Pilotu atbrīvošana Sudānā var ieilgt • IR.lv

Pilotu atbrīvošana Sudānā var ieilgt

27
Eiropas Savienības attīstības komisārs Andris Piebalgs. Autors - Andrejs Terentjevs, F64

Komisārs: Nolaupīto glābšanas operācijā iesaistīti visi iespējamie resursi

Tiek darīts viss, lai pēc iespējas ātrāk atbrīvotu Sudānā nolaupītos Latvijas pilotus, un ļoti būtiski, ka šajā procesā ir iesaistīta arī Sudānas valdība, – komentējot nolaupīto trīs Latvijas pilsoņu atbrīvošanas operācijas gaitu, piektdien telefonintervijā "Rietumu Radio" sacīja Eiropas Savienības (ES) attīstības komisārs Andris Piebalgs.

Viņš uzsvēra, ka pārmērīga steiga šajā procesā tikai radītu problēmas un mēģinājums pilotus atbrīvot militārā operācijā riskus vēl palielinātu. "Pārmērīga steiga vienmēr rada problēmas, tāpēc ir svarīgi apbruņoties ar pacietību," sacīja Piebalgs.

Kā piemēru komisārs minēja divus gandrīz pirms gada Afganistānā nolaupītos franču žurnālistus. "Mēs skaidri zinām, ka viņi ir dzīvi, varam pateikt, kurā reģionā viņi ir, un gandrīz droši apgalvot, ka žurnālisti tiks atbrīvoti. Bet neviens nezina, kad tas notiks," sacīja Piebalgs, piebilstot, ka tas gan neesot tas labākais piemērs.

Piebalgs uzvēra, ka noziedzīgajam grupējumam, kurš nolaupīja Latvijas pilotus, ar Sudānas valdību ir īpašas attiecības. "Tas nozīmē, ka Sudānas valdības iesaiste ir vitāli nepieciešama," sacīja EK komisārs.

Komisārs informēja, ka pilotu atbrīvošanas operācijā ir iesaistīti visi iespējamie resursi – ANO, amatpersonas, kuras strādā pārtikas organizācijā, ES vēstniecība Hartumā, Sudānas valdība un citi.

Piebalgs uzskata, ka viens no galvenajiem pilotu nolaupīšanas iemesliem ir Dārfūras reģionā valdošā nabadzība un konflikti.

Jau ziņots, ka Sudānas nemierīgajā Dārfūras reģionā 4.novembrī tika nolaupīti trīs Latvijas aviokompānijas "GM Helicopters" darbinieki, kas bija nolīgti darbam ANO Humāno aviopārvadājumu dienestā.

Komentāri (27)

nils_josts 12.11.2010. 19.09

Kamēr nav nekādu ziņu par pilotu nolaupītājiem, pilotu atrašanās vietu un viņu stāvokli, jebkura amatpersonu runāšana par atbrīvošanas operāciju ir tukša runa.

Ja nav info, tad amatpersonām jāatzīst, ka pagaidām info nav un piloti tiek meklēti.

0
0
Atbildēt

0

jutapr 12.11.2010. 12.15

cerēsim uz to labāko!

0
0
Atbildēt

0

krizdolelv 12.11.2010. 15.25

Tā varētu būt, ka ieilgst. Šo ķīlnieku krīzi var izmantot kā “jājamzirdziņu” aktuālajā politiskajā procesā. Varam tik novēlēt pilotiem un viņu ģimenēm izturību. Diemžēl Latvijas ĀM centieni šai gadījumā visticamāk netiks ņemti vērā.
http://www.youtube.com/user/STRATFORvideo#p/u/3/zF6WrtkhPu8

0
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu