Misijas pagarināšanai Afganistānā balsu pietiek • IR.lv

Misijas pagarināšanai Afganistānā balsu pietiek

29
Lauris Vīksne, F64
Indra Sprance

Beidzas termiņš iepriekšējam Saeimas lēmumam par Latvijas karavīru dalību misijā

Lai arī Saeimas Ārlietu komisijas darba kārtībā pagaidām nav jautājuma par Latvijas misijas Afganistānā pagarināšanu, Saeimas vairākuma atbalsts šim lēmumam būs, Ir.lv pārliecību pauda deputāts Artis Pabriks (“Sabiedrība citai politikai”).

Kā norādīja Pabriks, pašreizējā koalīcija atbalsta misijas pagarināšanu un pēc tam, kad ANO Drošības padome šo lēmumu būs pieņēmusi, arī Latvija īsā laikā šo lēmumu pieņemšot.

Ārlietu komisijas priekšsēdētāja vietnieks Jānis Eglītis (PLL) Ir.lv sacīja, ka pagaidām šis jautājums nav komisijas darba kārtībā, jo šādu lēmumu vēl nav pieņēmusi ANO. Tiklīdz tas tikšot izdarīts, arī Ārlietu komisijas darba kārtībā tas būšot un, ja būs nepieciešams, galīgā lēmuma pieņemšanai varētu tikt sasaukta Saeimas ārkārtas sēde.

Jautājums par Latvijas karavīru dalību misijā Afganistānā pārrunāts arī trešdien, tiekoties premjeram Valdim Dombrovskim (“Vienotība”) un apvienības “Par labu Latviju” pārstāvjiem. Dombrovskis žurnālistiem apliecināja, ka šajā jautājumā ir vienota izpratne – būs atbalsts misijas pagarināšanai.

Iepriekšējais Saeimas lēmums par Latvijas karavīru dalību starptautiskajā misijā Afganistānā bija spēkā līdz 13.oktobrim, kas nākamnedēļ.

Komentāri (29)

Aldis Kaufmanis 07.10.2010. 14.21

žēl.

0
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu