurss "Ko tālāk, seržant Lapiņ?" • IR.lv

Konkurss "Ko tālāk, seržant Lapiņ?"

24

Filmu studija "Tanka" izsludinājusi radošo darbu konkursu skolēniem "Ko darīt tālāk, seržant Lapiņ?", ziņo aģentūra LETA.

Konkursa rīkotāji aicina 7. līdz 12.klašu skolēnus uzrakstīt, uzzīmēt vai uzfilmēt, kas notiek ar filmas "Seržanta Lapiņa atgriešanās" varoņiem Kristu, Alisi, Didzi un citiem pēc filmā attēlotajiem piedzīvojumiem.

Konkursā iesniegtajiem rakstu darbiem jābūt vismaz 150 vārdu garumā, bet dalībnieku filmētajām īsfilmām jābūt trīs līdz desmit minūšu garām. Tāpat konkursā var iesniegt zīmējumus, kolāžas vai komiksus, kuros mēģināts atbildēt uz jautājumiem: Vai Krists Lapiņš atrada savu vietu dzīvē? Vai Alise ar Didzi palika kopā? Vai Ervīns kļuva par gaišu cilvēku?

Ar šo konkursu studija "Tanka" vēlas mudināt skolēnus pievērst uzmanību Latvijas kultūras dzīvei un uztvert kino kā aizraujošu mākslu.

Darbi līdz 20.janvārim jāsūta uz e-pasta adresi "[email protected]" vai līdz 18.janvārim pa pastu studijai "Tanka", Stabu ielā 94 – 11, Rīgā, LV 1009.

Interesantāko darbu autori iegūs iespēju tikties ar filmas veidotājiem un aktieriem.

Režisora Gata Šmita spēlfilma "Seržanta Lapiņa atgriešanās" ir aizraujošs stāsts par vairākiem mūsdienu latviešiem – bankrotējošu miljonāru, stūrgalvīgu policistu, viņa ekstravaganto draudzeni un kādu atvaļinātu kareivi, kas atgūstas pēc incidenta ārvalstu misijā. Filmā varoņu likteņi negaidīti savijas, izraisot smieklīgu un bīstamu notikumu virpuli, kas pārbauda katra pacietību un izdzīvošanas spējas.

Kopš pirmizrādes novembra beigās filma "Seržanta Lapiņa atgriešanās" izpelnījusies ievērojamu skatītāju atzinību un salīdzināta pat ar latviešu kulta filmu "Limuzīns Jāņu nakts krāsā".

 

Komentāri (24)

Ivars Alksnis 22.08.2015. 22.20

“to do list” vietā varētu lietot “mērķa vektors”

Mērķa vektora/vektoriem ne tikai jābūt, bet tie vienkārši ir ne tikai katrā cilvēkā, bet pat, manuprāt, vismaz dzīvniekā. Cita lieta vai TOS vajag fiksēt uz papīra? Manuprāt, viens no būtiskiem izdevušās dzīves parametriem – darāmo darbu saraksts taustāma saraksta veidā IKDIENĀ nav nepieciešams.

Termins “mērķa vektors” ir pat intuitīvi skaidrs, bet tas labi strādā PIETIEKAMI VISPĀRĪGĀ PĀRVALDĪBAS TEORIJĀ

http://www.tautasforums.lv/?p=3620 – latviskais tulkojums ir, bet nav sekmīgi lietojams pašmācībā. Nu īpaši jau humanitāram cilvēkam.

Būtība:

vispirms sastādām savu sapņu sarakstu jebkurā lietā (to VAR darīt galvā),

sarakstā iekļautos elementus ļoti svarīgi ranžēt pēc nozīmības,

pēc kāda laika pārskatām savas ieceres/plānus ar realizēto,

!!!! izpildām operāciju “Iecere”-“Notikušais”=”Novirze no mērķa” !!!!

“Novirze no mērķa” būtu saucama arī par “Kļūdas vektoru”.

Iepazīšanās ar savu “Kļūdas vektoru” – ļoti auglīga nodarbe

un

pamats nākamā “Mērķa vektora veidošanai”

0
0
Atbildēt

0

Andra 26.06.2015. 00.59

Mūsdienu civilizācijas lielākā kaite ir tā, ka visa kā ir par daudz – par daudz ēdam, par daudz informācijas sabāžam savā galvā, esam pārāk daudz dažādu vēlmju un ideju pārņemti un attiecīgi – arī darāmo darbu mēdz sakrāties par daudz.

Daba pati parāda īsto mēru, ja vien protam tajā ieklausīties. Tie, kuriem bijusi kaut minimāla saskare ar jogu, zina, ka vienā ēdienreizē cilvēkam jāapēd ne vairāk, kā var saturēt divās plaukstās. Tieši tāpat, arī mūsu prāts spēj vienlaikus atcerēties tieši tik darāmā, cik reāli spējam paveikt. Nav jāveido nekādus rakstiskus sarakstus – vienkārši jāapzinās, kas no visa ir svarīgākais. Ja kaut kas būs piemirsies – tātad bez tā var arī iztikt. Varbūt sākumā būs neierasti, bet redzēsiet, cik daudz brīvāka un laimīgāka kļūs dzīve, kad pārstāsiet pierakstīt jebko, izņemot gadskaitļus, adreses, telefona numurus, e-pastus un tikšanos laikus!

0
0
Atbildēt

0

janazakovica 24.12.2010. 22.19

izskatas pec ideju meklesanas un naivo skolnieku rekina…interesanti ja so skolnieku idejas tiks izmantotas nakosa filmaa vai jauno skolnieku autortiesibas tiks aizsargatas..citadi iznaks kaa muziklaa-vadonis-dimiters iedzera daudz un dikti ar nilu saksu vina idejas pierakstija un iznaca vadonis…palaik notiek tiesvediba un ierosinats kriminalproces par autor tiesibu zadzibu..,tads luk bedigs stasts.

0
0
Atbildēt

2

    Baiba Grumsle > janazakovica 27.12.2010. 18.20

    Jaunas filmas par seržantu Lapiņu uzņemšana netiek plānota. Konkursa mērķis ir veicināt skolēnu interesi par aktuālu kultūras notikumumu un latviešu kino vispār. Ar cieņu, Sanita Grīna, studija “Tanka”.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    janazakovica > janazakovica 27.12.2010. 18.29

    mums ir radosa skolnieku grupa kas varetu izdomat jusu filmai turpinajumu..tikai balvaa jabut kam citam.

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu