LDz degvielu par 20 miljoniem piegādās firma ar divām DUS • IR.lv

LDz degvielu par 20 miljoniem piegādās firma ar divām DUS

23
Mārtiņš Cīrulis, F64

"Ramockas dzirnavas'' sadarbībā ar Šveices kompāniju vinnējusi arī ''Lukoil''

Valsts AS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) meitasuzņēmuma SIA "LDZ Ritošā sastāva seviss" iepirkumā par degvielas piegādi 40 miljonu ASV dolāru (20,2 miljoni latu) vērtībā uzvarējusi SIA "Ramockas dzirnavas", kuras piedāvājums bija par 210 000 latu lētāks nekā konkurentiem, vēsta biznesa portāls Nozare.lv. Uzvarētājam gan Latvijā patlaban atvērtas tikai divas degvielas uzpildes stacijas (DUS).

"Ramockas dzirnavu" valdes loceklis Māris Āriņš Nozare.lv paskaidrojis: "Mēs sadarbībā ar Šveices kompāniju "Galaxy Baltic" spējām iedot labāko cenu, salīdzinot ar AS "Infast Oil" un SIA "Lukoil Baltija R", kas piedalījās konkursā. Mūsu cena "LDZ Ritošā sastāva sevisam" ļāva ietaupīt 210 000 latu gadā, salīdzinot ar nākamā konkursa dalībnieka doto cenu." Priekšnoteikumus, kas ļāva uzvarēt konkurentus, bijusi arī spēja izpildīt piegādes noteikumus.

LDz sabiedrisko attiecību daļā Nozare.lv apstiprināja, ka uzvarētājs "Ramockas dzirnavas" izturēja konkursa nolikuma prasības, ieskaitot bankas garantijas, un piedāvāja viszemāko cenu. Konkursam par dīzeļdegvielas iepirkumu 12 mēnešu periodam pieteikušies trīs pretendenti, arī SIA "Lukoil Baltija R" un Igaunijas kompānija AS "Infast Oil". Tas bijis publisks starptautisks konkurss, kurš izsludināts laikrakstā "Latvijas Vēstnesis'' un Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā internetā.

Āriņš informē, ka patlaban "Ramockas dzirnavas" Latvijā atvērusi divas automātiskās DUS un līdz gada beigām plāno atvērt trešo. Mazumtirdzniecības DUS darbojas zem kompānijas "Virši–A" franšīzes.

"Pašlaik ir atvērtas tā saucamās pilota stacijas. Ja koncepts iedzīvosies Latvijas tirgū, kompānijas mazumtirdzniecības tīkls tiks paplašināts nākamgad," stāsta Āriņš. "Ramockas dzirnavas" vēloties ieņemt noteiktu tirgus nišu, kurā tai būtu priekšrocības, salīdzinot ar lielajiem tirgus spēlētājiem.

Kompānija Latvijas degvielas tirgū tēmē uz 10% daļu un šogad plāno apgrozījumu 21 miljona latu apjomā. Šogad astoņos mēnešos jau izdevies sasniegt 12 miljonu latu apgrozījumu. Nākamgad kompānija darbību plāno paplašināt un palielināt apgrozījumu līdz 35 miljoniem latu.

"Ja mēs skatāmies globāli, lielie degvielas tirgotāji "Shell", "Texaco" vai BP pamazām atbrīvojas no mazumtirdzniecības tīkliem Eiropā, paliekot tikai naftas ieguvē un pārstrādē. Par to liecina arī nesenā Norvēģijas "Statoil" mazumtirdzniecības biznesa atdalīšana no naftas ieguves un pārstrādes. Līdz ar to tiek atbrīvota vieta mazākiem uzņēmumiem, kas iesaistās degvielas mazumtirdzniecībā," skaidro Āriņš.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka 2008.gadā "Ramockas dzirnavas" strādāja ar 1,15 miljonu latu apgrozījumu un 184 000 latu peļņu. Patlaban kompānijas valdē strādā Andreas Picorni un Māris Āriņš.

Komentāri (23)

Senda Kronberga 14.10.2010. 17.09

Interesanti, kas patiesībā slēpjas zem “Galaxy Baltic” .

+3
0
Atbildēt

2

astra_ozo 14.10.2010. 21.28

Divi DUS, nu un tad, varbūt, ka liels vairumtirgonis… Tādam vispār DUSus nevajag…

+1
0
Atbildēt

0

Janis 14.10.2010. 17.22

Nākamais solis – uzvarētājs pēc pāris nedēļām, kad ažiotāža pierimusi klusi iesniedz LDz prasījumu par konkursa prasību pārskatīšanu, samazinot piegādājamās degvielas apojumu vai/un kvalitāti.
Tālāk jau pēc ierastās shēmas..

+3
-3
Atbildēt

1

    ltvpanorama > Janis 14.10.2010. 20.23

    nu man pačukstēja ka visi trīs musu iestāvējušā naftas tirgus varžu dīķa vecmeistari ir ne pajokam satraukušies par jauna konkurenta uzrašanos..piem Lukoil kā runā cilvēki kas pazīst drēbi šaja konkursā vispār piedāvāju cenu kas ievērojami pārsniedz Platt’s kotācijas ..pārējie 2 kā redzams pat nepiedalijās..

    +3
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu