Notiks pirmais Dzejas "slams" • IR.lv

Notiks pirmais Dzejas "slams"

18

Trešdien, 15. decembrī plkst. 20.00 Mākslas centrā VEF teritorijā notiks pirmais Dzejas "slams" jeb sacensība.

Slams pats par sevi ir dzejas sacensība, kur dzejnieki izpilda savus oriģināldarbus vieni paši vai sadarbībā ar citiem auditorijas priekšā. Pārstāvji no auditorijas vērtē priekšnesumus gan pēc izpildījuma manieres, gan pēc satura un stila.

Pasaulē dzejas slami kļuvuši ļoti populāri, piesaistot lielu auditoriju. Latvijā tā ir pavisam jauna tradīcija, izaicinot gan dzejniekus, gan klausītājus.

Dzejas slama dalībnieki – dzejnieki aicināti sagatavot katrs trīs dzejoļu priekšnesumus, jo vērtēšana notiks trīs raundos, kuru uzvarētājs saņems naudas balvu 50 LVL apmērā. Piedalīties drīkst jebkurš bez iepriekšējas pieteikšanās. Vienīgi jāņem vērā, ka viena vakara dalībnieku skaits ir 12 dzejnieki, tādēļ lūdzam dzejniekus uz pasākumu ierasties laicīgi. Dzejolim jābūt paša izpildītāja radītam, to drīkst izpildīt, gan lasot no lapas, gan runājot no galvas. Dzejoļa izpildījums nedrīkst būt ilgāks par 3 minūtēm. Papildus informāciju saņemt un ar pilnīgākiem slama noteikumiem var iepazīties:www.totaldobze.com/ArtCenter/

Uz šo pasākumu gaidam arī nesen notikušā dzejas slama Daugavpilī uzvarētāju Alekseju Gerasimovu.

Muzikālā piešprice – (2) Brothers (no) Sisters! Vakara vadītājs – improvizators Raimonds Ruzenieks.

Pasākumu organizē biedrība Totaldobže un Katrīna Vastlāve.

Komentāri (18)

Krix 18.02.2015. 13.21

Diemžēl uz primitīvu apzagšanu arī ir izveidots LV ekonomikas brīnummodelis – rezultātā dzīvo labi tie, kas pārtiek nevis no sava, bet gan kāda cita darba vai naudas šajā gadījumā…darba devēji apzog darbiniekus, tirgotāji ražotājus, bet zaglīgi ierēdņi visus kopā…

+7
0
Atbildēt

1

    edge_indran > Krix 18.02.2015. 13.43

    ——–

    Par laimi korumpantiem ir izveidota globāla Rietum-krātijas sistēma, kuras augšdaļā atrodas tie, kas tos naudas pumpīšus regulē:

    ” Ar Latviju saistīti iedzīvotāji britu HSBC bankas Šveices struktūrvienībā glabājuši 121,8 miljonos ASV dolāru (107,35 miljoni eiro), vēsta rus.lsm.lv.

    Britu bankas HSBC Šveices struktūrvienība palīdzējusi turīgiem klientiem izvairīties no nodokļu maksāšanas un no varasiestādēm noslēpt vairākus miljonus dolāru, liecina Starptautiskā Pētniecisko žurnālistu konsorcija publicēts pētījums. http://www.lsm.lv/lv/raksts/ekonomika/zinas/hsbc-banka-sveice-paliidzejusi-politikjiem-un-noziedzniekiem-atmazgat-naudu.a117080/

    0
    -3
    Atbildēt

    0

DikembeSakamoto 17.02.2015. 23.10

Ļoti labs raksts. Ko darīt?

+5
0
Atbildēt

6

    edge_indran > DikembeSakamoto 18.02.2015. 12.12

    ——–Inese Andersone:”Kamēr korupcija pastāvēs, nabagi paliek un paliks nabagi.”

    ===============================================================================

    Kaut kā neatceros, kura no zināmajām pasaules civilizācijām, kaut kad ilgāk par 40 gadiem būtu dzīvojusi bez miesiskā vai sociālā vēža.

    Mūsu platuma grādos vienmēr ir bijuši “auseklīši”(prātā nabagi) – tāpēc korupcijas apmērus samazināt izdevās tikai tais laikos, kad visi bija “nabagi” (bezmaksas medicīna, izglītība utt.,utml. sociālās valsts labumi)un nevarēja ne Latvijas zemi, tās dzīles, ūdeņus un mežus (spēkā bij’ LPSR Konstitūcijas 11.pants)izpārdot ārzemniekiem.

    Korupcijas “apkarotāji” varēja izvērsties uz “pilnu klapi” pēc 1991.g.21.augusta, kad tika atcelta LPSR Konstitūcija un padomju Kriminālkodekss.

    Kamēr pastāvēs valsts (valstu savienības), tikmēr pastāvēs korupcija. Problēma ir tās apjomos, kurus “brīvā tirgus” apstākļos “neredzamā roka” nespēj kontrolēt – tikai ar Valsts kontroles palīdzību daļēji uzskaitīt.

    Liberālā demokrātijā korupcijas gadījumus nav vajadzības kā īpaši slēpt – nedzīvojam vairs totalitārā valstī:

    “Kā ziņo aģentūra LETA, pēc valsts kontrolieres Elitas Krūmiņas domām, situācija ar “melnajām kasēm” ir kliedzoša, jo pārbaudītas tikai sešas no kopumā 119 pašvaldībām, un tikai vienā no tām “melnā kase” nav konstatēta. “Ja no sešām piecās ir “melnās kases”, tas ir draudoši,” atzinusi E. Krūmiņa, pieļaujot, ka neuzskaitīto līdzekļu apjoms ir krietni vien lielāks, nekā revidentiem izdevies atklāt.” http://www.aprinkis.lv/sabiedriba/pasvaldibas/item/20790-trauksmes-zvans-velesanu-prieksvakara-%E2%80%92-valsts-kontrole-divas-pierigas-pasvaldibas-atklaj-melnas-kases-ko-par-to-saka-pasas-pasvaldibas

    0
    -4
    Atbildēt

    0

    ierados > DikembeSakamoto 18.02.2015. 12.28

    Indran, tu esi specs par Uļjānova daiļradi. Apgaismo jaunos censoņus. Te tāds ēriks nemitīdi dīdās. Nu taču, uz vecumdienām parādi klasi, neslinko!

    +1
    -5
    Atbildēt

    0

    ierados > DikembeSakamoto 18.02.2015. 08.07

    Izlasi V.I. Ļeņina grāmatu “Ko darīt”. Vai zini, kas bija ir un būs Ļeņins? Pēc tavas daiļrades spriežot, var rast garīgas saites. Tikpat ģeniāls.

    +1
    -4
    Atbildēt

    0

    Ēriks > DikembeSakamoto 18.02.2015. 13.57

    ierados,par mani neuztraucies,Latvijas universitātē sanāca mācīties visādus dialektriski vēsturiskos materiālismus vai kā nu viņus tur visus sauc.Tiem,kuri vēlas nedaudz vienlīdzīgāku saražoto un nopelnīto līdzekļu sadali un jēdzīgāku izlietojumu,piedēvēt tieksmi uz krievu vai ķīniešu tipa sociālisma iedibināšanu,ir ne sevišķi gudra rīcība.

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    Normunds > DikembeSakamoto 18.02.2015. 15.23

    Ierados palātā ir ne visai gudrs personāžs – Solvitas Āboltiņas elektorāts.

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

    Ēriks > DikembeSakamoto 18.02.2015. 09.16

    ierados,un uz kurieni stiepjas tavas garīgās saites? ”Kas māk,tam nāk!”,vai ne?

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

Arnis Kadakovskis 23.02.2015. 18.18

Inesei un citiem, kas ir gatavi pateikt ‘nē’ novēlu spēku iet arī solīti tālāk. Teikt jā, pirms tam informējot KNAB.

Vismaz mazajās lietās jau KNABam vajadzētu kaut cik spējīgam būt.

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu