Paegle, visticamāk, izstāsies no PS • IR.lv

Paegle, visticamāk, izstāsies no PS

88
Gatis Gierts, F64
Indra Sprance

Deputāte “Vienotībā” saskata savulaik TP raksturīgo rīcību un metodes

Pēc vairāk nekā desmit gadus ilgas darbības politikā Latviju nolēmusi pamest bijusī deputāte Vaira Paegle. Intervijā Ir.lv viņa atklāj, ka ir vīlusies un dusmīga, jo 20 gadu laikā Latvijas politiskajā kultūrā “nekas nav mainījies”, turklāt liela starpība vairs nav manāma arī savulaik Tautas partijai raksturīgajā domāšanā un šobrīd  “Vienotībā” notiekošajā.

Dažas dienas pirms aizbraukšanas emocionālā intervijā Ir.lv Paegle atklāj, ka no tā dēvētā “mīkstā mandāta” 10.Saeimā atteikusies, jo Latvijā palikusi viena, tāpēc nolēmusi pārcelties atpakaļ uz ASV pie ģimenes.

“Kad es savulaik uztājos ārzemēs, es vienmēr sevi iepazīstināju kā sievieti, kas nāk no vienas politiskās kultūras un cenšas integrēties pavisam citā politiskajā kultūrā – postkomunistiskā politiskajā kultūrā. Un es teikšu, ka šī integrācija nav bijusi sevišķi veiksmīga,“ secina Paegle, asi kritizējot iekšpolitikā notiekošo.

“Es raksturoju šo politisko kultūru ar trīs M – meli, manipulācijas un mīti,“ sacīja Paegle, norādot, ka to visu var attiecināt arī uz “Vienotību”, kas manipulējusi ar cilvēkiem, vērtējot izdevīgāko, nevis izvēloties piemērotākos kandidātus.

Raksturojot savas šā brīža sajūtas, Paegle norāda: “Man vienkārši pietiek, nu vienkārši pietiek, ka tie politiķi nesaprot, kas ir viņu uzdevums. Es braucu prom dusmīga, ka nekas nav mainījies, ka 20 gados mēs neesam varējuši sakārtot šīs lietas. Es arī jūtos bezpēcīga, ka iekšpolitikā es nevarēju ietekmēt šos procesus, kaut gan es tur runājos ar saviem [cilvēkiem], es, protams, biju tā, kas vienmēr pacēlu roku.. ..pilnīgi bezspēcīgi. Es jūtos vīlusies par tiem latviešiem, kuri tagad ir izbraukuši vai aizbraukuši, jo šī nav bijusi vienlīdzīgu iespēju zeme šim cilvēkiem. Par to man ir milzīga vilšanās.”

Intervijā viņa atklāj, ka, visticamāk, izstāsies no “Pilsoniskās savienības”, jo “daudz efektīvāka es varētu būt, nebūdama kādas politiskās partijas biedre”. “Tas arī būs tāds mans protests visai šo politisko partiju sistēmai.“

Tiesa, pavisam Latviju viņa nepametīšot, jo šeit viņai paliekot lauku mājas, viņa sekos arī aktualitātēm. “Es tagad vērošu, kas notiks, un tad es stāvēšu ar plakātu pie Saeimas durvīm,” pusnopietni sacīja Paegle.

Pilnu interviju ar Paegle tuvākajā laikā lasiet Ir.lv

Komentāri (88)

Valdis Ādamsons 05.11.2010. 18.07

Nepārliecina mani Vairas Paegles sacītais!
Par ilgu, ļoti ļoti par ilgu Vaira, Jūs, aizsēdējāties TP sastāvā!
Ar to, ka Jūs bijāt ļoti drosmīga kongresā paceļot savu roku, acīmredzot bija nepietiekami! Roku vajadzējailgāk turēt, ne tiešā nozīmē, bet publiski atklāt tās liets TP iekšienē, kas bija vērstas pret Latvijas valsti!
Kāpēc klusējāt?
Kāpēc padodaties?

+44
-9
Atbildēt

0

austrisv 05.11.2010. 17.58

Bet, ko gan Paegle gaidīja? Vai tad viņa neredz, kas to putru vāra! trīs oligarhi un SC mierā neliekas un neliksies, jo bez valsts budžeta viņu biedriem bankrots jau pasludināts! gan “Kirsonam, gan Plaudei, gan Indriksons iet uz grunti un Rāvim arī uz pirkstiem skatīsies!
Tad nu strādā šitie velni savus melnos darbus! Pretīgi uz viņiem pat skatīties! Nelieši pēdējie!
Vai viņi vispār ļaus valdībai strādāt, es šaubos, jo katru dienu tiek apspriesti kaut kādi stulbi kompromātiņi, un paši droši vien priecīgi rokas berzē!
Nu tauta, vai Tev tas ir pieņemami?

+38
-9
Atbildēt

5

    cii sprīdža students > austrisv 06.11.2010. 21.57

    Vai Jūs rakstu vispār izlasījāt? Ne jau oligarhu vai SC dēļ Paegle aiziet – bet tieši tādēļ, ka nupat vīlusies arī “Vienotības” un “PS” rīcības un saskata tajās līdzību ar TP rīcībām.

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

    austrisv > austrisv 06.11.2010. 14.24

    Bet to varēja kaiminvalsts specdienesti vai viņu hakeri, kuri ir ieinteresēti nomelnot Vienotību, lai pie varas tiktu SC un PLL! Kaut kā citādi Latvijas valsti uz grunti jau nenolaidīs! Skat, kā RD šeptējas uz lieliem mīnusiem budžetā!

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    gunasniedzina > austrisv 05.11.2010. 18.08

    Paegles kundze gaidīja godīgu un atbildīgu politiku no Vienotības politiķiem. Oligarhi, Kirsons, Plaude, SC, Indriksons un Raivis “ni pri čem” – mēs taču no viņiem godīgumu neesam gaidījuši ?

    +13
    -8
    Atbildēt

    0

    Agnese Lûse > austrisv 07.11.2010. 00.35

    Bet vai bez Vienotības pastāv puslīdz normāli varianti..?
    Vieglāk jau mest plinti krūmos un izvairīties no līdzatbildības jo tā prasa uzņemties darbību un atbildību !
    Man jau personiski liekas ka viņa ir nogurusi no “Latvijas politikas” un tiecas būt kopā ar gimeni ;)

    +5
    0
    Atbildēt

    0

    lidija_stripkane > austrisv 05.11.2010. 19.37

    Bet
    Jūs atražojat to sadaļu, kuru Paegles kundze apzīmē ar “mīti” :) Mīti par balto, pūkaino, godīgo un nesavtīgo Vienotību, kas radusies “nevainīgas ieņemšanas” rezultātā.

    Neesmu Paegles fans, bet der ieklausīties.
    Kompromatu birums pēc vēlēšanām nevar būt konkurentu izplatīts. Tās var būt tikai iekšējās intrigas, kas Sluča gadījumā pārsniedz pieļaujamās robežas un kļūst par nelietību latvietim pret latviešiem. Ne jau oligarhi no Vienotības biroja datora varēja izķeksēt privātu saraksti un attiecīgā “mērcē” pasniegt

    +13
    -5
    Atbildēt

    0

gunasniedzina 05.11.2010. 17.44

“Es raksturoju šo politisko kultūru ar trīs M – meli, manipulācijas un mīti,“
“Man vienkārši pietiek, nu vienkārši pietiek,”
Aizkustinoši un precīzi. Vēlu veiksmi, Paegles kundze !

+35
-12
Atbildēt

1

    Gunārs Nažinskis > gunasniedzina 07.11.2010. 17.38

    Paegle vienkārši nekad nav bijusi politiķe pēc būtības. Jau sen esmu brīnījies par šīs “politiķes” ierobežotajām prāta un rīcības spējām.

    Vai kāds var atcerēties, kō šī politiķe iepriekšējos trijos sasaukumos būtu darījusi? PS smagi nokļūdījies, tagad cieš “Vienotība”. Šās dēļ vēl vajadzēs sadarboties ar 5. kolonas partiju SC

    0
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu