Urbanovičs: acīmredzot nāksies iejūgties kamanās • IR.lv

Urbanovičs: acīmredzot nāksies iejūgties kamanās

48
Politiķi diskusijā LTV. FOTO: Andrejs Terentjevs, F64

Mēģināt sadarboties ar Dombrovski SC līderi spiežot arī vēlētāji

Tā ir mana nolemtība, nevis pārliecība, ka būsim valdībā, svētdienas rītā pēc 10.Saeimas vēlēšanām Latvijas Televīzijas raidījumā „Labrīt, Latvija” teica ''Saskaņas centra'' (SC) līderis Jānis Urbanovičs, kura pārstāvētais politiskais spēks ieguvis otro vietu vēlēšanās. SC atbalstīja 25,87%, bet vēlēšanās uzvarēja ''Vienotība'' ar 30,43%. Iecerēts, ka abi politiskie spēki varētu tikties pirmdien.

Summējot, kas notika un notiks, acīmredzot nāksies iejūgties kamanās, teica Urbanovičs par iespējām nokļūt valdošo partiju vidū. Tomēr viņš nepiekritīšot strādāt kopā ar Dombrovski, ja apstiprināšoties viņa aizdomas.

„Man kā politiķim ļoti gribētos dzirdēt no Dombrovska, ko viņš mums gatavo. Ja manas aizdomas par to apstiprināsies, es neiešu ar viņu strādāt. Man tas nav iespējams. Vissliktākais, kas ir noticis, ka esam pazaudējuši veselu gadu,” viņš norādīja uz nākamā gada budžeta veidošanu un izdevumu mazināšanu.

„Vakar, kad biju jau mājās, šķirstīju Merķeļa „Latviešus”, tur ir daudzas atbildes uz to, kas notiek. Dombrovskis simbolizē cerības, bet viņam beidzot jāstāsta, par ko viņš ir klusējis visu laiku – mānīt var solot un mānīt var klusējot,” teica Urbanovičs. Pēc viņa vērtētā, „Dombrovskis ir latviskas zāles pret politisko naivumu, izbaudīsim šīs rūgtās zāles”. Viņaprāt, šādu atveseļošanās kursu latviskajai sabiedrībai vajadzētu iziet.

SC līderis arī norādīja, ka būtiski būt plusiņi un svītrojumi vēlēšanu listēs, kas daudzām partijām varētu būt problēma.

„Jūs runājat, vai mūs ņems, man tā nav problēma. Mana problēma – vai upurēt principus un iet pie tiem, kuriem nav vispār nekādas programmas. Valdība nav devusi redzējumu, ko darīs tālāk.”

Urbanovičs dienu pēc vēlēšanām arī izteica pārliecību, ka prezidents Zatlers nominēs Dombrovski, bet „nav zvanīts, ka viņš saņems atbalstu”. Pēc viņa teiktā, ir latviešiem veiksmes stāsts Aivars Lembergs, kurš esot visu kombināciju eventuālais autors. Iespējami šobrīd esot visi varianti.

 

Komentāri (48)

dro 03.10.2010. 12.23

Daudzi Visu Latvijai sauc par radikāļiem, daži par ekstrēmistiem, bet paklausieties, ko runā Urbanovičš! Varbūt daudziem ar Āboltiņu priekšgalā jau ļipa trīc? Ja Urbanovičš grib strādāt valdībā, lai iemācās pieklājīgi runāt. Iespaids, ka viņā rīcībā jau ir Pleskavas divīzija:) Sutka, kurš lepojas ar kremļa pakalpiņa “godu”:)

+19
-1
Atbildēt

0

Elita Ļabe 03.10.2010. 11.48

Urbanovičam savi vēlētāji ir jāmāca strādāt un mīlēt Latviju nevis Kremli..tad arī rezultāti būs dauuuudz labāki.

+14
0
Atbildēt

1

    astra_ozo > Elita Ļabe 03.10.2010. 15.06

    Urbanovičam savi vēlētāji ir jāpārliecina par iespējām atgriezties dzimtenē. Dzimtene – māte viņus gaida.
    Ir taču repatriācijas programma, ko atbalsta Krievijas Federācija. Ja viņiem tik ļoti nepatīk Latvija un latvieši – nu ko viņi te mokās?

    +3
    0
    Atbildēt

    0

Sanšains 03.10.2010. 11.57

“Saskaņas Centrs” ir jāatstāj opozīcijā. Bezcerīgā opozīcijā. Tik ilgi, līdz krievu elektorāta konsolidētāji atmestu ar roku šai taktikai.

Pilsoņu kopumā sieviešu īpatsvars ir vēl lielāks nekā krievu īpatsvars. Vai tas ir iemesls dibināt un citiem par pilnu ņemt “sieviešu partiju”? Nē, un arī krieviem kā indivīdiem ir visas iespējas iekļauties normālās, parastās partijās – piemēram, “Vienotībā” vai ZZS. Integrācija, ziniet.

Žēl, ka mums ir Rīgas Domes precedents. Krievi ir sajutuši, ka šādā veidā – totālas, gandrīz vai fašistiskas konsolidācijas veidā – ir iespējams gūt panākumus.

Mums, latviešiem, nebūtu jāturpina demonstrēt krieviem, ka ir iespējams variants “Es lauzu, tu lauzi, mēs lauzām. Viņi [latvieši] lūza.”

+15
-4
Atbildēt

1

    Sviitijs > Sanšains 04.10.2010. 13.05

    Pilnīgi piekrītu. Zaudējāt? Zaudējāt. Viss.

    Citādi zūd jēga rīkot vēlēšanas, sacensties, ja pēc vēlēšanām visi ar visiem saiet kopā. Uzvar vairākums (protams, nosacīti), patīk vai nē. Pirms 4 gadiem uzvarēja Kalvītis un Jaunajam laikam bija jāpieņem zaudējums. Viss objektīvi.

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu