Rīgas izpilddirektors pusi mēneša būs komandējumā • IR.lv

Rīgas izpilddirektors pusi mēneša būs komandējumā

19
Juris Radzevičs. Autors: Gatis Gierts, F64

Starp līdzīgiem pasākumiem Radzevičs izvēlas Taivānu, nevis Gruziju

Pusmēnesi ilgā komandējumā uz Rīgas sadraudzības pilsētu Taipeju Taivānā šonedēļ devies Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs (LPP/LC), kurām šis novembrī nav vienīgais komandējums, vēsta "Neatkarīgā Rīta Avīze".

Kopā ar Rīgas Enerģētikas aģentūras (REA) uzraudzības padomes locekli Ineti Ielīti Radzevičs Taipejā no 3. līdz 12.novembrim piedalīsies gan starptautiskā samitā par klimata pārmaiņām, gan pēc Taipejas mēra uzaicinājuma apmeklēs ziedu izstādi, informē BNS.

Oktobrī līdzīgs pasākums noticis arī Gruzijā, tomēr turp Rīgas domes pārstāvji nebrauca, jo tajā laikā Rīgā notikusi starptautiskā Enerģētikas nedēļa, kurā domes pārstāvjiem bija jāpiedalās, skaidrojis izpilddirektora preses sekretārs Uģis Vidauskis. Gruzijas pasākuma apmeklējums būtu jāapmaksā no pašvaldības budžeta, bet Taipejā esot apmaksāti ''praktiski visi'' izdevumi, proti,  Rīgas pārstāvjiem nav jāmaksā par aviobiļetēm, kā arī viesnīcas un uzturēšanās izdevumi. Pašvaldības tēriņi ir 48 lati par apdrošināšanu, 50 lati par suvenīriem un informatīvajiem materiāliem, kā arī komandējuma dienas nauda, kas saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem Taivānā ir 24 lati dienā.

Izbrīnu par šo komandējumu paudis Rīgas domes opozīcijas deputāts Olafs Pulks (JL), domes prezidijā tāds jautājums neesot skatīts: "Būtu priecīgs, ja izpilddirektors nokārtotu jautājumus, kas svarīgi Rīgā, – namu pārvalžu apvienošana un problēmas ar apkuri ''Māju serviss KSA'' mājās.''

Drīz pēc atgriešanās no Taivānas 14.novembrī Radzevičs dosies komandējuma uz Hamburgu Vācijā, kur uzturēsies līdz 17.novembrim.

Komentāri (19)

buchamona 06.11.2010. 14.45

Oktobrī līdzīgs pasākums noticis arī Gruzijā, tomēr turp Rīgas domes pārstāvji nebrauca, ++++ kaa vijni vareeja braukt uz Gruziju, ja nupat kaa Urbis Gruzijas prezidentu publiski nosauca par noziedznieku? Jaapacieshas, varbuut latvieshiem pietiks praata kaut kad atguut savu galvas pilseetu, tad arii RD delegaacijas atkal brauks uz Gruziju

+9
0
Atbildēt

0

Ieva Melgalve 06.11.2010. 16.53

Kaa dzirdu kaut ko par Domes terinjiem-kljustu dusmigs.Vienkarsi si pati Dome sogad paaugstina nekustama ipasuma nodokli koplietojuma telpam neskatoties uz to vai Tu tas faktiski izmanto vai nee,bet juridiskam personam vispar koeficents 1,5%.Saucas-atbalstaam uznemejdarbibu:).Vares lieko naudinu notriekt apsaubamos komandejumos,visadas “evergelibas”-bezjedzigos salutos u.t.t.”Pa sharpu”dzivojam domnieki!”46 izmera kurpju kastes kantoris”- i dritvai kocinj!

+2
0
Atbildēt

0

Mona 07.11.2010. 23.59

Nē, nu skaudīgi gan tie latvieši. Cilvēks tak smagi strādā, domājiet, tajā komandējumā Taivānā ir viegli? Nu nav, smagi jo smagi jāstrādā. Un tad nabagam atkal jābrauc komandējumā. Nē nu grūts tas pašvaldības deputāta darbs, grūts..
Krieviem Naša raša bija labi tie divi kadri, deputāti, kuri nepārtraukti, dienu&nakti par roģinu domāja, šis neatpaliek ne par matu…
p.s. vai komandējuma atskaites ir pēc tam publiski pieejamas???

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu