Latvijas vēstnieks NATO būs Riekstiņš • IR.lv

Latvijas vēstnieks NATO būs Riekstiņš

66
Māris Riekstiņš (Tautas partija). Autors: Andrejs Terentjevs, F64

Zatlers augsti vērtējot Riekstiņa profesionālo veikumu un pieredzi

Darbam Latvijas vēstnieka amatam NATO Valsts prezidents Valdis Zatlers šonedēļ apstiprinājis bijušo ārlietu ministru Māri Riekstiņu, tā svētdien vēsta raidījums “Nekā personīga”.

Zatlers savu lēmumu pamatojis ar to, ka augsti vērtējot Riekstiņa līdzšinējo profesionālo veikumu ārlietās. Prezidents uzskata, ka Latvija nevar atļauties greznību zaudēt tik labu diplomātu un ka Riekstiņa pieredze ļoti noderēs attiecību veidošanā ar NATO.

Riekstiņš “Nekā personīga” apstiprināja, ka ieguvis jauno nomināciju. Latvijas vēstnieka pienākumus NATO viņš plāno sākt no jaunā gada, kad beigsies pilnvaras līdzšinējam vēstniekam Jānim Eichmanim.

Bijušais ārlietu ministrs sacīja, ka, atsākot diplomāta gaitas, viņš neesot plānojis izstāties no “Tautas partijas” un apvienības ”Par labu Latviju” (PLL), lai gan esot skaidrs, ka tik aktīvi kā iepriekš tur darboties vairs nevarēšot.

Riekstiņš bija gan premjera Aigara Kalvīša biroja vadītājs, gan “Tautas partijas” Valsts prezidenta amata kandidāts, gan ārlietu ministrs un PLL sarakstā kandidēja Saeimas vēlēšanās. Tomēr jaunajā Saeimā Riekstiņš netika ievēlēts.

Komentāri (66)

Edmunds Dukulis 31.10.2010. 20.54

Re kā atmaksājas būt ilgadējais Latvijas nomenklatūras biedrs. Par Vairu Paeglu Zatlera kungs teica – neder kā vēstniece, jo ir politiķe. Bet Riekstiņš, Tautas Partijas un PLL listes līderis, šis politiķis, izrādās, tomēr der kā vēstnieks. Neatbalstu Paegli, bet uzskatu, ka Zatlers ir vienkārši divkosīgs melis – vai nu ir principi, vai nav, vai arī politiķi paliek politiķi un ierēdņi ierēdņi vai ne. Nevajadzētu lekt šurpu turpu pēc izdevīguma principa un konjunktūras. Zatlers pirms otrā termiņa vēlēšanām acīmredzot darīs visu, lai izpatiktu nomenklatūras vecbiedriem.

Nožēlojama bezprincipialitāte no Zatlera puses.

+23
-1
Atbildēt

6

    varbūt ka tā > Edmunds Dukulis 01.11.2010. 09.17

    ļoti neslikts risinājums.

    0
    -4
    Atbildēt

    0

    Edzs > Edmunds Dukulis 01.11.2010. 22.07

    @zanE
    redzeju ka Sestdienas Diena ir raksts par vinju vel gan neizlasiju.
    OK, paldies.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    daina_tabuna > Edmunds Dukulis 31.10.2010. 21.09

    Kāpēc bezprincipialitāte? Viss kārtībā. Paegle bija viena no kadidātēm, ko Šķēle savulaik bīdīja uz prezidenta amatu 1999. gadā. Domājams, ka viņa būs viena no tam, kuras kandidatūru apspriedīs atkal, kad pienāks gals Zatlera prezidēšanai. Viss kārtībā. Šķēle tur roku uz pulsa. Viņa prezidents viņa partijas biedram izkārtoja siltu vietiņu.

    +5
    -4
    Atbildēt

    0

    raimonds_bossltd > Edmunds Dukulis 01.11.2010. 10.28

    to dildo1
    Ja tev neslikts, arī putinam patiks, tātad Latvijai graujošs.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    andris902 > Edmunds Dukulis 31.10.2010. 23.43

    ….TanteSidra…
    ..es nedaudz precizēšu…TP kongresā pret balsoja divi – Vaira Paegle un Aivars Broks no Daugavpils…arī Dzintars Ābiķis debatēs aicināja Šķēli pārtraukt darbību TP, bet balsojumā nepiedalījās…

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    Edzs > Edmunds Dukulis 31.10.2010. 23.23

    Dolar,
    neko nezinu par to ka Vairu Paegli par Valsts prezidentu butu virzijis tieshi Shkele. toreiz bija vairaki kandidati, ari Indulis Berzinsh no LC. finala Juris Bojars no majas izvilka Vairu Viki-Freibergu un ta chibas un rita kleita tos parejos apsteidza.
    labi atceros citus notikumus, tos noteikti tu ari zini. kad TP kongresa visi klatesoshie kajas stavot ar nerimstoshiem aplausiem sveica savu Tevu Raditaju, – Vaira Paegle bija vieniga kas nenjema dalibu ovacijas un protesta palika sezhot. kad Tevs savu ganampulku aicinaja apliecinat uzticibu vinjam Vaira Paegle vieniga nobalsoja pret Shkeli. driz tam sekoja vinjas izstashanas no TP.
    lai kautko tadu izdaritu puli kas ir histeriski elektrizets ir vajadzigas baigas iekshas. par to es Vairu Paegli cienu.

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

Silvija Adijāne 31.10.2010. 20.47

Ekselenti. Vienu dienu Tu esi Valsts sekretārs, nākošo: vēstnieks ASV, pēc tam Kalvīša biroja vadītājs ekonomiskā kraha priekšvakarā un prezidenta kandidāts, pēc tam ministrs, vēl pēc tam deputāta kandidāts no PLL…Tagad, izrādās, ka labāka par viņu, kam pārstāvēt valsti NATO, nav :) Superb!

+16
0
Atbildēt

0

Lee 31.10.2010. 21.06

Nenovērtējams kadrs!:-) Būtu tik amats – Riekstiņš atradīsies! Mums jau viena Ūdre bija!

+14
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu