Latvijā bagātākie joprojām Lembergi un Lipmani • IR.lv

Latvijā bagātākie joprojām Lembergi un Lipmani

14
Kirovs Lipmans (C), Guntis Rāvis (L) un Aleksandrs Milovs (K). Autors: Andrejs Strokins, F64

Miljonāru īpašumu vērtība gada laikā sarukusi par 220 miljoniem

Latvijas bagātnieku topa virsotnē joprojām ir Lembergu un Lipmanu ģimenes, liecina turīgāko cilvēku saraksta veidotāju "Baltic Screen" kārtējais pētījums, kuru piektdien, 5.novembrī, pilnībā publicēs žurnālā "VIP Lounge".

Krīzes gads gan būtiski ietekmējis saraksta dalībnieku īpašumu vērtību – tā gada laikā samazinājusies par 220 miljoniem latu un pēdējos divos gados no 3,17 miljardiem sarukusi līdz 1,8 miljardiem latu. Mainījies arī saraksts – no pagājušā gada "zelta simtnieka" šogad tajā vairs nav atrodama gandrīz piektā daļa dalībnieku.

Latvijas bagātnieku pirmais desmitnieks patlaban ir šāds:
1. (vieta iepriekš – 1.) Lembergu ģimene – Aivars, Anrijs un Līga Lembergi – 180 miljoni latu;
2. (3.) Lipmanu ģimene – Kirovs un Anna – 54 miljoni latu;
3.-4. (4.) Sergejs Zaharjins – 53 miljoni latu;
3.-4. (2.) Leonīds Esterkins – 53 miljoni latu;
5. (27.) Šķēļu ģimene – Andris Šķēle, Kristiāna Lībane–Šķēle, Madara Dobrāja un Anete Šķēle–Pētersone – 52 miljoni latu;
6. (7.) Justs Karlsons – 41 miljons latu;
7. (14.-15.) Arnis Riekstiņš – 38 miljoni latu;
8.-9. (20.-23.) Guntis Rāvis – 34 miljoni latu;
8.-9. (20.-23.) Vadims Telica – 34 miljoni latu;
10. (11.) Josifs Apts – 32 miljoni latu.

Acīmredzami deklarēto turību krīzes gadā vairojuši divi ar apvienību ''Par labu Latviju'' saistīti miljonāri – Tautas partijas dibinātājs Andris Šķēle un Guntis Rāvis, pastāvīgās valsts un Rīgas pašvaldības pasūtījumu izpildītājas SIA ''Skonto būve'' īpašnieks.

Pirmā desmitnieka īpašumu kopvērtība šogad no 716 miljoniem latu sarukusi līdz 571 miljonam, portālā pietiek raksta topa veidotājs žurnālists Lato Lapsa. Pirmo desmitnieku pametuši pieci baņķieri – ''Parex bankas'' Viktors Krasovickis ar meitu Aleksandru, Valērija Kargina ar dēliem Maksimu un Remu, ''Aizkraukles bankas'' īpašnieki Ernests Bernis un Oļegs Fiļs, ''Trasta komercbankas'' saimnieks Igors Buimisters. ''Zelta simtnieku” pametuši Andris Griģis, ''Elko'' grupas līdzīpašnieki, Jevgeņijs Gombergs, Benita Sadauska, Raimonda Gerkena kompanjons Andrejs Vasiļjevs un nesen savu maksātnespēju pieteikušais Gunārs Ķirsons, kura firmai ''Lido'' noteikts tiesiskās aizsardzības process.

Latvijas bagātāko cilvēku saraksta tapšanā tiek izmantota visu publiski pieejamo datu bāžu informācija, to vidū īpaši nozīmīgi ir valsts vienotās datorizētās zemesgrāmatas un "Lursoft" dati. Īpašumu vērtēšanu arī šogad veikusi korporatīvā finanšu kompānija "Laika stars".

Komentāri (14)

Lng 04.11.2010. 13.12

Saraksts pierāda ka bagātība vairojas uzņēmējiem kam ir sakari valsts pārvaldē vai pašvaldībās,par to arī cīnās PLL.

+10
0
Atbildēt

0

austrisv 04.11.2010. 14.32

Lembergs, kā Ventspils mērs varēja tagad parādīt cēlu žestu un atdot Latvijas valstij nozagtos īpašumus!
Kur te samērojamība un sarkanās līnijas?
Viņš varētu vienreiz uzstāties un pastāstīt par savu veiksmīgo biznesu kā ne visai lielas pilsētas mērs tika pie 1.8 miljardiem Ls, lai tikpat veiksmīgi varētu arī Latvijas valsts apkāst kādu citu valsti!
dalies , lembi!

+7
0
Atbildēt

0

raimonds_bossltd 04.11.2010. 12.01

Kur gan palikuši 500 miljoni, ko valsts pārmaksāja par šķībo “zelta tiltu”, kā arī nauda par būvi Gaujas ielā, bibliotēku un citiem objektiem?

+8
-1
Atbildēt

1

    Janka, Janic > raimonds_bossltd 04.11.2010. 13.52

    mellaa nauda nav nekur reģistreeta , taakaa mums valstii paari 40% mellaas ekonomikas, šis saraksts neuzraada pilniibaa faktiskaas bagaatiibas… varat neuztraukties , nauda paglabaata labi

    +2
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu