Šlesers norūpējies par Lemberga un Ēlertes sadarbību • IR.lv

Šlesers norūpējies par Lemberga un Ēlertes sadarbību

16
Raitis Plauks, F64

PLL līdera uzdevums esot pēc nokdauna ļoti ātri piecelties kājās

“Mans uzdevums vienmēr pēc nokdauna ir piecelties kājās ļoti ātri. To esmu izdarījis, un tagad virzāmies uz priekšu,” pēc neveiksmes 10.Saeimas vēlēšanās intervijā avīzei “Neatkarīgā” uzsver apvienības “Par labu Latviju” premjera amata kandidāts Ainārs Šlesers. Viņaprāt, būtiskākais esošās koalīcijas stabilitātes jautājums būs prezidenta vēlēšanas. “Es nevaru iedomāties, kādā veidā Aivars Lembergs un Sarmīte Ēlerte spēs vienoties par prezidenta kandidātu,” saka Šlesers.

“Ja jaunās valdības kodolu veidos “Vienotība” un ZZS, kuriem kopā ir 55 balsis, tad viņiem būs ļoti grūti iegūt vairākumu. Ja ņemam arī “Visu Latvijai!”-”Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK balsis, tad tās neizšķirs galveno lēmumu pieņemšanu. Tātad Lembergam un Ēlertei nāksies vienoties par stratēģiju, kā attīstīsies valsts. Tas būs liels izaicinājums un pārbaudījums šai koalīcijai, jo pārstāv pilnīgi pretējas ideoloģijas. Jautājums – kurš kuram piekāpsies. Tas nozīmē, ka būs ļoti daudz interesantu pagriezienu Latvijas politikā. Ir izskanējuši krasi atšķirīgi viedokļi no šo abu politiķu puses, un nav saprotams, kā veidosies to sadarbība,” viņš sprieda.

Viņam šķiet, ka Ēlerte klusībā cerot, ka apmaiņā pret atrašanos ar Lembergu vienā koalīcijā Lembergs viņu varētu atbalstīt Valsts prezidenta amatā.

Šlesers apliecināja, ka Saeimā nopietni plānojot strādāt gan viņš, gan Andris Šķēle, gan Guntis Ulmanis. Viņš vēlas pierādīt, ka, strādājot par ierindas deputātu, ir iespējams būt par gana ietekmīgu politiķi. Nav obligāti jāieņem kāds amats, lai būtu ietekmīgs, intervijā pauž Šlesers. Viņš uzskata, ka opozīcija valdību nevarēs gāzt, tā varēs sabrukt tikai no iekšienes. Viņš prognozēja valdībai garu mūžu, ja viņi spēs pildīt solīto pirms vēlēšanām.

Komentāri (16)

kkristaps 25.10.2010. 10.48

Pēc šīs smagās izgāšanās Aināra cerības kļūt par vērā ņemamu politiķi ir tuvas nullei un viņa pļāpāšanai ir pupu mizu vērte, man domāt.

+18
0
Atbildēt

0

Līna Kārkliņa 25.10.2010. 11.06

No kurienes tad čalis ir rāvis Ēlertes lielo ietekmi Vienotībā, pie tam to pielīdzinot Lemberga ietekmei ZZS? Nes atkal kaut kādu purgu, vēlēšanas ir beigušās un tās parādīja, ka šitie murgi atstāj ietekmi tikai uz 7% vēlētāju.

+17
-1
Atbildēt

1

Janka, Janic 25.10.2010. 10.50

… par prezidenta kandidaatu noteikti paruupeesies mafija , taa laikam Ainars gribeja Jums atgaadinaat , peec tam tad arii varees nomainiit valdiibu, tur viss izsheemots

+8
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu